Soini ratkaisi vaalit

Kuntavaalit olivat sittenkin valtakunnalliset vaalit.

Antti Rinne ei kyennyt johtamaan demareita suurimmaksi kuntapuolueeksi. Puolue teki heikoimman kuntavaalituloksensa yli 60 vuoteen. Tämä on Rinteen henkilökohtainen tappio.

Demarit tykittivät kokoomusta ja sote-uudistuksen valinnanvapautta, joka antaisi kuntalaisille oikeuden valita terveyskeskuksensa. Rinteen vaalitaktiikka petti pahasti.

Timo Soini on käynyt 17 vaalit ja hävisi viimeisimmät. Se johtui persujen yhteistyökyvyttömistä kansanedustajista ja kunnanvaltuutetuista.

Äänestäjät menettivät luottamuksensa persuihin, kun Soini luopui puolueen puheenjohtajuudesta. Suomalaiset työmiehet palasivat demarien ja nukkuvien äänestäjien leiriin. Tämä on vaalien merkittävin tulos.

Juha Sipilälle kuntavaalit oli karvas tappio. Kolmas sija on häpeä. Keskusta on palannut vanhaan muottiinsa, jota yrittäjä-yritysjohtaja Sipilän sädekehä ei enää kirkasta. Tappurakruunin piikkinä on Paavo Väyrysen valinta Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Petteri Orpolle kokoomuksen ykkössija on voitto. Se vahvistaa hänen puheenjohtajuuttaan. Tulosta haalistaa se, että kokoomuksen jytkyn varmistajana oli helsinkiläisen Jan Vapaavuoren huikea yli 29 000 äänen henkilökohtainen äänimäärä.

Vapaavuoren tavoitteena on Presidentinlinna."

Jan Vapaavuori valitaan Helsingin poliittiseksi pormestariksi. Hänen tavoitteenaan on kuitenkin Presidentinlinna.

Ville Niinistön vihreät kasvattivat tuntuvasti kannatustaan useissa kaupungeissa ja vanhoilla teollisuuspaikkakunnilla. Helsingissä vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki teki kuitenkin mahalaskun äänisaaliilla, joka oli vain kolmannes Vapaavuoren potista. Vihreiden nousu ei onnistunut Helsingissä.

Kovasta kampanjoinnista huolimatta äänestysprosentti jäi alhaiseksi. Sitä selittää vanhentunut politiikan rajanveto oikeisto-vasemmisto -akselilla. Asioilla on monta puolta.

Nyt äänestettiin uskottavaa henkilöä, ja siksi demarit ja persut eivät menestyneet.

Kommentit (8)

Kommentit

Vihreät ovat ottaneet demarien paikan edistyksen lipunkantajina. Demareille on jäänyt jarrumiehen tehtävä.
Vapaavuoren äänivyöry oli mielenosoitus suurmoskeijaa vastaan. Hänen on turha kuvitella mitään muuta.
Persujen tappiolle löytyy selitys SMP:n historiasta.

suomensuomalainen

Minäkin uskon, että yksi syy Vapaavuoren menestykseen on se, että hän vastustaa suurmoskeijan rakentamista. Ja olisiko myös osaltaan vaikuttanut Sinnemäen äänimäärään.
Miten on mahdollista, että tätä hanketta on edes ajateltu, kun uutiset muualta Euroopasta ovat huonoja tässä asiassa. Tavallinen tallaaja ymmärtää kyllä, kuinka huono ajatus koko juttu on ollut.
Jos Sinnemäki mielipiteellään yritti ääniä kalastella, niin ei onnistunut.

linneamarjukka

Kokoomus johtaa tätä maata joka tarkoittaa enemmän veronkiertoa enemmän luokkaeroja ja kaikki edut vaan rikkaille jotka on ainoastaan 1% kansasta.Miten joku insinöörin planttu tai sihteeri luulee kuuluvansa tähän 1 % joukkoon ja vielä kaiken lisäksi äänestää kokoomusta.Naurattaa suorastaan nämä suomalaisten kapitalistiunelmat kuin eivät edes tiedä kenen joukkoihin kuuluvat.

Tatu

Tavis jota on 99% suomalaista äänestä aina vasemmalle koska me emme kestä Sipilöitä ja Bernereitä ne vievät kaiken meiltä ja jos vähän jää niin Orpo vie loput.

Tatu

*Timo Soini on käynyt 17 vaalit ja hävisi viimeisimmät. Se johtui persujen yhteistyökyvyttömistä kansanedustajista ja kunnanvaltuutetuista.*
Haluaisin että Pietilä hiukkasen avaisi sitä asiaa että millä tavalla muka persut ovat olleet yhteistyökyvyttömiä? Sitä vaan heitellään puskista asioita ihmisten mielikuvituksen pääteltäviksi. Aikaisemmin olen jopa pitänyt hänen kolumneistaan, mutta nyt meni metsään ja pahasti, epämääräisyytensä ansiosta.
Vantaalla on SDP ja kokoomus, jotka ovat keskenään niin "yhteistyökykyisiä" että muilla ei ole väliin menemistä, eivätkä muuten pystyisikään. Heillä on nimittäin ollut äänienemmistö kaiken aikaa.
Siitä olen samaa mieltä, että Soini teki emämokan ilmoittaessaan luopuvansa puheenjohtajuudesta. Se taisi ratkaista persujen kohtalon ainakin tällä erää. Äänestäjät pelkäsivät Halla Ahoa kun ruttoa.
Mutta annas katsoa, Kesäkuussa sitten, mitä saadaan aikaiseksi.
Vapaavuori ratsasti moskeija asialla ja sai rutkasti ääniä. Taisi kalastaa persujenkin äänet siinä samassa.Hän jo jossain ilmoittikin nyt jälkikäteeen, että eihän hän nyt sitä moskeijan tulemattomuutta yksin voi päättää. Niin että kyllä se takki kääntyy kokoomuksessakin yhtä tiuhaan tahtiin.
Kohta ne minareetit ulvovat Sörnäisten rantatiellä, uskokaa pois.

Iippo A Piippo

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.