Kallion kulttuuriverkosto

Kallio Kukkii toi yhden kadun lisää Kallioon: Alpo Ruuth sai nimikko polun

Alpo Ruuthin polku yhdistää Vilhonvuorenkadun ja Käenkujan. Polku vihittiin osana kansainvälistä EuropeForCulture -tapahtumaa.

Juhani Styrman

Katri Valan puistossa sijaitseva polku, joka yhdistää Vilhonvuorenkadun ja Käenkujan kantaa nyt kirjailija Alpo Ruuthin (1943–2002) nimeä. Puistoraitin nimeksi tuli Alpo Ruuthin polku – Alpo Ruuths stig. Polku avattiin keskiviikkona osana Kallio Kukkii -festivaalin ohjelmaa.

Puiston läheisyydessä sijaitsevat Alpo Ruuthin syntymäkoti sekä lapsuuden ja nuoruuden kotikulmat. Myös Ruuthin läpimurtoteos Kämppä sijoittuu Sörnäisiin. Ruuthin syntymästä tuli maaliskuussa kuluneeksi 75 vuotta. Kirjailija Hannu Mäkelä muisteli avajaispuheessaan kollegaansa ja paljasti katukyltin. Tilaisuudessa puhui myös kansanedustaja Paavo Arhinmäki, joka teki kaupungin hallitukselle aloitteen Alpo Ruuthin polusta.

Alpo Ruuthin polku -avajaiset olivat osa Kallio Kukkii -viikkoa. Kallion Kulttuuriverkoston järjestämä keväinen kulttuuriviikko on Suomen suurin ja Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunkifestivaali, joka tänä vuonna on myös osa kansainvälistä EuropeForCulture -tapahtumaa.

Lähes 200 tapahtuman ohjelmakokonaisuuden käsittävä monitaidefestivaali jatkuu sunnuntaihin 20.5. saakka.

Ohjelmat: kallionkulttuuriverkosto.fi


 


 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet