Puotila-seura

Festivaali esittelee viikinkien elämää

Varjagi-festivaalilla sunnuntaina 10. kesäkuuta 2018 kello 15-20 eläydytään 1000-luvulla Itä-Helsingin alueella asuneiden viikinkien elämään. Idän kauppatietä kulkeneiden viikinkien eli varjagien retket ulottuivat aina Bysanttiin saakka. Historianelävöittäjäyhdistys Harmaasudet ry:n jäsenet esiintyvät kello 16 ja 18.30 Puotilan uimarannalla. Luvassa on viikinkien maihinnousuesitys, ja mukana on myös ajan malliin rakennettu Sotka-laiva.

 

Tarjolla on monenlaista ilmaista toimintaa lasten viikinkikilpipajoista historianelävöittäjäryhmien järjestämiin upeisiin maihinnousu- ja taistelunäytöksiin. Myös viikinkiajan markkinat, telttakylä, rantaan tuotu viikinkiajan vene Sotka, taisteluvarusteiden ja aikakauden vaatteiden esittely ja ruokien maistelu tarjoavat monia elämyksiä. Keskiaikaista kuoromusiikkia Puotilan kappelissa. 

Tervetuloa 1000-luvulle! VAPAA PÄÄSY

 

Tapahtuman järjestää Puotila-seura yhteistyökumppaneineen. Kyseessä on kaikille avoin historiallinen kaupunginosafestivaali Puotilan Kartanon ja uimarannan ympäristössä. 

 

https://www.facebook.com/events/617119978620760/

Puotila-seura

Aikaisempia kirjoituksia

Puotila-seura

Tervetuloa tutustumaan Puotila-seuraan!

Puotila-seura perustettiin 29. 10. 1961 valvomaan uuden lähiön asukkaiden yhteisiä etuja. Nyt noin 50 vuotta myöhemmin seuramme perustehtävä on yhä sama. Toimimme linkkinä Puotilan asukkaiden ja Helsingin kaupungin välillä sekä asukkaiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä.

Seuran tarkoitus on lisätä alueen viihtyisyyttä suojaamalla ja kehittämällä sen omaleimaisia piirteitä: merellisyyttä, luonnon monimuotoisuutta ja paikallishistoriaa. Seura muun muassa hallinnoi paikallista Juorumäen palstaviljelmää, järjestää vuosittain Puotilan Meripäivät ja osallistuu Itä-Helsingin kulttuuriviikkoihin.

Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita ovat Puotilan kartanon kehittäminen ja alueen liikennesuunnitelmiin vaikuttaminen.

Kumppanisivultamme saat tietoa seuran toiminnasta. Tutustu myös kotisivuihimme ja tykkää meistä Facebookissa.

 

Uusimmat mielipiteet