Toimitukselta

Pellet aina joukossamme

Siis mitä tämä nyt taas on?

Klovnit kuulemma kuljeskelevat yleisillä paikoilla ja pelottelevat ihmisiä.

Ensimmäisenä mieleen nousee tietenkin perussuomalaisten vaaliteltoilla päivystävä porukka, mutta ei, nyt kohkataan nimenomaan naamioituneista pelleistä.

Naamaansa ja vähän muutakin voimistavat lisäaineilla siis muutkin kuin norjalaiset hiihtäjättäret.

Vielä viisi minuuttia sitten päiviteltiin katupartioita, jotka muka suojelivat kansalaisia ulkomaalaisten haitallisilta vaikutuksilta vaikka aiheuttivat itse enemmän häiriötä.

Uudempi pellepartio ei edes yritä piilotella agendaansa, vaan säikyttelee suoraan.

Ilmiö ponnistaa tietenkin Yhdysvalloista. Siellähän yksi liehutukkainen irvailija yrittää jopa presidentiksi.

Ruotsissa pellevillitys leviää vauhdilla ja me härmäläiset yritämme tietenkin pysyä ison maailman menossa mukana. Jotkut autoilijat ovat jo nähneet uhkaavassa asennossa seisovia hahmoja, joiden naama oli maalattu valkoisella ja mustalla. (Sofi Oksanen ei liity asiaan).

Joku valopää sitten keksi, että tehdäänpä hassusta sedästä murhaaja.”

Sirkuksessa isokenkäiset, punanenäiset, värikkääseen peruukkiin ja hassuun hattuun ja haalariin sonnustautuneet klovnit tekevät kepposia toisilleen, kaatavat vettä paidan sisälle ja vetävät tuolin istujan alta. He viihdyttävät ja lapset ja aikuiset nauravat.

Joku valopää sitten keksi, että tehdäänpä hassusta sedästä murhaaja. Ei se ole mikään uusi keksintö, viihteessä on kautta aikain osattu vääntää turvallinen ja hauska turvattomaksi ja kauhua herättäväksi.

Pitääkö tällainen hysterian lietsonta ottaa vakavissaan? Koska poliisin ylin johto ottaa kantaa klovneihin, vai onko jo ottanut?

Ehkä pellepukuun sonnustautuminen pitää kieltää yli kymmenenvuotiailta. Sivuhaittana se tosin ajaisi joukoittain sairaalaklovneja kortistoon.

Ilmiötä voisi laimentaa yhdistämällä siihen toisen ajankohtaisen asian, matkustamisen Marsiin. Ylirikkaat tyypithän jo melkein kaavoittavat sinne asuinalueita. Klovniasuisista henkilöistä saataisiin varmasti koottua ensimmäinen uudisraivaajajoukko punaiselle planeetalle.

Toinen autio ja rauhallinen loppusijoituspaikka pelleille on tietysti länsimetron tunneli.

Klaus Nurmi

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet