Kallion kulttuuriverkosto

Kallio kipinöi marraskuussa jo 22. kerran

KKV-press

Kallion kaupunginosan vuodenkiertoa rytmittää kaksi kulttuuriviikkoa. Keväinen Kallio Kukkii on merkki siitä, että kesä saapuu Stadiin: kymmenpäiväinen kaupunkifestivaali avaa Helsingin festivaalikauden.

Yhtä varmasti kuin syksy, tulee myös Kallion toinen kulttuuriviikko - Kallio Kipinöi. Kipinöi -festivaali järjestään nyt 22. kerran. Tämä marraskuinen monitaidefestivaali on, Kukkiin tapaan kollektiivinen tapahtumakokonaisuus, joka syntyy alueen erilaisten toimijoiden yhteisponnistuksena, Kallion Kulttuuriverkoston tuella.

Joka vuosi festivaalin sisälle syntyy erilaisia teemoja. Tänä vuonna, tähän aikaan sopivasti, eräs viikon sisällä näkyvä teema on kierrätys - kestävä kehitys. Taideliike Kamiter Ars tempaisee kehysten kierrätysviikolla. Taideliike ottaa vastaan vanhoja kehyksiä ja antaa niille uuden elämän. Viikon näyttelyjen helmiä on puolestaan muusikko ja soitintekijä Eero Lehtisen kierrätysmateriaaleista rakennettujen soittimien näyttely.

Toinen teema festivaalin sisällä on merkkipäivät. Suomalaisen varhaiskasvatuksen kehto, Ebenser-talo täyttää 110 vuotta ja Suur-Kallion yksi kauneimmista taloista juhlii syntymäpäiväänsä monipuolisella ohjelmistollaan torstaina 22.11. Kipinöi -festivaali aikana myös perinteikäs kaupunginosayhdistys Alppila-Seura täyttää 50 vuotta ja yhdistys esittelee juhlavuoden kunniaksi muun muassa Alppilan kotikaupunkipolun.

Kallio Kipinöi 2018 näkyvin tapahtumapaikka on puolestaan Kalliolan setlementtitalo. Talosta on tullut Kallion Kulttuuriverkoston keskeinen yhteistyökumppani. Kipinöi -viikon avajaisia juhlitaan lauantaina 17.11. Kalliolassa. Koko perheen kipinät tarjoaa monipuolisen kulttuurikoktailin. Tarjolla on taidetta, valomaalaustyöpaja, vauvalatinoa, satutunti ja musiikkia, joka huipentuu Marjo Leinosen johtaman Bully PubliCans -yhteen esiintymiseen.

Kalliolan setlementtitalossa on pitkin kulttuuriviikkoa erilaisia tapahtumia, luentoja ja konsertteja.

Kipinöi -festivaalin teatteritarjonta on myös runsas. Teatteri Kultsan Kaaos -näytelmä saa viikolla esi-iltansa. Encanto -festivaalin syksyisen konserttisarjan esityksiä kuullaan Linnunlaulun villoilla. Soiva jazzbasso -luento yhdistää konsertin ja opetuksen saamaksi kokonaisuudeksi. Kipinöi -festivaali muistaa myös edesmennyttä lauluntekijä Esa Kaartamoa, hänelle omistetussa musiikki-illassa.

Kallio Kipinöi -viikon kiinnostavimpiin artisteihin lukeutuu oopperalaulaja legenda Jorma Hynninen. Tällä kertaa hän ei laula, vaan esiintyy kuvataiteilijana kahvila Lars Sonckin näyttelyssä.

Kallio Kipinöi -kulttuuriviikko, ohjelmassa on musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, opastuksia, performanssia, taidetta, työpajoja ja luentoja 10 päivän ajan. Järjestäjinä toimivat alueen yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt. Päivitetyt tiedot: kallionkultturiverkosto fi tai Kallion Kulttuuriverkosto -facebook

 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet