Kallion kulttuuriverkosto

Paskatornin kautta hanhiparven tyköön - toiveuusinta päättää kävelyfestivaalin kesän

Juhani Styrman

Kallion kävelyfestivaalin kesäkausi päättyy toiveuusintaan viiden vuoden takaa. Sunnuntaina 15.10. klo 15 tutustutaan Kallion kulmien julkiseen taiteeseen. Pääpaino on Sörnäisten seudun vähemmän tunnetuissa julkisissa taideteoksissa.

Elämme keskellä taidenäyttelyä. Helsingissä on noin 500 ulkoveistosta, ympäristötaideteosta ja historiallista muistomerkkiä. Kallion kaupunginosatakin löytyy kymmeniä teoksia, tekijöinä kovia nimiä, muun muassa Aimo Tukianen, Gunnar Finne ja Kimmo Pyykkö.

Kallion kulmilta löytyy myös tuntemattomampaa julkistataidetta. Esimerkisi kineettistä taidetta, pinta-alaltaan yksi Helsingin suurimmista taidetoksista. Kalliossa on myös suomettumisen ajan muistomerkki, mutta mikä onkaan paskatorni?

Paskatorni ja hanhiparvi ja muuta julkista taidetta Kalliossa -kävely alkaa Porthaninkatu 2:n kohdalta (Hakaniemi metroaseman sisäänkäynnin edusta). Käsiohjelma 5 euroa. Myöhäisestä vuoden ajankohdasta johtuen järjestäjät muistuttavat lämpimästä pukeutumisesta. Kierros kestää noin 90 minuuttia.

Kävelyfestivaalin talvikausi alkaa Kallio Kipinöi -viikolla. Perjantaina 17.11. entisessä Teatteri Kalliossa laulavalla luennolla, kun musiikin maisteri Anna E. Karvonen (Stadin kadonneet) kertoo ja laulaa stadilaisista kansanlauluista.

Maanantaina 20.11. klo 18.00 Kävelyfestivaalin keskustelu- ja luentoillan aiheena on "Yli kaksi miljoonaa askelta Ranskan Keski-Ylängöltä Santiago de Compostelaan". Illassa Marianne Huotari kertoo kävelyretkistään Euroopan tunnetuimmilla vaellusreiteillä. Molempiin iltoihin on vapaa pääsy ja ne alkavat klo 18. Osoite on Siltasaarenkatu 28.

 


 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet