Jussi Vehkasalo

Me ollaan boksissa kaikki, kun oikein...

(PÄÄKIRJOITUS) Boksissa sitä, boksissa tätä.

Jalkapalloa tulee seurattua lähes ainoastaan MM- ja EM-tasolla sekä Mestarien liigan muodossa.

Nyt en ihan tarkalleen muista, minä vuonna olivat ne isot kisat, joissa boksi-sana ensimmäisen kerran pesiytyi korvaan korvamadon lailla.

Boksi tarkoittaa rangaistusaluetta, joten sana kajahtaa jalkapalloselostuksissa hyvin usein, boksissa kun tapahtuu sitä ja tätä.

Boksi on sinänsä näppärä ja varmasti myös mieluisa sana selostajien käytettäväksi. Onhan se paljon napakampi ja lyhyempi kuin rangaistusalue tai rankkarialue. Niinpä boksin eri taivutusmuotoja kuulee meneillään olevien jalkapallon MM-kisojen ansiosta televisiosta jatkuvasti.

Boksi on niin oiva sana, että sen ja parin muun muutetun sanan avulla saa tutut lauluntekstitkin muokattua ajankohtaisesti jalkapallosävytteisiksi:

"Boksissa on hyvä olla, ei huolet paina, ei rasitu pallo."

"Kaiken takana on boksi, joka ihanasti rakastaa."

"Me ollaan boksissa kaikki, kun oikein filmiin katsotaan."

”Boksi täyttyy askelista, elämä on kuolemista.”

"Jokainen ihminen on boksin arvoinen."

"Viikonloppuboksi minä vain."

Boksi on löytänyt tiensä myös liike-elämään, jossa on trendaavaa olla ketterä sekä osattava creata ja katsoa asioita välillä boksin ulkopuolelta. Boksi ei tässä tosin tarkoita rangaistusaluetta.

Hyvä, että videotuomarit ovat mukana jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä. Nyt tuiki tärkeistä maalintekotilanteista ja niihin liittyvistä rikkeistä boksissa ja boksin ulkopuolella saadaan väkevää evidenssiä.

Jussi Vehkasalo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet