Partiolaiset Helsinki

Hattaraa, sushia ja muita partioherkkuja

Sami (vas.) ja Marja (oik.) paistamassa vaahtokarkkeja partiolaisten iltanuotiolla.

Susanna Kantola

Vaahtokarkit paahtuvat tikun nokassa ja pitsat tirisevät retkikeittimillä. Tuolla pyöritellään sushirullia, täällä hattaroita. Karaoke raikaa ja löylyt sihisevät telttasaunassa. Torstaina järjestettiin Bonfire 2016, partiolaisten kaikille avoin ohjelmallinen iltanuotio. Partiossa ei perinteisesti ole herkuista tingitty. Marjalla ja Samilla, ei-vielä-partiolaisilla, oli selkeä näkemys siitä, mikä muu partiossa vetoaa: ”Tiimihenkisyys, hyvän mielen yhdessä tekeminen ja ulkona oleminen”, he listasivat.


Marjan ja Samin lisäksi kymmenet muut opiskelijat olivat tulleet viettämään iltaa ja tutustumaan partioon. Telttasaunan ovensuusta kurkkasi Wang Sheng-Wen, taiwanilainen vaihto-opiskelija. Elokuussa Suomeen saapunut Wang oli jo kokenut saunoja. ”Eilen pääsin suoraan saunasta järveen uimaan. Se oli mahtavaa”, hän hehkutti.


Saara Leino, yksi tapahtuman järjestäjistä, vaikutti silmin nähden tyytyväiseltä. ”Tavoitteenamme oli luoda hyvä ja positiivinen kokemus partiosta. Monille on yllätys, että partion voi aloittaa aikuisenakin. Harrastuksesta ollaan selkeästi tosi kiinnostuneita!”

Haluatko mukaan? Lue lisää www.pääkaupunkiseudunpartiolaiset.fi

Kuvateksti: Sami (vas.) ja Marja (oik.) paistamassa vaahtokarkkeja partiolaisten iltanuotiolla.

Teksti ja kuva: Susanna Kantola
 

Partiolaiset Helsinki

Aikaisempia kirjoituksia

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet