Helsingin Suunnistajat

Kannelmäen kuntosprintissä vaarana on koukkuun jääminen

Kunto- ja terveysliikuntaa parhaimmillaan

Kuntosuunnistajalla saattaa olla kilpasuunnistajasta poiketen erilainen lajia koskeva aikakäsitys. Ero tulee esimerkiksi siinä, että hänelle eivät rata ja siihen käytetty aika välttämättä sisällä samanlaisia aikavaatimuksia ja suorituspaineita. Vaikka kokeneet harrastajat etenevät kuntosprinttejä vauhdikkaastikin, rasteilla voi fiilistellä monin tavoin. Pakottava kiire ei ole oikeastaan mihinkään. Moni suunnistuksesta koukkuun jäänyt kertookin, kuinka laji tarjoaa kunto- ja terveysliikuntaakin harrastavalle runsaasti elämyksiä, sekä liikunnallisia, että älyllisiä.

Kuva: Harri Hytönen

Sprinttivuosi on ollut tapahtumarikas

Keväällä alkanut Helsingin Suunnistajien huippusprinttien sarja huipentuu 17.9 Kannelmäen liikuntapuistossa SM-sprinttiin. Tapahtumiin on osallistunut kaiken ikäisiä ja niin huippu- kuin kuntosuunnistajia. Kauden aikana on käyty seuran omissa sprinttitapahtumissa, mutta myös pääkaupunkiseudun muiden seurojen sprinttitapahtumissa, kuten sprintticupissa ja Helsinki City-sprintissä. Kuntoilijan näkökulmasta voi sanoa, että osallistuminen on ollut hauskaa ja virkistävää.

Kuva: Harri Hytönen

Suunnistuskilpailussa kuntoilijat ja huiput kohtaavat

17.9 SM-sprintin yhteydessä järjestetään myös kuntosuunnistus kesän kilpailujen tapaan, kuten Helsinki Orienteering Gamesissa (HOG2017), jolloin Nuuksion jylhään korpeen rohkeni mukaan  ensikertalaisiakin. HOGin tavoin voi nytkin fiilistellä myös kilpasuunnistuksen tunnelmasta. Radoille voi lähteä kokenut metsänkävijä kuin harjaantumaton tai kokematon suunnistuksesta muuten kiinnostunut. Maastoalue on kerros- ja rivitalojen sekä muutamien puistojen kudelma. Yksi mahdollisuus osallistua on koota kaveriporukka tai houkutella mukaan ystävä, jonka kanssa voi kiertää jonkin radoista ja varmasti ilman pelkoa eksymisestä. Karttaa voi tutkia rauhassa ja sopia yhdessä reitinvalinnasta. Vaarana on ainoastaan jäädä koukkuun suunnistuksesta.

Helsinki Orienteering Gamesissa kuntosuunnistuksen radoille starttasi ensikertalaisia ja kaveriporukoita, tähtäimessä Jukolan ja Venlojen viesti.

SM-sprintin KUNTOSUUNNISTUS

 

Helsingin Suunnistajat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Suunnistajat

Helsingin Suunnistajat ry. (HS) on vuonna 1943 perustettu suunnistuksen erikoisseura sekä kilpasuunnistajille että harrastesuunnistajille ja kuntoilijoille. Seuraan kuuluu noin 880 jäsentä, joista yli viidesosa on alle 21-vuotiaita. Jäsenistä 60 % asuu Helsingissä ja 35% Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin Suunnistajat on maamme eturivin suunnistusseuroja.

http://helsinginsuunnistajat.fi/

Uusimmat mielipiteet