Aapo SiippainenKirjoittaja on Helsingin Uutisten toimittaja.

Loppuvatko Helsingin kulttuuritilat?

VR:n vanhoilla makasiineilla kulttuuritapahtumia järjestävä Konepajan Bruno on ollut tänä talvena ongelmissa muun muassa vuokrarästiensa vuoksi (HU 2.–3.2.). Vaikka maksuista ja tilan tulevaisuudesta on suuria epäselvyyksiä, ovat yrittäjät tehneet omalla rahalla Vallilan konepajalle pintaremonttia. Se kertoo ainakin siitä, että tila on heille hyvin tärkeä ja siitä halutaan pitää kiinni tiukasti.

Brunosta kerrotaan, että Helsingin kulttuuritilojen väheneminen herättää huolta. Helsingin kaupunki kuhnii Lapinlahden vanhan sairaalan ympärillä, eikä Suvilahden aluekaan ole nytkähtänyt eteenpäin toivotulla tavalla. Kysymysmerkkejä nousee jopa Kulttuuritalon ylle, jonka myyntiä valtio suunnittelee.

Konepajan Brunon lähellä on Teurastamo, jonka ohjelma painottuu enimmäkseen kesään. Brunolla haluttaisiin järjestää monipuolista kulttuuria vuoden ympäri aamusta iltaan. Kulttuuritoiminnan johtaja Aapo Markkula haaveilee Tallinnan rouhean Telliskiven kaltaisesta alueesta.

Kulttuuritoimijat ovat pettyneitä Vallilan konepajan VR:ltä ostaneen Bruce Oreckin aikeisiin. Kulttuurin edistäminen kun ei välttämättä olekaan hänen ykköstavoitteensa jättimäisessä rakennusprojektissa.

Töölön raitiovaunuhalleilla sijaitseva Korjaamo on tällä hetkellä yksi Helsingin parhaista esimerkeistä monipuolisesta ja houkuttelevasta kulttuuriareenasta. Se tarjoaa toimivia tiloja populaarille ja marginaalisemmalle kulttuurille ympäri vuoden. Taustalla on paljon kokemusta kulttuurista ja sijoittamisesta. Raoul Grünsteinin johtamaan Töölö Urban -konserniin kuuluu myös muun muassa Allas Sea Pool.

Aapo Siippainen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet