Naisvallalla homekoulut kuntoon

(PÄÄKIRJOITUS) Jos sukupuolella on väliä kunnallisessa päätöksenteossa, niin nyt pääkaupunkiseudulla on aiempaa vahvempi naisvalta.

Espoossa ja Kirkkonummella naisilla on valtuustoissa selvä enemmistö, ja muissakin kaupungeissa sukupuolten välinen jakauma on lähes tasoissa. Miesvaltaisuudesta on turha enää puhua.

Mielenkiintoista on nyt nähdä, vaikuttaako tilanne päätöksentekoon. Aiemmin on ollut helppo haukkua ukkoköörejä, jos kuntien päätökset eivät miellytä.

Ukkoköörien vastakohtana osaa päättäjistä haukuttiin aikoinaan sosiaalitantoiksi. Sillä irvailtiin palveluita ja perheiden etuisuuksia puolustavia naisvaltuutettuja.

He eivät muiden mielestä ymmärtäneet poliittisissa vaatimuksissaan talouden realiteetteja.

Uusista valtuutetuista monet ovat olleet aktiivisia erilaisissa kansalaisliikkeissä, muun muassa vaatimassa homekoulujen korjaamista.

Vaalikoneissa lähes kaikki ehdokkaat olivat valmiita korjaamaan homekoulut nopeasti. Myös vanhusten kotihoitoon oltiin valmiita panostamaan merkittävästi lisää. Ja paljon muutakin hyvää luvattiin.

On vaikea kuvitella, etteivätkö talouden realiteetit tulisi eteen myös uusille valtuutetuille."

Nyt on lupausten lunastamisen aika, mutta on vaikea kuvitella, etteivätkö talouden realiteetit tulisi eteen myös uusille valtuutetuille.

Aktiivisimmat äänestäjät varmasti seuraavat valtuutettujensa töitä, varsinkin niiden, jotka nousivat jonkin kansalaisliikkeen aallonharjalla päättäjien joukkoon.

Voi hyvinkin olla, että esimerkiksi homekoulujen tai vanhustenhoidon ongelmat tulevat nyt vahvemmin esiin kuntien päätöksenteossa.

Risto Hietanen

Kommentit (4)

Kommentit

Viisaat, nopeat ja toimivat ratkaisut eivät välttämättä ole niitä kalleimpia. Yhden lapsen syrjäyttäminen omasta elämästään maksaa noin miljoonan. Paljonko maksaa joku siirreltävä hirsimökki kunnalle? Ja kannattaa ottaa laskuissa huomioon, että näitä tietoisesti sairastettuja lapsia on jo paljon!

rva Ränni

Vantaan kaupungin virkamiesjohtoon tarvitaan myös enemmän naisia. Nyt kuudesta (!) kovapalkkaisesta kaupunginjohtajasta vain yksi on nainen (Kari Nenonen, Martti Lipponen, Jukka T. Salminen, Elina Lehto-Häggroth, Jaakko Niinistö,
Hannu Penttilä).

Jäsenkirjavirkamies

Itseasiassa on täysin epärelevanttia, onko johdossa naisia vai miehiä. Ellei sitten tarkoiteta sitä, että naiset ovat parempia tekemään ja toteuttamaan päätetyt asiat? Henkilökohtaisesti minulle on yks ja hailee, onko asioiden kuntoon laittaja mies vai nainen, kunhan joku tekisi nyt vihdoin ja viimein jotakin.

rva Ränni

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.