Helsingin Seudun Mehiläishoitajat

Kiinnostaako mehiläinen?

Mehiläisiltä elämän eliksiiriä

Hunajasta on viime vuosien tutkimuksissa löydetty yllättävän paljon myönteisiä terveysvaikutuksia. Vitamiinien, flavonoidien, ja muiden terveysvaikutteisten aineiden lisäksi hunajan on todettu olevan tehokasta mm. hengitystietulehdusten hoidossa. Se vahvistaa antibioottien vaikutusta estäen sairauksien uusiintumista ja sitä käytetään tehokkaana hoitona mm. palovammoihin. Apiterapiasta eli mehiläishoidon tuotteiden käyttämisestä itsehoitoon on kirjoitettu kokonainen vuori kirjoja.

Mistä hunaja tulee?

Hunajaa tekee pieni puolentoista sentin mittainen apis mellifera eli hunajamehiläinen. Se kerää kukista meden, haihduttaa siitä liian kosteuden pois, lisää siihen omia entsyymejään ja säilöö näin saadun tuoreen hunajan pieniin kennoihin, jotka ovat varsinainen rakennustaidon ihme. Niin ahkeria ja tehokkaita ovat nämä piskuiset puurtajat, että kesän lopulla, elokuun alussa mehiläisten hoitaja voi saada jopa 40 kiloa hunajaa yhdestä pesästä.

Pienellä panostuksella vastapaino muulle elämälle

Jo pelkällä mehiläisten hoitamisella on terveysvaikutuksia, sillä se tarjoaa mainion harrastuksen työelämän stressien ja arjen rutiinien vastapainoksi. Aloittaminen ei ole järin kallista, ja hyvällä hoidolla hunajaa saa niin paljon, että vähintäänkin kustannukset saa katettua myyntituloilla. Mehiläisiä voi hoitaa kuka tahansa, ja paikkoja tarhan sijoittamiseen on helppo löytää.

Miten pääsen alkuun?

Perustiedot mehiläisistä ja niiden hoidosta on kuitenkin syytä hankkia ennen harrastuksen aloittamista. Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry järjestää 23.1.2019 alkaen Keravan Opistossa 27-tuntisen peruskurssin, joka tarjoaa aloittamiseen tarvittavat perustiedot. Kurssin päätteeksi käydään myös tarhalla katsomassa, mitä mehiläisten hoito käytännössä on. Kurssimaksu on 76€. Kurssille voi ilmoittautua Keravan Opistoon kurssikoodilla 190007 www.opistopalvelut.fi/kerava tai puhelimitse (09) 2949 2352. Lisätietoja www.hunajahelsinki.fi tai puh 0500-208 613

Helsingin Seudun Mehiläishoitajat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Seudun Mehiläishoitajat

Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry. edistää hyvää mehiläishoitoa Helsingin seudulla. Järjestämme mehiläishoitajien peruskoulutusta ja syventävää jatkokoulutusta ajankohtaisista aiheista. Järjestämme myös yleisötilaisuuksia, joissa tehdään tunnetuksi hunajan ja muiden mehiläishoidon tuotteiden terveysvaikutuksia sekä opinto- ja tutustumismatkoja lähimaihin ja kauemmaksikin.

HelSM pitää yllä myös kansainvälisiä suhteita, joiden kautta se on tuonut useita uusia hoitomenetelmiä suomalaisten mehiläishoitajien käyttöön.

HelSM Facebook-profiili

Omat sivut

Uusimmat mielipiteet