Toimitukselta

Itsepalvelukassa sopii pienostajille

(PÄÄKIRJOITUS) Uusia itsepalvelukassoja putkahtelee kauppoihin Helsingissä aina silloin tällöin.

Näppituntumaa näihin laitteisiin tuli otettua tosimielellä ensimmäisen kerran, kun yhteensä neljä itsepalvelukassaa ilmestyi hiljattain lähimarkettiin.

Yhden satunnaisen kerran oli itsepalvelukassaa tullut käytettyä useita vuosia sitten, jolloin itsepalvelukassojen ”ensimmäinen aalto” rantautui kauppoihin.

Kovin helpoksi itsepalvelukassojen käyttö on tehty. Ostoksissa on viivakoodi, joka löytyy ostettavan tuotteen joltakin kantilta. Koodi löytyy, kunhan ostosta hetken käsissään kääntelee. Kun viivakoodia vilauttaa laserlukijalle, kuuluu piippaus.

Piippauksen jälkeen kertaalleen jo luettua ostosta ei pidä jäädä heiluttelemaan lukijan eteen, vaan se kannattaa laskea kädestään sivulle, ja ottaa uusi tuote luettavaksi.

Itsepalvelukassojen vieressä seisoo jatkuvasti kaupan myyjä, jonka väliintuloa tarvitsee, kun ostetussa ruokatarpeessa on kirkkaanvärinen alennushintalappu, sillä alennushintaa ei tuotteesta saa ilman että myyjä tekee tarvittavat operaatiot itsepalvelukassalla.

Myyjään väliintuloa tarvitsee myös pullonpalautuskuitin kanssa.

Itsepalvelukassojen etuna on se, että jos on vain suhteellisen vähän ostoksia, sanotaan nyt vaikka alle kymmenen artikkelin verran, ei yleensä tarvitse jonottaa perinteiselle kassalle, vaan voi suhauttaa ostostensa kanssa itsepalvelun kautta.

Sen lähimarketissa huomasi, että mitään ruuhkaa itsepalvelukassoille ei ainakaan niiden läsnäolon alkuvaiheessa ollut.

Totuttelu uuteen käytäntöön ottaa aikansa.

Jussi Vehkasalo

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet