HIT Helsinki

Uusi koko perheen näytelmä Tervasaaressa kesällä - Tomppeli yhdistää sirkuksen ja teatterin

HIT Minin Tomppeli valtaa Tervasaaren 26.5.2018. alkaen. Tomppelina Vilma Putro, Hönöä esittää Eikka Alatalo. 

Annu Esko

Lauantaina Helsingin Tervasaaressa saa kantaesityksensä teatteri HIT Minin Tomppeli – maailman paras mielikuvitusystävä. Vaikka esitys on huumorilla höystetty sekoitus teatteria ja sirkusakrobatiaa, se tutkii tärkeitä asioita: myötätuntoa ja ystävyyttä.

Näytelmä kertoo Tomppelista, joka on päättänyt olla maailman paras mielikuvitusystävä. Kun Eveliina lavastaa Tomppelin syylliseksi vahinkoon, syntyy melkoinen sotku, johon osallistuvat myös Eveliinan kaveri Kalervo ja Tomppelin hauska ja taitava lemmikki, Hönö. Esitys tutkii varsinkin myötätuntoa ja kaveruutta.

-Olen tehnyt paljon töitä eri ikäisten lasten parissa ja kokenut, että ystävystymisen ja kaverina olemisen taito on yksi tärkeimmistä asioista, joita lapsuudessa kannattaa harjoitella, kertoo esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Ilja Mäkelä.

- Hyväksyminen, mukautuminen ja mielikuvitus ovat tässä kallisarvoisia työkaluja – ja näiden ympärille halusin rakentaa näytelmän. Tavoitteena on, että lapsikatsojat pääsevät esityksessä suoraan ratkaisijoiksi niin tunnistettavan arkisissa konfliktitilanteissa kuin iloisissa mielikuvitusleikeissäkin.

Tervasaaressa hienot puitteet teatterille

Koska näytelmässä eläydytään myös tunnelmallisiin ja vakaviin hetkiin, joita ystävyyssuhteisiin kuuluu, toimii vauhdikas fyysinen taituruus ja klovnimainen kohellus vastapainona. Ohjaajan mielestä perinteinen puheteatteri ja sirkusakrobatia sopivat oivasti toistensa tueksi.

Esityksen rooleissa ovat tasapainoakrobaatti Eikka Alatalo, näyttelijä ja ilma-akrobaatti Outi Ikonen ja näyttelijä Vilma Putro. Värikkäät puvut ovat Jonna Heikkisen käsialaa ja mielikuvituksekas lavastus Helena Okkosen. Musiikin on säveltänyt Paul Damade. Lukuun ottamatta paria henkilövaihdosta sama työryhmä on tehnyt aiemmin Tervasaaren suositut esitykset Känkkäränkkä - kerrankin kunnon itkupotkuraivarit ja Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli.

Esityspaikkana Tervasaari on tekijöiden mieleen.

-Tervasaari on aurinkoisella säällä aivan ihana, suorastaan täydellinen paikka tehdä kesäteatteria, sanoo Mäkelä.

HIT Helsinki ja sen lastenteatteriyksikkö HIT Mini tuottaa lapsille suunnatun kesäesityksen nyt jo seitsemättä kertaa. Monille perheille Tervasaaren teatteriretkestä on tullut jo perinne.

Niin Suomen kesäsään kuin lapsiperhearjen tuomiin haasteisiin on vastattu nyt myös lipunmyynnissä: jo ostetun lipun voi tarvittaessa vaihtaa toiselle päivälle teatterin verkkosivuilla.

Lapsille suunnattuja, ammattilaisvoimin tehtyjä esityksiä on kesäisin tarjolla vähän, joten HIT Minin esitys on mitä tärkein lisä kaupunkikulttuuriin. Esitys on suunnattu kaikenikäisille, mutta erityiskohderyhmänä ovat 1–10 -vuotiaat.

Tomppeli – maailman paras mielikuvitusystävä saa kantaesityksensä 26.5.2018 klo 15 Tervasaaren amfiteatterissa ja esitykset jatkuvat 9.9. saakka. Lippuja saa Tiketistä ja tuntia ennen esitystä ovelta. Lisätietoa esityksen sivuilla: www.hithelsinki.com/tomppeli.

HIT Helsinki

Aikaisempia kirjoituksia

HIT Helsinki

HIT Helsinki toimii kansainvälisesti ilman pysyvää lavaa tai omaa toimitilaa ja työryhmät kootaan produktiokohtaisesti. Tämä mahdollistaa eri alojen taiteilijoiden sekä ulkomaisten vierailijoiden yhteistyöt.

HIT Helsingin perustivat keväällä 2009 teatteri-ilmaisun ohjaajat Anna Jaanisoo ja Meiju Lampinen sekä näyttelijä Iida-Maaria Lindstedt.

Uusimmat mielipiteet