Vaalivoittaja löi heti mielipiteitä tiskiin

(PÄÄKIRJOITUS) Kokoomuksen juhliessa vielä vaalivoittoaan puolueen ääniharava Jan Vapaavuori on alkanut lähettää jo mustaa savua piipustaan hankkeille, jotka hän tulee torppaamaan.

Vaalihuuman jälkimainingeissa ja salamavalojen käydessä vielä kuumina Vapaavuori nosti alkuviikosta esille Hanasaareen suunnitellun suurmoskeijan rakentamisen (IS 10.4.).

Tuleva Helsingin pormestari kertoi tekevänsä hartiavoimin töitä sen eteen, ettei moskeijaa rakenneta. Harvoin kuulee yhtä suoraselkäistä ja selkeää puhetta. Ei tarvitse kysyä toista kertaa.

Moskeijan rakentaminen oli yksi keskeisistä vaaliteemoista. Näkökulma oli joko puolesta tai vastaan, riippuen siitä, miltä laidalta moskeijan pohjapiirrustusta hanketta tarkastelee. Muun muassa vihreät Anni Sinnemäen johdolla ovat olleet moskeijan puolesta.

Eniten ennakkoluuloja hankkeessa herättänee uhka ulkomaisen rahan ja sitä myötä ehkä vallankin rantautumisesta muslimikeskuksen myötä Suomeen.

Vapaavuori ei ole mikään uusi tahtipuikon heiluttaja. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, miten yhtä jalkaa polkeminen käy muun muassa pyöräilyä edistäneiden vihreiden kanssa.

Helsingin tulevat pormestarivaalit ja virastojen uudelleenjärjestely tulevat todennäköisesti ainakin jossain määrin hidastamaan päätöksentekoa ja tulevista hankkeista päättämistä. Isot (organisaatio)muutokset eivät valmistu yhdessä yössä. Toivottavasti poliittiset päättäjät osaisivat käyttää tilaisuuden hyödykseen ja käyttäisivät luppoajan hakemalla vaikka käsikynkässä yhteensopivia askeleita.

Sanna Jompero

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.