Toimitukselta

Muista hakea pakettisi ajoissa

(PÄÄKIRJOITUS) Postin ydintehtävästä kauaskin kurottava oheispalveluiden tarjoaminen on säännöllisesti julkisessa keskustelussa. Milloin puhutaan nurmikonleikkuusta tai lumenluonnista, milloin taas kotihoidosta tai saattohoidon oheispalveluista.

Posti lopetti heinäkuussa kirjepostin kantamisen tiistaisin. Viimeisin palveluiden heikennys tapahtui lokakuun alussa, kun Posti lyhensi pakettien säilytysaikaa myymälöissään kahdesta viikosta viikkoon.

Osan pakettia noutavista asiakkaista uudistus on yllättänyt. Vielä lokakuun jälkipuolellakin asiakkaalle on saattanut tulla vanha saapumisilmoitus: ”Lähetys on noudettavissa Postistanne. Säilytysaika 2 täyttä kalenteriviikkoa.” Ja toisaalla samassa saapumisilmoituksessa: ”Paketin säilytysaika on neljätoista (14) päivää.” Paketteja on kuitenkin lokakuun alusta lähtien palautettu lähettäjille jo viikon jälkeen.

Yrityksissä vanhaksi menneitä kirjekuoria ja logopapereita on totuttu käyttämään sisäisessä käytössä ja suttupapereina. Postin saapumisilmoitus on kuitenkin väärä paikka säästää. Postin nettisivuilla uudistuksesta on kerrottu, mutta samaan aikaan on voinut lähteä vanhoilla tiedoilla varustettu saapumisilmoitus. Jotkut ovat puolestaan saaneet ilmoituksen, johon uusi säilytysaika on sentään korjattu käsin.

Mistäkö tiedämme tämän toimituksessa? Paitsi lukijapalautteesta, niin siitä, että hankkimamme 60-vuotislahja on teillä tietymättömillä. Kun pakettia loman takia yhdeksäntenä säilytyspäivänä haettiin Postista, se oli jo palautettu. Virkailijan mukaan saapumisilmoituksessa oli säilytysajan osalta ”virhe”. Ei saisi olla. Korvaava lahja oli helppo hankkia, mutta joltain toiselta voi joulun lähestyessä jäädä saamatta jotain, jota tarvittaisiin nyt eikä viikkoja myöhemmin.

Mikko Heino

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet