Kaisa Paastela

Asuntojen hintakuilu jatkaa kasvuaan

(PÄÄKIRJOITUS) Helsingin asuinalueiden välillä on keskineliöhinnoissa jo suurimmillaan lähes 6 000 euron ero.

Viime vuonna Helsingin ja koko maan kalleimmalla postinumeroalueella Kaartinkaupungissa neliöstä sai maksaa jo hivenen vajaa 8 000 euroa, kun taas huokeimmalla alueella Jakomäki–Alppikylässä neliön keskihinta oli 2 067 euroa (HU 16.–17.2.). Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ennakkotietoihin vanhojen osakehuoneistojen hinnoista.

Viime vuonna Jakomäen keskihinta laski 10 prosenttia ja Kaartinkaupungin nousi kahdeksan prosenttia – kuilu kasvaa siis entisestään kaupungin eri osien välillä.

Nopeita nousijoita olivat muun muassa Pajamäki, Maununneva, Itä-Pasila ja Tammisalo. Hintojen laskua nähtiin Jakomäki–Alppikylän lisäksi esimerkiksi Koskelassa, Mellunmäessä, Jollaksessa ja Reimarlassa.

Kuitenkin trendi on suurimmassa osassa Helsingin alueita kasvava. Helsingin asuntohinnat ovat etenkin kantakaupungissa ja sitä ympäröivillä alueilla jo vuosia nousseet Espoota ja Vantaata nopeammin.

Jos kuitenkin on hieman valmis tinkimään sijainnista, Helsingissä on useita alueita, joissa kerrostalohuoneiston saa alle kolmen tonnin neliöhinnalla.

Lisäksi mikäli miettii asuntoa sijoituksena, myös näissä alueissa on monia potentiaalisia nousijoita: esimerkiksi pikaratikan tulevaisuudessa saava Pohjois-Vuosaari, korkeakoulukampuksesta hyötyvä Myllypuro sekä aiemmin mainittu Koskela, jonka taloissa muutaman vuoden kuluttua putkiremonttikierros on luultavimmin käyty.

Kaisa Paastela

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet