Helsingin Suunnistajat

Suunnistuksen maailmancupin sprinttiviesti tuodaan Senaatintorille: Helsingin keskustassa nähdään naisten ja miesten maailman kärki

Helsingin kaupunki

Mediatiedote / Helsingin Suunnistajat

Suunnistuksen maailmancupin kolme osakilpailua sisältävä avauskierros kilpaillaan Suomessa 8.-11.6.2019. Vihdissä käytävien keskimatkan ja takaa-ajokilpailujen jälkeen siirrytään Helsingin historialliseen empire-tyyliseen keskustaan taistelemaan sprinttiviestin maailmancupin pisteistä. Kilpailut näytetään suorina lähetyksinä YLE TV2 kanavalla.

Sprinttikilpailun keskuspaikkana on Helsingin Senaatintori, jolta ei ole koskaan järjestetty suunnistuskilpailua saatikka arvokilpailua. Kilpailumuotona on sprinttiviesti, jossa juostaan neljä osuutta niin, että naiset aloittavat ja lopettavat ja miehet juoksevat kaksi keskimmäistä osuutta. Kilpailu alkaa tiistaina 11.6.2019 klo 17:58 yhteislähdöllä ja se kestää noin tunnin.

Sprinttiviesti tuo suunnistuksen keskelle kaupunkia ihmisten pariin. Se on kilpailumuotona yleisöystävällinen, sähäkkä, nopeatempoinen ja vauhdikas laji, jossa ratkaisevaa on kuinka hyvin nopeimmat reitit hahmottuvat täydessä vauhdissa. Voitto vaatii hermojen hallintaa läpi kisan.


Kuva: SSL

Maailmancupin sprinttiviestin maasto eli kilpailualue on avoin yleisölle ja kilpailijoille. Kaikki sprinttiviestin kisaajat saavat siis käydä kisamaastossa ja kulkea siellä vapaasti, mutta he eivät saa harjoitella maastossa. Viimeisen kahden viikon ajan ennen kilpailua maasto on kokonaan suljettu urheilijoilta.

Yleisölle kilpailunjärjestäjät tarjoavat kaikille avoimen suunnistustapahtuman, jossa kuka tahansa ensikertalainen, kuntoilija tai vaikkapa lapsiperhe voi kokeilla suunnistusta Suomen pääkaupungin ytimessä.

”Elävään kaupunkiin kuuluu monipuoliset uutta hakevat tapahtumat”, kertoo Helsingin kaupungin apulaispormestari Nazima Razmyar. ”Kaupunkilaisista yhä useammat hakevat urheilutapahtumia, joissa voi nähdä ja itse kokeilla lajisuoritusta. Matkailun näkökulmasta tämän tyyppiset tapahtumat kasvattavat kaupungin energiatasoa ja vetovoimaa, joten tähän tapahtumaan oli helppo lähteä mukaan.”

 

Helsingin Suunnistajat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Suunnistajat

Helsingin Suunnistajat ry. (HS) on vuonna 1943 perustettu suunnistuksen erikoisseura sekä kilpasuunnistajille että harrastesuunnistajille ja kuntoilijoille. Seuraan kuuluu noin 880 jäsentä, joista yli viidesosa on alle 21-vuotiaita. Jäsenistä 60 % asuu Helsingissä ja 35% Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin Suunnistajat on maamme eturivin suunnistusseuroja.

http://helsinginsuunnistajat.fi/

Uusimmat mielipiteet