Kansanedustajaäiti kaukalon reunalla

Tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus (kd.) on viettänyt ilon hetkiä jääkiekkokatsomossa. Tanus matkasi jopa satojen kilometrien päähän kannustamaan Savonlinnan Pallokerhossa pelaavaa Jonatan-poikaansa. Kiekko Vantaa kaatui siellä jo kolmannen kerran ykkösdivarin mestaruustaistossa.

Toisena pääsiäispäivänä Tanus oli taas Vantaalla katsomassa peliä ­– eikä turhaan. Sankariksi nousi hänen poikansa, joka laukaisi voittomaalin. SaPKo vei näin mestaruuden puhtaasti otteluvoitoin 4–0.

Viime päivät ovat olleet äidille yhtä juhlaa. Toinen hänen pojistaan, Kristian, oli samoihin aikoihin Venäjällä voittamassa lohkoa 17-vuotiaiden jääkiekkokisoissa. Vain vanhin poika on jättänyt jääkiekon edustustehtävät insinööriopintojen vuoksi.

Onkohan vanha poliitikko- ja johtajasukupolvi tullut jo liian vanhaksi, kun Saariselällä pääsiäisenä hiihdetyn Vaskoolihiihdon tuloslistalta ei juuri löydy tuttuja nimiä?

Vuorineuvokset Jukka Härmälä ja Ilpo Kokkila ja entinen vakuutusjohtaja Juha Toivola eivät sentään ole antaneet periksi. Kaikki suoriutuivat 20 kilometrin perinteisen hiihdon lenkistä reilusti alle kahdessa tunnissa.

Keskustassa on vuodatettu surun kyyneleitä, kun puolue koki kuntavaalitappion varsinkin suurissa kaupungeissa. Edes ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ei onnistunut nousemaan Helsingin valtuustoon.

Pääkaupungin valtuustopaikkansa menettänyt entinen puoluesihteeri Timo Laaninen lohduttautui puolueensa lehdessä Suomenmaassa sillä, että asenteet keskustaa kohtaan ovat kyllä selvästi lientyneet. ”Olimme takiaispuolue, joka rahtasi Helsingistä kottikärryillä rahaa maajusseille ja sorateiden siltarumpuihin.”

Laanisen mielestä keinoja kannatuksen nostamiseksi kyllä löytyy, jos puolue oikeasti haluaa menestyä suurissa keskuksissa.

Poliittisten valtiosihteereiden lisääminen tyrmätään, kun ei ole tarpeeksi harjaantunutta poliittista henkilökuntaa."

Eduskunnan entisen pääsihteerin Seppo Tiitisen vetämä valtioneuvoston kehittämisryhmä esittää, että uudet ministerit kävisivät hallituksen antaman ohjelmatiedonannon jälkeen kertomassa toimintasuunnitelmansa tehtäviään vastaavalle eduskunnan valiokunnalle.

Tiitisen mielestä hyvä pelinavaus olisikin valita valtioneuvoston jäseniksi sellaisia henkilöitä, joilla olisi edellytyksiä hoitaa kunnolla tehtävänsä. Kaikki ministerit eivät näköjään ole kovin hyvin suoriutuneet velvollisuuksistaan.

Poliittisten valtiosihteereiden lisääminen tyrmätään, kun ei ole tarpeeksi harjaantunutta poliittista henkilökuntaa. Strategisista palavereista tiedotettaisiin ministeriöiden kansliapäälliköille. Tilanteen korjaamiseksi ministeriöihin olisi perustettava lainsäädäntöjohtajan virat.

Tiitinen antaisi paljon parjatuille komiteoille arvonpalautuksen. Komitealaitosta olisi käytettävä pohdittaessa useille vaalikausille ulottuvia laajoja hankkeita.

Kommentit (1)

Kommentit

Kepu pettää aina ja kokoomus pärjää sen takia että porukka luulee kuuluvansa 1% elittiin.Persut on suurin vitsi koskaan ja Soinilla mennyt jauhot suuhun mitään järkevää sieltä ei tule ja Terho on takinkääntäjä kyllä vaan puolue on mennyttä.Loppupeleissä kokoomus ja demarit on seuraava hallituksessa olevia johtopuolueita ja rkp kristilliset vihreät peesaa tosin vihreät ovat villi kortti tällä hetkellä ottaa kyllä persujen paikan.

Tatu

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.