Mielentaide

Mielentaide ry - jonka slogan on "Taidetta maan ja taivaan väliltä" - on muutakin kuin taiteen tekoa

Petri Keckman

Lauantaina 15.6.2019 oli mukava retki kauniiseen Nuuksion kansallispuistoon. Saimme kokea reipasta liikuntaa mäkisissä maastoissa, raitista ulkoilmaa ja mukavaa sosiaalista yhdessäoloa. Hyvä ruoka hyvässä seurassa on terapiaa sielulle ja ruumiille. Söimme maittavat täytetyt patongit ja paistoimme makkaraa. Ehkä makkara ei aina ole sitä "hyvää ruokaa" terveellisyytensä puolesta, mutta maistui kyllä retkeilijöille. Suklaapatukka, mikä eräopaskoulutuksen saaneen toiminnajohtaja Ari Kiviahon mielestä kuuluu jokaiselle erämatkalle, oli jälkiruokana. Juomana oli kuplivan raikasta sitruunan makuista kivennäisvettä.

Mielentaide ry on valtakunnallinen vapaaehtoistyöllä toimiva mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys ja näyttelytoiminnan lisäksi se järjestää kerran vuodessa jonkinlaisen virkistyspäivän luonnossa - tai jopa viikonlopun. Viime vuonna olimme Joutsassa viikonloppuretkellä. Yhdistykseen pääsee tutustumaan heidän kotisivuiltaan http://www.mielentaide.fi/ Ensi vuonna yhdistys täyttää 15 vuotta ja sillä on juhlanäyttely kesäkuussa Riihimäen kirjastossa.

Petri Keckman, Mielentaide ry:n jäsen.

------------------------------------------------------------

Mielentaide ry vuosinäyttely on parhaillaan Tampereella Metson kirjastossa päättyen 20.6.2019. Lue lisää taiteilijaesittelyineen täältä tai ihastele näyttelyn teoskuvia Mielentaide ry Facebook-sivulta

Mielentaide

Aikaisempia kirjoituksia

Mielentaide

Mielentaide ry on mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, joka toimii vapaaehtoisella työllä valtakunnallisesti. 
Jäsenten yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen luo puitteet taidenäyttelyille ja pientuotemyyjäisille, retki- ja leiritoiminnalle, taiteilu- ja muusikkitoiminnalle sekä toiminnallisille vertaisryhmille. 

Toimintaa keskitetään maakunnittain alueille, joissa on ennestään jäseniä, kuten Uusimaa (toimialueina Helsinki ja Vantaa), Varsinais-Suomi (Turku), Keski-Suomi (Jyväskylä) ja Pirkanmaa (Tampere). 
Mielentaide ry on Mielenterveyden Keskusliiton, Kansalaisareena ry:n ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jäseninä. 

Lisätietoa yhdistyksen kotisivuilta http://www.mielentaide.fi, joista linkitys myös yhdistyksen Facebook-sivulle. 

Uusimmat mielipiteet