Kallion kulttuuriverkosto

Ympyrätalon kioskien paluu

Pyörävuokraamo, pyöräparkki, luistinrata, kahvila.. Ympyrätalon kioskit innostivat ideoimaan  Metropolian muotoilun opiskelijoita.

Metropolia

Kallion Kulttuuriverkoston ja Siltasaari-seuran Ympyrätalon ympäristö –hanke sai  Metropolian muotoilun opiskelijat kiinnostumaan Ympyrätalon kioskien uusiokäytöstä.

Kalliossa, Ympyrätalon kupeessa piilottelee kolme unohdettua kioskia, jotka 60-luvun lopulla rakennettiin nerokkaiksi drive-in -pankeiksi. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta ne ovat olleet tyhjillään vuosikymmeniä ja ovat nyt saaneet unohdettuna rapistua lähes käyttö kelvottomaan kuntoon.

Miten Ympyrätalon alue saataisiin valjastettua hyödyllisempään käyttöön? Mitä se voisi tarjota kaupunkilaisille ja yhteisöille? Miltä alue voisi tulevaisuudessa näyttää? Tämän pelastamis -hankkeen käynnistävät Kallion Kulttuuriverkosto ja Siltasaari-seura. Sen pohjalta Metropolian muotoilijaopiskelijat suunnittelivat Ympyrätalon alueen asukkaiden ideoiden innoittamina erilaisia  kioskien uusikäyttö konsepteja.

Ympyrätalo-projekti on myös osa Metropolia Ammattikorkeakoulun Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojektia ja sen toteuttivat muotoilun opiskelijat Heidi Ukkonen, Meri Suomela, Sara Grönberg ja Paavo Helkama.

Torstai 26.11. klo 19.00.  Metropolian muotoilijat esittelevät keskustelutilaisuudessa ideoita Ympyrätalon kioskien uusiokäytöstä. Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28.

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet