Ehrensvärd-seura

Suomenlinnan seikkailukierros vie aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin

Ehrensvärd-seura

Eletään 1770-lukua. Kuningas Kustaa III on saapunut vierailulle kesäiseen Viaporiin. On aurinkoinen päivä ja mereltä puhaltelee leuto tuuli. Linnoituksen rakennustyöt ovat jo edenneet jo pitkälle, oikein mainiota, kuningas pohtii. Mutta miksi hovineiti Sofia on huolestuneen näköinen? Syy huoleen selviää pian. On aihetta epäillä, että joku kelvoton yrittää estää linnoituksen valmistumisen ja linnoituksen avainkin on kadonnut salaperäisesti! Mitä ihmettä tapahtuu ja missä on avain? Asioihin pitää saada selvyys ja avain on löydettävä, joten kuningas Kustaa III kutsuu koolle apujoukkoja ratkomaan viheliäistä pulmaa.

 

Tästä kuvitteellisesta tilanteesta alkaa Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierroksen tapahtumien vyyhti, jota selvitellään johtolankoja seuraten ja vihjeitä ratkonen. Suomenlinnan seikkailukierroksella historia herää eloon teatterin avulla. Interaktiivisessa näytelmässä osallistujat viedään jännittävälle aikamatkalle 1770-luvun Viaporiin ratkomaan linnoituksen avaimeen liittyvää arvoituksellista salaisuutta kuningas Kustaa III johtaessa joukkoa. Matka kulkee vanhan linnoituksen kivisten muurien katveesta valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin.

 

Historialliseen taustatietoon pohjautuva Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta ja 1700-luvusta. Kierros sopii hyvin koululaisten retkikohteeksi ja kesällä perheiden lomaohjelmaksi mutta myös leikkimieliseksi ohjelmaksi työhyvinvointipäivään. Tilauskierroksia järjestetään ryhmille ajalla 7.5.2018-15.9.2018. Tilauskierroksille osallistuva koululaisryhmä voi laajentaa oppimiskokemusta tehtävien avulla. Kesän säännölliset yelisölle avoimeit seikkailukierrokset ovat ajalla 8.6.–4.8.2018 (ei 21.-23.6.).

 

Seikkailukierroksen käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Frank Skog. Rooleissa nähdään: Sonia Haga, Riikka Herva, Gogo Idman, Tomi Korhonen, Catrine Krusberg, Freia Stenbäck. Puvustajana toimii Sanna Pietilä ja kuvittaja on Nadja Sarell. Kierroksen tuottaa Ehrensvärd-seura.


 

Kierrokseen voi tutustua:

www.suomenlinnatours.com/suomenlinnan-seikkailukierros www.facebook.com/suomenlinnanlastenkierros

www.instagram.com/suomenlinnanseikkailukierros

 

Jutussa olevat kuvat ovat Suomenlinan seikkailukierroksilta aiemmilta vuosilta.

Ehrensvärd-seura

Aikaisempia kirjoituksia

Ehrensvärd-seura

Tervetuloa Suomenlinnaan!

Vuonna 1748 perustettu Suomenlinna on yksi maailman suurimmista merilinnoituksista ja nykyään Unescon maailmanperintökohde. Ehrensvärd-seura kutsuu kävijät opastuskierroksille linnoitukseen. Tilaa myös kätevästi kauttamme ruokailut, vesibussikuljetukset ja kokouspaketit. Kotisivut: www.suomenlinnatours.com

Uusimmat mielipiteet