Kaisa Paastela

Jääkö maauimala vain haaveeksi?

(PÄÄKIRJOITUS) Unelma maauimalasta elää vahvana Koillis- ja Pohjois-Helsingissä (HU 18.4.). Kun luonnonrantoja ei juuri ole tarjolla, on Puistolaan toivottu jo vuosia omaa maauimalaa, jonka yhteyteen sopisi uimahalli. Paikaksi on ideoitu pariakin eri vaihtoehtoa, mutta kaupunkia ei ole saatu innostumaan hankeesta.

Helteisen äitienpäiväsunnuntain pitkät jonot Kumpulan maauimalaan todistavat, että maauimaloille on yhä kysyntää. Uimastadionillekin olisi varmasti väkeä riittänyt, mutta remontin vuoksi ovet sinne avautuvat vasta toukokuun lopussa.

Ylipäätään uintimahdollisuuksia on etenkin juuri Koillis- ja Pohjois-Helsingissä sen verran vähän, että osa potentiaalisista harrastajista jää jo tavoittamatta. Ruuhkaiseen altaaseen ahtautuminen ei enää tietyn rajan jälkeen tunnu järkevältä.

Malmin uimahalli on vesipinta-alaan suhteutettuna koko maan suosituin uimahalli, ja kun käyttäkaarensa päätä hipova Siltamäen hallikin jollain aikataululla vedettäneen matalaksi (HU 18.4), olisi nyt korkea aika edistää Koillis-Helsingin uintimahdollisuuksia.

Rahapulalla asiaa ei voine perustella. Helsingin talous on hyvässä vedossa. Kantakaupungin liikuntamahdollisuuksiin ja vaikkapa Finlandia-talon seinälaattoihin rahaa riittää, joten pitäisi sitä riittää Helsingin syrjäisemmillekin alueille.

Harrastusmahdollisuuksien lisääminen on myös yksi keino ehkäistä alueiden eriytymistä. Uiminen on koko kansan liikuntaa.

Kaisa Paastela

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet