Avoin kirje - pelastetaan Hurstin Laupeuden työ

 

AVOIN KIRJE PÄÄTTÄJILLE, 19.1.2018:

 

HURSTIN HÄTÄ – Pelastetaan Laupeuden työn jatko!

 

Haluammeko että pääkaupunkiseudun suurin hyväntekijä joutuu lopettamaan pyyteettömän toimintansa muutaman sadan tuhannen euron takia? Ilmeisesti kyllä koska mikään taho ei ole valmis tukemaan Hurstin Laupeuden työn toiminnan jatkamista.

 

Osoitan avoimen kirjeeni Helsingin pormestarille Jan Vapaavuorelle, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljaselle sekä pääministeri Juha Sipilälle, Valtiovarainministeri Petteri Orpolle sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle.

 

Kun Veikko Hursti menehtyi vuonna 2006 ja Heikki Hursti aloitti isänsä ja äitinsä työn jatkamista, oli Hurstin Laupeuden työ siirtynyt juuri uusiin tiloihinsa Vaasankadulle. Asiakkaita ruokajonossa oli kaksi kertaa viikossa noin 300-350 henkilöä / kerta. Siis noin 700 / viikko. Nyt 11 vuotta myöhemmin avuntarvitsijoiden määrä on kasvanut yli kymmenkertaiseksi, noin 7000-8000 ihmiseen viikossa. On inhimillisesti uskomatonta, että Heikki Hursti vapaaehtoisineen on pystynyt tästä kaikesta suoriutumaan.

 

Ikävä kyllä – nyt alkaa loppu häämöttämään, enää eivät lahjoitusvarat ja talkoo työ riitä. Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut niin suureksi ja samaan aikaan yhteiskunnan, jo ennestään minimaalinen tuki on vain entisestään laskenut. Avun tarvitsijat ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä, kodittomia, yksinhuoltajia, maahanmuuttajia, työttömiä, työssä käyviä pienituloisia jne.

 

Mitä nyt tarvitaan pikaisesti on:

  • 4-5.000 m2 logistiikkatilat.
  • Lisään rahallista tukea 500.000 euro vuodessa.
  • Lupausta pitkäaikaisesta rahoituksesta, jotta toimintaa voidaan suunnitella ja kehittää optimaalisesti. Me, allekirjoittaneen johdolla tarjoamme tarvittavan asiantuntijaverkoston Hurstin toiminnan edelleen kehittymisen varmistamiseksi.

 

Molemmat järjestyvät helposti, mikäli vain poliittista tahtoa löytyy. On aivan käsittämätöntä, että ruoka-avusta joudutaan kieltäytymään koska ei ole riittävää varasto kapasiteettia. Olen vakuuttunut, että esimerkiksi STARAn tiloista löytyisi Hurstille tarvittavat varasto-/logistiikkatilat ja palvelut.

 

Rahoitus, Veikkaus, PK-seudun kolme kaupunkia, voisivat ilman mitään ongelmia tukea Hurstin toimintaa esimerkiksi 200.000 eurolla / kaupunki / vuosi.

Olen täysin vakuuttunut, että kaupunkien osallistuessa kustannusten jakoon yksityiset yritykset kyllä tulevat talkoisiin mukaan (kuten jo nyt ovat mukana!). Nyky lahjoittajat sekä yritykset tarvitsevat uskon, että asia on meille kaikille tärkeä ja että taakan jakajia on muitakin.

 

Hurstien työ vaikuttaa suuresti koko pääkaupunkiseudun vähäosaisten elämään. Tuo toiminnan päättyminen maksaa monin kerroin enemmän kuin sen hengissä pitäminen – sosiaalisilla ongelmilla kun tuppaa olemaan aina vain korkeampi hintalappu mitä myöhemmin niihin puututaan.

 

Kunnioittavasti

 

Markku Saarikangas

Perussuomalaiset – Helsingin piirin puheenjohtaja

Puh: 0400-361 018

 

Kommentit (2)

Kommentit

Markku hei! Kyllä vihervasemmistolle on tärkeämpää laittomien maassaolijoiden terveys kuin omien kaupunkilaisten hyvinvointi ja auttaminen?
Älä nyt viitsi edes epäillä sitä.
Mutta median edustajana, kiitos silti kun toit asian esille, samaa toivoisin viimein myös Yleltä, HS:lta ja IL:ltä.

jariny

Oikaisu omaan kiireiseen kirjoitukseeni; katsoin sinut toimittajaksi, kirjoitus toimittajaksi olisikin liian hyvää ollakseen totta, toimittajako muka säälisi huono-osaisia hesalaisia ja puolustaisi heitä? Olisikin yhtä epätodellista kuin aurinko ei huomenna nousisi!
(Opetus itselleni, keskity nyt töissä niiden tekemiseen, niin kauan kuin niitä on ja jätä kiireinen nettisurffailu vapaalle. Sorry.)

jariny

Markku Saarikangas

Perussuomalaisen puolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, yrittäjä.

Asiantuntija asunto-, liikenne-, energia sekä yrittäjyys asioissa.

Twitter @MSaarikangas

www.markkusaarikangas.fi

www.facebook.com/ehdokasmarkkusaarikangas

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.