Kallion kulttuuriverkosto

Kaunotar ja boheemi lasikaton rikkojina

Phileppe Bosse // Mahdotonta yhtälöä ratkomassa Charlotte Field (Charlize Theron) ja Fred Flarskyn (Seath Rogen). Mainoin elokuvan sivurooleissa loistavat myös pressaehdokkaan avustajina Ravi Patel ja June Diane Raphael.

Jonathan Levinen ohjaama Mahdoton yhtälö (Long Shot) on toteutettu romanttisten komedioiden tutulla kaavalla. Juttu menee niin, että boheemi renttu ja älykäs kaunotar kohtaavat ja erinäisten kiemuroiden jälkeen he löytävät toisensa. Tässä genressä harvoin päästään maaliin asti kompuroimatta. Levine onnistuu kuitenkin ilahduttavan hyvin ja tuloksena on raikas komedia pläjäys, jota ryydittää vielä ronski huumori.

Elokuvan tarinassa Charlize Theronin esittämä ulkoministeri Charlotte Field pyrkii presidentiksi. Eräällä juhlavastaanotolla hän tapaa toimittaja Fred Flarskyn (Seath Rogen), jonka lapsenvahtina Charlotte oli teinivuosina ollut ja aiheutti nuorelle Fredille seksuaalista värinää. Nyt suorapuheinen Flarskyn oli lähtenyt ovet paukkuen työpaikastaan ja presidentin virkaa tavoitteleva Field tarvitsee omaan puheenkirjoitustiimiin lisäapuja ja osaavalle toimittajalle avautuu näin uusi työpaikka ja tietenkin voi arvata miten siinä lopulta käy.

Mahdoton yhtälö on rakennettu hyvälle dialogille ja rytmitykselle. Hyvän mielen leffassa puhutaan myös vakavia: kahtia jakautuneesta maasta ja otetaan kantaa ilmastonmuutokseen. Elokuvassa heitellään piristävästi koukkuja myös poliittisen satiirin suuntaan.

Elokuvan hykerryttävin kohtaus on, kun ulkoministeri Field hälytetään teknobileistä ratkomaan kansainväistä panttivankikriisiä. Sitä ennen kelpo ministerimme oli vetäissyt pari viivaa nekkuun ja popsinut melkoisen määrä ekstaasipillereitä poskeen...

Toimintaelokuvista hyvinkin tuttu Charlize Theron tekee uuden aluevaltauksen esiintymällä nyt puhtaassa komediaroolissa ja on siinä erinomainen. Hänen ja Rogen herkullisesti yhteen pelittävä kemia ja älykkäästi räävittömyyttä yhdistelevä huumori tekevät Long Shotista yhden parhaista romanttisista komedioista pitkään aikaan.

4.02 tähteä

Juhani Styrman

 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet