Markku Saarikangas

Kenelle kunnan ilmaiset palvelut kuuluvat

 

 

Kuntalaki määrittelee, että kunta voi tuottaa palveluitaan vain omille kuntalaisille. Samoin laissa pääkohtana on, että kunta ei voi tuottaa ja tarjota palveluita joidenka kustannuksista ei ole tietoa. Miten on tällöin mahdollista Suomen pääkaupungin, Helsingin päätös tuottaa ilmaiseksi laajennettuja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita laittomasti maassa olijoille?

 

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 29.11.2017 kokouksessaan tarjota laajennettuja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja korvauksetta laittomasti maassa oleville. Samanlaisen päätöksen on sen jälkeen tehnyt moni Suomen suurimmista kunnista.

Miten tämä on mahdollista? Mitä on tapahtunut oikeusvaltio Suomelle, jossa ennen kunnioitettiin lakeja, asetuksia sekä määräyksiä.

Nämä palvelut eivät ole kunnan tehtäviä, jos niitä halutaan näin tarjota, on se vain ja ainoastaan valtion tehtävä. Tällöin valtio myös kustantaa nämä palvelut.

Puhutaan ”paperittomista” – mitä ne ovat ja mikä lain pykälä määrittelee, kuka on paperiton – EI mikään. On vain laillisesti tai laittomasti maassa olevia.

 

Tein asiasta valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen, Dnro 088321/17/2299, 21.12.2017. Normaali käsittelyaika hallinto-oikeudessa on noin 8-9 kuukautta. Tätä kirjoittaessani on kulunut 13 kuukautta ja vasta hiljattain sain tietää, että asian esittelijä on vaihtunut – päätöstä odotetaan mahdollisesti kevään 2019 aikana. Tein asiassa kiirehtimispyynnön – auttaneeko - tuskinpa

APUA!

  • Onko tämä asia niin suuri yhteiskunnallisesti, että edes oikeuslaitos ei uskalla siihen puuttua ennen vaaleja.
  • Onko Suomi oikeusvaltiona unohdettava – olemmeko uusi Pohjois-Korea?
  • Sallitaanko nykyisin täysin mielivaltainen päätöksenteko maassamme?
  • Kikkaileeko hallinto-oikeus lisäaikaa vaihtamalla asian esittelijän 13 kuukauden odottelun jälkeen.

 

Tällaiset päätökset ja ennen kaikkea niiden ratkaisemisen viipyminen ja pitkittyminen rapauttavat kansalaisten uskon Suomeen oikeusvaltiona!

 

JOTAIN RAJAA – PERKELE!

Markku Saarikangas

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet