Kallion kulttuuriverkosto

Alppila tutuksi Helsinki-päivän aattona

Juhani Styrman

Helsinki-päivä on 12.6. mutta - Kallion kävelyfestivaali ottaa varaslähdön ja vie kaupunginosaan, joka on kuin Suomi pienoiskoossa.
Alppilan kävelykierros esittelee kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, puistoja, merkkihenkilöitä ja kierroksella löydetään myös Helsingin omaa graniittia: Helsinkiittiä.

Alppilassa keinahtelee suomalaisen kansalaisaktivismin kehto ja sen taustalla oli vaan "tavallinen kerrostalon muija". Alppilasta löytyy suomalaisen talkoohengen huikeimpia voimannäyttöjä.

Kivisessä Alppilassa on hämmästyttävän paljon luontoa ja ne alppimaisemat joista kaupunginosa on saanut nimensä. Alppila on ollut myös Suomen johtava mäkihyppykeskus 1900-luvun alkuvuosina. Alppilassa on tanssittu ja vietetty hulppeaa ravintolaelämää, jossa ihan keisaritkin viihtyivät.
Kesto 90 minuuttia. Vapaa pääsy. Lähtöpaikka; Helsinginkatu 25:n (Urheilutalo) edestä.

Kallion kävelyfestivaali on Kallion Kulttuuriverkoston järjestämä festivaali, jossa järjestetään teemallinen kävelykierros, kerran kuussa. Festivaali on jatkunut keskeytymättättömästi jo 12 vuotta. Festivaalin ohjelmistossa on omatoimikävelyjä, joiden avulla voi patikoida mihin vuorokauden aikaan vaan.

 

 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia blogikirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat blogit