Helsingin Suunnistajat

Suunnistuksen SM- ja WRE-sprinttikilpailu Kannelmäen liikuntapuistossa

Kari Sane

 

Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu käydään Helsingissä sunnuntaina 17.9.2017. Kilpailu on samalla WRE- eli maailmanrankikilpailu (World Ranking Event).

Nimekäs osallistujalista SM-/WRE -sprintissä

Nimekäs joukko suunnistajia Suomen ja maailman huipulta mittelee sprinttisuunnistuksen Suomen mestaruuksista ja WRE-pisteistä Kannelmäen liikuntapuistossa. Miesten pääsarjassa nähdään mm. Olli Ojanaho, järjestäjäseuran tämän kauden komeetta, kolminkertainen 20-vuotiaiden nuorten maailmanmestari Tampereen JWOC-kilpailuista sekä kovia tuloksia 3000 m esteissä juossut Ruotsi-Suomi maaottelun voittaja ja maajoukkuesuunnistaja Topi Raitanen. Kisaan ovat ilmoittautuneet myös mm. sprintin maailmanmestari Mårten Boström ja ranskalainen, Paimion rastia edustava MM-mitalisti Frederic Tranchand. Heidät haastaa myös belgialainen Yannick Michiels, yksi juoksuvoimaisimmista sprinttisuunnistajista.

Kovaa ratakuntoa osoittanut Topi Raitanen nähdään 17.9 SM-sprintissä.

Naisten sarjassa nähdään mm. sprintin MM-pronssimitalisti Venla Harju, Merja Rantanen, Marika Teini, Sofia Haajanen, ja paljon muita. H20-sarjan kärkinimien vauhtia kannattaa tulla seuraamaan. Pääkaupunkiseudun kovaa maajoukkuekaartia edustavat nuorissa mm. HS:n Tuomas Heikkilä ja Ollipekka Heikkilä sekä Espoon Suunnan Aleksi Sorsa. Kivenkovan vastuksen tarjoavat mm. MS:n Parman kova kaksikko Akseli Ruohola ja Eero Heinonen sekä Tampereen Pyrinnön Teemu Eerola.

Naisten pääsarjassa nähdään mm. Sofia Haajanen.

Kuva: Hannu Kaasalainen

Kilpailuun on ilmoittautunut liki 2000 suunnistajaa. Kilpailukeskuksena on Kannelmäen liikuntapuisto. Kilpailupäivänä juostaan sekä karsinnat, että loppukilpaillut. Ensimmäinen karsinnan lähtö on klo 9.30. Loppukilpailujen aikataulu ilmoitetaan myöhemmin kisajärjestäjien www-sivuilla http://helsinginsuunnistajat.fi/sm-sprintti2017/index.shtml

Kuntosuunnistus

Myös kuntosuunnistajia muistetaan. Kisatunnelman lomassa on mahdollista valita eri pituisista ratavaihtoehdoista ja viettää mukava liikunnallinen tuokio suunnistuksen parissa. Radalle voi lähteä yksin tai kaverin kanssa.

Radat 2, 3 ja 5 km. Myynti, oma lähtö ja oma maali sijaitsevat kilpailukeskuksen tuntumassa. Lähtöaika klo 13.30-14.30. Maali suljetaan klo 15.00. Lue lisää ilmoittautumisesta, maksuista ja maksutavoista sekä muista kuntosuunnistajalle tärkeistä asioista kuntosuunnistussivulta.

Kuntosuunnistukseen ei tarvitse ilmoittautua, mutta ennakkoilmoittautuminen nopeuttaa toimintaa. Lisäohjeita järjestäjien sivuilta.

http://www.helsinginsuunnistajat.fi/sm-sprintti2017/kuntosuunnistus.shtml

 

Helsingin Suunnistajat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Suunnistajat

Helsingin Suunnistajat ry. (HS) on vuonna 1943 perustettu suunnistuksen erikoisseura sekä kilpasuunnistajille että harrastesuunnistajille ja kuntoilijoille. Seuraan kuuluu noin 880 jäsentä, joista yli viidesosa on alle 21-vuotiaita. Jäsenistä 60 % asuu Helsingissä ja 35% Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin Suunnistajat on maamme eturivin suunnistusseuroja.

http://helsinginsuunnistajat.fi/

Uusimmat mielipiteet