Kuka pääsee Suomeen?

Otetaanko vieraat vastaan avosylin, varauksellisesti vai ei ollenkaan. Tässä on suomalaisen maahanmuuttokeskustelun linja.

Maahanmuuttoa arvostelevat leimataan yleensä rasisteiksi. Näin on suljettu tavallisten suomalaisten suut pakolaiskeskustelulta. Samalla koko aihe on jätetty ääriliikkeiden taistelukentäksi.

Tukholman veriteot osoittivat, että turvapaikanhakijoiden keskuudessa on terroristeja. Samalla se ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen turvanhakija olisi terroristi.

Hätää kärsivien auttaminen ja terrorismin torjunta on erotettava toisistaan.

Auttaminen kuuluu länsimaisiin arvoihin. Siihen sisältyy oletus, ettei autettu vahingoita auttajaansa. Siksi viranomaisten on tutkittava tarkkaan jokaisen maahantulijan taustat.

Tarvittaessa on peruutettava niiden oleskeluluvat, jotka syyllistyvät rikoksiin.

Pitäisi olla selvää, että terroristien riveistä palaavilla taistelijoilla ei ole pääsyä Suomeen. Miksi pitäisi olla?

Pitäisi olla selvää, ettei Suomi salli moskeijoita, joissa radikaalit imaamit saarnaavat pyhää sotaa kristittyjä vastaan, kuten Tanskassa tapahtuu. Myös islamistinen kiihotus on rasismia.

Suomalaisen päätöksenteon ja toiminnan on perustuttava lakiin. Turvapaikkakeskustelussa ei voida mennä sille tielle, että papit, piispat ja populistiset poliitikot vastustavat laillisia karkotuspäätöksiä.

Kukaan ei ole Suomessa lain yläpuolella. Se joka ottaa lain omiin käsiinsä, luovuttaa saman laittomuuden vastustajilleen, jotka heittelevät polttopulloja.

Suomelle on annettu varoituksia terrorismin uhasta."

Suomelle on annettu varoituksia terrorismin uhasta.

Naapurimaiden tapahtumista huolimatta poliitikot kinastelevat tehokkaan tiedustelulainsäädännön tarpeesta. Onko se sinisilmäisyyttä vai välinpitämättömyyttä oman kansan turvallisuudesta?

Hädässä olevien auttamisessa ja terrorismin torjunnassa tarvitaan hyvää sydäntä ja kylmää harkintaa. Siihen kuuluu myös maltillisen islamin ja tolkullisen suomalaisuuden liitto.

Kommentit (13)

Kommentit

Uskomaton tosiasia on se, että tämänhetkinen oppositio vastustaa tiedustelulainsäädäntöä kaikista jopa jo aivan lähellämme tapahtuneista terrori-iskuista huolimatta. Se osoittaa, että seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee olla hyvin tarkka valinnoissaan ja toivoa, että silloin ehdokkaiden lupaukset ilmoittamastaan linjasta myös pitävät.

Terroristit iskuineen ovat yleistyneet juuri samoissa paikoissa joissa islam on yleistynyt. Kansanedustaja Hakkaraisen arviot muslimeista ovat osuneet ihmeellisen hyvin yksiin todellisuuden kanssa. Silti jotkut yrittävät vielä kieltää terroritekojen ja turvattomuuden lisääntymisen yhteyden islamin leviämiseen.

Harjoitettu politiikka on tehnyt Suomen maineen sellaiseksi, että tänne ei tosiaan enää tule tietotaitoa eikä ammattitaitoa. Miten nuo avosyliset ihmiset kuvittelevat verotuoton tulevaisuudessa kertyvän kun maahan muuttaa vain yhteiskunnan tuella oleskelevia sellaisten ammattien osaajia joille ei taida täällä olla kovinkaan paljon mahdollisuuksia?

Kengänkiillottajia, lammaspaimenia ja öljynporausteknikoita? Kyllä, noilla nimikkeillä tänne on ihan oikeasti ilmoittauduttu sadoissa turvapaikkahakemuksissa. Kuka palkkaa siitä sinänsä ehkä päteviäkin ammattilaisia? Ehkä SDP:n ja Vihreiden puoluetoimistot tarvitsevat omat kengänkiillottajat...

realisti etsivä

Kun katselee noita jotka on Suomeen tulleet saatte olla varmoja ettei heistä ole itsensä elättämään moneen vuoteen ellei jopa vuosikymmeneen . Jo 90-luvulla tuli Afrikasta ihmisiä joita yhä edelleen saamme jälkeläistensä ohella elättää.
Kun vielä uudet tulijat perheensä roudaavat turvallisista oloista tänne ja lisääntyvät kuten jo täällä asuvat näyttävät tekevän kustannusten kasvua ei pysäytä mikään . Miksi heitä sitten tänne halutaan ? Kuka heidät elättää ?
Se on jo nähty että suomalaiseen vanhukseen sovelletaan tietynlaista "eutanasiaa" . Hän jää hoidotta ja senhän tietää mihin se on jo monen kohdalla johtanut . Rahaa toki säästyy sillä keinoin . Samoin moni suomalainen on havainnut että tuet pienenevät tai loppuvat kokonaan koska rahaa jakamaan on otettu ja otetaan maailmalta yhä enemmän ihmisiä jotka eivät itse osallistu elatukseensa mitenkään .

CALWX9

Arvoisa herra Pietilä. Kirjoituksessanne on yksi sana liikaa. Se sana on tarvittaessa. Niiden oleskeluluvat on peruutettava, jotka syyllistyvät rikoksiin. Piste. Ei tarvittaessa, tämä tarve on automaatio mikäli rikos tapahtuu. Jatkakaa.

Max English

Kansalaisten mielipiteet ovat toisarvoisia Suomessa. Politiikot tekevät mitä lystäävät, ajavat omia hankkeitaan ja turvaavat omat etunsa, kun omat tienestit kertyvät!
Maahanmuuttoa ja pakolaisia ei saa arvostella, kristittyä ja suomensukuista kylläkin voi pilkata!
Jos Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa niin tulijat tulisi pisteyttää ja huomioida, ketä ja minkä taitoista väkeä tänne päästetään - ettei tarvitsisi jatkossa muiden elättää jouto-miehiä Afrikasta tai Lähi-Idästä!

redccapjoel

Suomessa vallitsee niin omituinen ilmapiiri ettei koskaan ennen . Turvapaikkaa hakeva , sen saanut ja jopa hylkypäätöksenkin saanut ulkomaalainen asetetaan etusijalle ihan joka paikassa vaikka mitään järkevää syytä tai selitystä siihen ei ole .
Suomi täyttää kaikki maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyvät EU-lait välittömästi , suosituksetkin muuttuu meillä laiksi ja viranomainen jopa keksii itse niitä lisää saadakseen kahmia veronmaksajien rahaa valtion kassasta tarjoten uusia etuja ulkomaalaisen tarpeisiin . Isojen keskusten kadut täytyy kuljeskelevista joutilaista ulkomaalaisista , samoin kauppakeskukset , kahvilta ja mäkkärit sekä vastaavat . Näyttäähän noilla olevan rahaa millä mällätä ja menot senkun kasvaa .

CALWX9

Tikkurilassa itäeurooppalaiset harrastaa murtautumista lukittuihin jätehuoneisiin.Penkovat roskiksia ja avaavat pussreja ja sotkevat paikkoja.Olisko jo korkea aika laittaa stoppia näiden maahantunkeilijoiden käyttäytymisestä maassamme.Mitä hyötyhä meillä on siitä että annetaan tämä porukka mellastaa kaupungissa.Vapaa liikkuvuus ei tarkoita sitä että epäsosiaalista väkeä tekee invaasion ja viranomiset ja politiikot katselee muualle.Onko luvallista vetää turpaan kun näitä kohtaa jätehuoneessa.

Lufsen

Jos joku murtautuu taloyhtiön tiloihin ja penkoo roskiksia, ilmoitus poliisille tuntomerkkien kera. Yksi vaihtoehto on yksityinen vartijafirma ja sen tarrat joka puolelle taloyhtiötä, vartijat käynneille vaihtelevina kellonaikoina. Itse olen nähnyt, kun itäeuroopan romanit sukeltavat jopa maan sisään kaivettuun "moolok"-roskikseen löytääkseen roska-aarteita. Kaveri sitten auttaa köyden avulla ylös. Mitä tulee joutilaisiin pakolaisiin jne, niin miehiähän ne notkujat ja kuljeskelijat ovat. Heidän naisensa, sikäli kuin heitä on, ovat sidottuja kotiin, lastenhoitoon ja kotityöhön eivätkä todellakaan pääse mihinkään notkumaan.

Termit oikein

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.