Muokkaa

Kallio Kukkii toi kesän Stadiin

Agricolankulman kattoterassilta avautuu hienot näkymät yli Helsingin kattojen. Kallion kävelyfestivaalin -tapahtumassa päästiin ihailemaan näkymiä terassilta.

js

Eero Heinäluoma palkitsi Kallion vuoden 2017 uusmaalaisena kaupunginosan. Kallion Kulttuuriverkoston kotiseutyö on ainutlaatuista. Siitä erinomaisena esimerkkinä Kallio Kukkii -festivaali, jolle ei löydy esikuvaa mistään".

js

Levottomat kadut 1917 katudraama vei Helsingin ja Suomen dramaattisiin vaiheisiin. Esitys oli osa Suomi 100 -ohjelmaa.

js

Tanssin pyörteissä Teatteri Kalliossa.

js

Varma kesänmerkki Kallio Kukkii piti paikkansa taas kerran: Kukkiiaattona Kalliossa satoi vielä lunta, mutta kun festivaali käynnistyi perjantaina 12.5. keväinen auringonpaiste helli vuoden 2017 uusmaalaista kaupunginosaa. 23. Kukkii -festivaali alkoi huimaavalla tapahtumalla, kun As oy Agricolankulma avasi yleisölle Helsingin korkeimmalla paikalla olevan kattoterassinsa.

Kukkii -avajaiset olivat lauantaina Karhupuistossa, jossa Eero Heinäluoma palkitsi Kallion vuoden 2017 uusmaalaisena kaupunginosana. Puheessaan Heinäluoma huomio Kallion Kulttuuriverkoston pitkäjänteistä ja uraauurtavaa työtä kotiseututyön eteen. "Siitä erinomaisena esimerkkinä Kallio Kukkii -festivaali, jolle ei löydy esikuvaa mistään".

Karhupuiston tapahtumassa lanseerattiin myös Kallion Kulttuuriverkoston uusi hanke "Juuret Kalliossa", joka kerää kalliolaisten muistoja tekstien muodossa.

Kallio Kukkii -viikon avausviikonlopun ohjelmassa näkyi Suomi 100 vuotta -teema. Lisäksi ohjelmassa oli Tuomari Nurmion uuden levyn julkaisukeikka, useita näyttelyjen avajaistapahtumia, Teurastamon kesäkauden avaus. Lavatanssit Teatteri Kalliossa ja roots-musiikki henkinen rock-klubi.

Kukkii -sunnuntai on omistettu itseoikeutetusti äideille, ohjelmassa on muun muassa Äitienpäivä kahvit Kallion kirkon puistossa, Eino Grönin -konsertti sekä "saunalaulukonsertti äideille ja muille". Kallion kulttuuriviikko jatkuu aina sunnuntaihin 21.5. saakka, festivaalin ohjelmaa: kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokukkii/.

 

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi