A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Ohjataan omistajat ulos maasta

Juha Sipilä (kesk.) ei saisi omistaa mitään. Pääministerin miljoonat ovat pahempia kuin kilpa-autoilija Kimi Räikkösen kymmenet miljoonat.

Sipilä on tehnyt omaisuutensa työllistämällä muita suomalaisia. Räikkösen rahat ovat peräisin ulkomaisilta pankeilta ja olutpanimoilta, joiden palveluja suuri yleisö kuluttaa.

Mikä ajaen tulee ja taskuun menee, on parempaa kuin hiki päässä ansaittu.

Rikas pääministeri pitäisi vaihtaa köyhempään. Kansanedustaja Antti Kaikkosella (kesk.) ei ole suuria omaisuuksia. Sen sijaan hän osasi puliveivata nuorten asuntosäätiöltä vaalirahaa omaan kassaansa. Siitä hyvästä Kaikkonen tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 2012.

Toinen pääministeriksi haluava on valtion omistajaohjauksen ministeri Mika Lintilä (kesk.). Hän on pienten yksityiskohtien suuri taitaja.

Kun valtion energiayhtiö Fortum tahtoo sijoittaa kahdeksan miljardia euroa saksalaiseen energiayhtiöön, Lintilä pitää sitä Fortumin sisäisenä asiana. Suomen ilmastopolitiikalla ei pilata afääriä, jossa palaa paljon saastuttavaa ruskohiiltä.

Finnairin hallituksella ei sen sijaan ole pienintäkään asiaa palkita lentoyhtiön pelastanutta toimitusjohtajaansa 130 000 euron eläkepalkkiolla. Lintilän rata-ajossa tämä asettuu maalisuoralle, jossa keskivertoäänestäjä lähtee laukalle.

Kun perintövero korotetaan 65 prosenttiin, rintamamiestalot eivät säily suvussa, vaan ne mätänevät ja haihtuvat biokaasuna ilmaan."

Pieniin päin ollaan menossa. Kateussosiologian professori Heikki Hiilamo haluaa vähentää perintökalleuksia. Kun perintövero korotetaan 65 prosenttiin, rintamamiestalot eivät säily suvussa, vaan ne mätänevät ja haihtuvat biokaasuna ilmaan.

Jakamistaloudessa jaetaan tulot ja omaisuudet tasan niille, jotka eivät ole niitä ansainneet.

Miten Suomi pysyy suomalaisten omistuksessa, kun omistamista vainotaan.

Tunnelma paranee, kun Suomi myydään oligarkeille ja sijoitusrahastoille. Ne eivät maksa veroja missään. Siihen päättyy verokeskustelu.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet