Laajempi aukiolo myös museoihin

(PÄÄKIRJOITUS) Ruokakaupat ja muut myymälät saavat jo olla avoinna ihan kuinka lystäävät. Toiset pitävät sitä hyvänä asiana, toisten mielestä kaupallisuus on mennyt jo liian pitkälle.

Pidempiä aukioloaikoja kaivattaisiin myös kulttuuriin. Onhan omituista, että arkena töiden jälkeen ei pääse käymään museossa, koska ne sulkevat niin aikaisin. Moni pääkaupunkiseudun museo laittaa ovet kiinni kello 16–19.

Pienuudestaan huolimatta erinomaisia näyttelyitä esittelevä Vantaan kaupunginmuseo menee kiinni jo virka-aikana kello 17. Vantaan taidemuseo Artsi sulkee kello 18, paitsi torstaisin kello 19. Itä-Vantaalta kestää lähes tunnin verran Myyrmäen Artsiin, joten arki-iltana museokäynti jää väliin.

Helsingin kaupungin taidemuseo HAM on avoinna kello 19:ään ja Espoon Emmakin on vain kahtena päivänä auki kello 19:ään. Luonnontieteellinen museo on talviaikana avoinna vain kello 16:een ja Kansallismuseokin vain kello 18:aan.

Ateneum on sentään kahtena arki-iltana avoinna kello 20:een ja Kiasma keskiviikosta perjantaihin peräti puoli yhdeksään. Ne ovat hienoja kädenojennuksia arki-iltojen kulttuuria etsiville.

Pitääkö museoiden olla avoinna aivan jokaisena arkipäivänä jo aamupäivällä?"

Aukioloajat ovat tietysti kiinni rahasta. Museota ei voi pitää auki ilman henkilökuntaa. Mutta voisiko ilta-aikoja lisätä järjestelyillä? Pitääkö museoiden olla avoinna aivan jokaisena arkipäivänä jo aamupäivällä?

Nyt kun suomalaiset ovat innostuneet loistavasta Museokortista ja rynnänneet joukolla museoihin, olisi hienoa, jos ne olisivat avoinna joustavammin. Joskus turhan haahuilun kauppakeskuksessa voi vaihtaa museoon tai hyödyntää luppoaikaa piipahtamalla kulttuurin parissa. Se tekee ihmiselle hyvää.

Armi Suojanen

Kommentit (5)

Kommentit

Asiakas maksumieheksi ei missään nimessä veronmaksaja ja kuka haluaa suomessa olla töissä 17 jälkeen ei edes taksikuskitkaan. Työpäivät nykyään 9-15 niin kyllä museoon ehtii.

Tatu

Mielestäni museoihin pitäisi olla ilmainen sisänpääsy klo 08-16, kun kaikki maksavat asiakkaat ovat kuitenkin töissä ja ainoastaan työttömillä on aika käydä museoissa. Ja kello 16-21 museot voisivat olla auki töissä käyville asiakkaille maksua vastaan.

työtön

Eikö nyt olisi sama kaikki laittaa 24/7. Aika naurettavaksi alkaa menemään jo tämä keskustelu aukioloajoista. Ihan kuin meillä ei olisi isompiakin asioita.

pekkaperanen

Eikö nykyään kaikki ole netissä? Kuka ees käy museoissa? Eikö kaikki museoesineet voisi valokuvata (ja myydä) ja kuvat laittaa mobiiliappiin?
Niin "museoon" pääsisi milloin vaan mistä vain?

työtön

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.