Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Mielipiteitä äänestys- päätöksen tueksi

(PÄÄKIRJOITUS) Kevään eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkamiseen on aikaa kolme ja puoli viikkoa ja itse varsinaiseen vaalipäivään viisi viikkoa. Vaalien lähestyminen näkyy myös Helsingin Uutisten sivuilla.

Oman ehdokkaan löytämistä helpottamaan Helsingin Uutiset avasi verkkosivuillaan vaalikoneensa lukijoille viikko sitten.

Vaalikone on tarkoitettu Helsingin vaalipiirissä äänestäville. Vaalikoneessa käyttäjä kertoo kantansa 25 kysymykseen. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin. Lukijat ovat löytäneet vaalikoneen heti ensimmäisen viikon aikana, sen verran runsaasti sitä on tilastojen mukaan käytetty.

Ehdokkaiden vaalikonevastauksista on jo syntynyt myös juttuja ja syntyy huhtikuun alkuun saakka. Tässä lehdessä muun muassa on selvitetty ehdokkaiden kantoja lentoveron käyttöönottoon. Aiemmin olemme selvittäneet muun muassa, mitä mieltä Helsingin vaalipiirin ehdokkaat ovat vakaviin rikoksiin syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamisesta tai valtion lisätuesta sähköauton hankintaan.

Helsingin Uutisten paperiversiossa on vaalien alla aiempien vaalien tapaan otettu käyttöön Vaaliareena-osio. Siinä julkaistaan eduskuntaehdokkaiden mielipidekirjoituksia. Muita mielipidekirjoituksia julkaistaan entiseen tapaan.

Helsingin Uutisten verkkosivuilla on puolestaan luettavissa Vaalikynä-palvelu, jossa niin ikään julkaistaan ehdokkaiden mielipidekirjoituksia.

Kun oma mieleinen ehdokas lopulta löytyy, enää tarvitsee vain äänestää.

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet