Mitä Sipoon ryöstäjä suunnittelee nyt?

(PÄÄKIRJOITUS) Helsinki saa kesäkuun alussa toimeliaan pormestarin. Jan Vapaavuori riensi jo koulupoikana kotiin kolmen ison hauen kanssa, kuten kuva vapaavuori.net-sivuilla todistaa.

Poliittiset vastustajatkin kiittelevät Vapaavuorta siitä, että hänen asuntoministerikaudellaan Suomesta hävisi pitkäaikaisasunnottomuus. Hän pisti myös stopin keskustan ulkopuolisten kauppakeskusten rakentamiselle.

Elinkeinoministerinä Vapaavuori junaili STX:n Turun telakan myynnin Meyerille, mikä takasi alan työpaikkojen säilymisen Suomessa.

Helsingin kannalta historiallinen saavutus oli, että Vapaavuori onnistui rohmuamaan kaupungille Sipoon lounaisosan. Edes Vantaa välissä ei estänyt määrätietoista miestä ristiretkellään.

Mitä suunnitelmia Vapaavuorella on nyt, siitä hän ei ole suostunut pukahtamaan. Helsingin Sanomien (11.4.) haastattelussa hän paljastaa ainoastaan, että haluaa nostaa Helsingin maailmanluokan kaupungiksi niin osaamisen, kulttuurin, bisneksen kuin maineenkin kannalta.

Se kuulostaa hyvältä.

Vapaavuoren työparina on uusi valtuusto, josta puolet on ensikertalaisia. Tuoreilla valtuutetuilla on paljon intoa, osaamista, määrätietoisuutta ja – kokemattomuuttakin. Toivottavasti kärsimättömän maineessa oleva Vapaavuori jaksaa diskuteerata heidän kanssaan.

Kun Jussi Pajunen joskus joutui valtuuston jyräämäksi, hän totesi, ettei se harmita, koska luottamushenkilöt päättävät ja virkamiehet toteuttavat.

Uusi pormestari ei ole enää virkamies, mutta silti suurille päätöksille on saatava valtuuston hyväksyntä.

Jukka Hämäläinen

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.