Kumpulan Koulukasvitarha

Kahvila Utopihan kirpputori torstaina 11.8. klo 15:30 - 19:30

Kumpulan koulukasvitarha

Hyvää vauhtia perinteeksi muodostuva kahvila Utopihan ( Vähänkyröntie 6, 00610) pihakirppis on jälleen täällä! Kumpulan koulukasvitarhan upeassa miljöössä sijaitseva Utopiha luo loistavat puitteet sekä rauhalliselle seurustelulle että mukavalle kaupankäynnille. Kirpputorin myyntipaikan hinta on kolme euroa. Ennakkovarausta ei tarvitse tehdä. Tapahtuma on avoin kaikille, tilaa on riittämiin. Summa maksetaan käteisellä paikan päällä.

Pihakirppiksen lisäksi kahvilassa on tänä kesänä ollut huomattavan paljon erilaista toimintaa. Puutarhan tunnelmallisessa ympäristössä on nähty varjoteatteria, puistojoogaa, telttasauna, musiikkiesityksiä ja ohjelmaa lapsille. Ohjelman lisäksi kahvila tarjoaa herkullisia vegaanisia ja kasvisruokia. Erityisen suosittua on ollut raakakakku sekä villiyrttipiiras.

Toista kesää helsinkiläisiä ilahduttava kahvila Utopiha on osa Kumpulan koulukasvitarhan toimintaa, josta vastaavat Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry ja Helsingin nuorisoasiainkeskus. Alueella toimii myös nuorten puutarhatyöpaja Vihreän Oksan Werstas, jolle Utopihan tuotto menee. ”Vihreän Oksan Werstaan viljelemää satoa käytetään Utopihan tuotteissa. Tämän lähemmäksi lähi- ja luomuruokaa ei taida päästä”, pohtii Utopihan ohjelmavastaava Riikka Kasper-Hyökyvirta.

Pihakirppis on kesäkauden viimeinen tapahtuma. Tämän jälkeen kahvila on auki torstaisin, joka on Vihreän oksan werstaan satokassin noutopäivä. Satokassien myynti jatkuu aina elokuun loppuun.

Teksti: Pekka Rannisto

 

Lisätietoa satokassista ja kahvila Utopihasta:

https://www.facebook.com/VihreanOksanWerstas/
https://www.facebook.com/kahvilautopiha/

Kumpulan Koulukasvitarha

Aikaisempia kirjoituksia

Kumpulan Koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarhalla, Vähänkyröntie 3, Helsinki 61, on Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry:n ja Hgin Nuorisoasiainkeskuksen tarjoamaa toimintaa kaikenikäisille.

Uusimmat mielipiteet