Tapanilan Työväen Näyttämö

Tapanilan Työväen Näyttämö vuodesta 1909

TAPANILAN TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖ 2018

                     

 

 

Kun Zorron hahmo ensimmäistä kertaa esiintyi suurelle yleisölle lyhyessä lehtitarinassa vuonna 1920, se oli itse asiassa ensimmäinen nykyaikainen supersankari. Muista kaltaisistaan poiketen Zorro ei jahdannut rikollisia, vaan vastusti paikallista mätää hallintoa ja esivaltaa, joten hän oli eräällä tavalla myös vallankumoussankari. Zorro oli kuitenkin siviilissä yläluokkainen Diego de la Vega, mutta missään ei ole selvitetty, miksi tämä ylhäinen grandi olisi puolustanut köyhiä peoneita näin kiihkeällä ja poikkeuksellisella tavalla. Nyt nähtävä näytelmä kertoo syyn myös siihen.

 

 Asetelma antaa tilaisuuden kokeilla uudella tavalla termin ”koko perheen näytelmä” rajoja. Yleensä koko perheen näytelmä tarkoittaa vahvasti lapsille suunnattua puputupunaa, jota aikuiset tulevat katsomaan lähinnä lasten holhoajina. Seikkailu- ja vallankumoustarinan yhdistelmä tarjoaa kuitenkin aikuisille mahdollisuuden katsoa näytelmää aivan omistakin lähtökohdista.

 

 Zorro mallia 2018 on siis koko perheen näytelmä, jossa eri katsojaryhmät on huomioitu poikkeuksellisella tavalla. Tervetuloa kokemaan itse, kuinka paljon eri ikäluokille perinteisesti suunnattua tavaraa voi lomittaa ja kuljettaa samassa tarinassa kokonaisuuden siitä kärsimättä, vaan pikemminkin niin, että kokonaisuus mehevöityy ja tulee mielenkiintoisemmaksi. 

 

ZORRO

 

Tarinoita Zorrosta on kerrottu maailmanlaajuisesti jo vuodesta 1919 saakka, eikä pirteän sankarin miltei satavuotinen taival ota katketakseen. Nyt se jatkuu Tapanilan Työväen Näyttämöllä alkuvuodesta 2018.

Zorro on Espanjan hallitseman Kalifornian mätää hallintoa vastustava naamioitu kostaja, joka on siviilissä yläluokkainen don Diego de la Vega. Taitavana miekankäyttäjänä ja kettumaisen juonikkaana Zorro pystyy kerta toisensa jälkeen nöyryyttämään vastustajansa ja kohoaa vallankumoussankariksi kansan tarinoissa.

 

 

Zorro – aikuisten näytelmä lasten makuun ja juniorille suunnattu seikkailu, josta varttuneemmatkin voivat nauttia

 

 

Tapanilan Työväen Näyttämö

Aikaisempia kirjoituksia

Tapanilan Työväen Näyttämö

Uusimmat mielipiteet