Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkoston joulukalenteri kertoo Alppiharjusta

Kallion Kulttuuriverkosto avaa joulukalenterin, jossa jokaisena joulukuun päivänä, aina jouluaattoon saakka, kerrotaan yksi tarina Alppiharjusta. Tarinat ovat, joko alueen historiaa tai nykyisyyttä esitteleviä luukkuja. Tarinoihin liittyy myös kuva paikasta, joka kalenterinluukussa päivittäen esitellään

Joulukalenterin luukut, jotka ovat myös osa Kallion kävelyfestivaalin ohjelmaa, avautuvat päivittäen Kallion Kulttuuriverkoston nettisivuilla ja tarinat tulevat esille myös KKV:n facebook -sivuille.

Joulupolun tarinat liittyvät myös lähiaikoina valmistuvaan Alppiharjun kotikaupunkipolkuun. Esite polusta julkaistaan vuoden 2019 aikana ja sen ovat toteuttaneet Kallion Kulttuuriverkosto, Alppila Seura, yhteistyössä Kotikaupunkipolku-hankkeen kanssa. Joulukalenteripolun tekstit on laatinut kaupunkiopas, tuottaja, toimittaja, tietokirjailija Juhani Styrman. Alppiharjun joulukalenterin löytyy osoitteesta kallionkulttuuriverkosto.fi. 1.12. alkaen.

Ennakkoluukussa on käynnissä luistelukilpailut Brahen kentällä vuonna 1948. Taustalla Pelastusarmeijan talo, Alppikatu 25, sekä Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto (Kuva: Väinö Kannisto HKM).

Herkko Kaipainen

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet