Mielentaide

Taidetta Maan ja Taivaan väliltä 2017 Pasilan kirjastossa esittelee 7 eri paikkakunnan taiteilijat taiteineen

Kari Onkarin teoksista parhaiten puhuttelevat sinipohjainen teos: "Monenlaista ajatusta" sekä sen oikealla puolella oleva teos "Suden hetki", jonka tekniikkana on akryyli palettiveitsellä. Mielentaide ry:n toiminnanjohtaja Ari Kiviaho pitää erityisen paljon "Suden hetki teoksen moniulotteisuudesta, joka palettiveitsellä työstäen on aikaan saatu.  

Ari Kiviaho/Mielentaide ry

Mielentaide ry avasi vuoden 2017 jäsentoimintansa upealla näyttelyllä Pasilan kirjastossa, jossa on mukana yhteensä 36 teosta kuvataitelijoilta Elsa Häkkinen (Helsinki), Taina Kemppi (Riihimäki), Kari Onkari (Siilinjärvi), Tanja Pulliainen (Vantaa) ja Laila Helena Lepistö (Espoo) sekä kirjailijat Marko From (Naantali) ja Jani-Markus Heinola (Kuopio).

Taidetta Maan ja Taivaan väliltä 2017 esittelee paitsi taidetta, niin myös taitelijat taiteen takana, joihin voi tutustua näyttelyssä olevan taitelijaesittelyt-kansion kautta Suomen kielen lisäksi myös Englannin kielellä. Näyttelyssä on mukana sekä ammatti- että harrastetaiteilijoita, ja osa teoksista on myytävänä. Näyttelyn päätöspäivänä lauantaina 13.5.2017 klo 10:30 - 13:30 on "Auta meitä auttamaan" -myyjäiset, joissa myydään pikkurahalla Mielentaide ry:n jäsenten kädentaidon tuotteita, joiden tuotto käytetään vapaaehtoisen mielenterveystyön tukemiseen Mielentaide ry:n toiminnassa.

Näyttelyä oli rakentamassa 5 jäsenen joukossa myös Mielentaide ry:n perustajana olevat kunniajäsenet Ari ja Marjut Kiviaho, joista Ari toimii yhdistyksen toiminnanjohtajana. Ari Kivaho sanoo, että näyttelyn rakentamisessa koettiin "se juttu", jonka takia yhdistys on olemassa ja jonka ansiosta hän itse jaksaa olla vielä mukana aktiivitoiminnassa. "Se juttu" on yhteisöllisyys eli yhdessä tekemisen ilo. Se, että ensin joku  suunnittelee tapahtuman, jonka jälkeen ryhmä jäseniä yhdessä kokoaa tai pistää tapahtuman alulle, ja lopuksi nauttii  lounaan syöden samassa ruokapöydässä, niin se on myös "se juttu". Yhteisöllisyys on yhdessä tekemisen lisäksi yhdessä keskustelua yhteisistä intresseistä, kuten taiteesta ja sen luomisesta. Etänä on helppo olla myös mukana toiminnassa mutta jotta voi kokea itse elämyksen toiminnassa, on oltava mukana yhdessä tekemässä ja se on "se juttu", jota ei muutoin oikein voi kokea. "Se juttu" on koettavissa myös etänä, jos vain osaa olla mukana koko sielullaan ja sydämellään sanoo Ari Kiviaho.

Taidetta Maan ja Taivaan väliltä 2017 näyttely on ajalla 2.5. - 13.5.2017 Helsingin Pasilan kirjastossa, jossa näyttelyn ajan on myös Viking Linen sponsoroima kävijä-äänestys, jossa voi äänestää suosikkiteostaan ja yhteystiedot antamalla, voi olla niiden 3:n onnekkaimman joukossa, joille arvotaan ristiely Helsinki - Tukholma 2-4 henkilöille. Kävijä-äänestyksen avulla valitaan näyttelyn eniten ääniä saanut teos ja sen taiteillut, jotka palkitaan näyttelyn parhaana.

Mielentaide

Aikaisempia kirjoituksia

Mielentaide

Mielentaide ry on mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, joka toimii vapaaehtoisella työllä valtakunnallisesti. 
Jäsenten yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen luo puitteet taidenäyttelyille ja pientuotemyyjäisille, retki- ja leiritoiminnalle, taiteilu- ja muusikkitoiminnalle sekä toiminnallisille vertaisryhmille. 

Toimintaa keskitetään maakunnittain alueille, joissa on ennestään jäseniä, kuten Uusimaa (toimialueina Helsinki ja Vantaa), Varsinais-Suomi (Turku), Keski-Suomi (Jyväskylä) ja Pirkanmaa (Tampere). 
Mielentaide ry on Mielenterveyden Keskusliiton, Kansalaisareena ry:n ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jäseninä. 

Lisätietoa yhdistyksen kotisivuilta http://www.mielentaide.fi, joista linkitys myös yhdistyksen Facebook-sivulle. 

Uusimmat mielipiteet