Vaasanpuistikon länsipäätyä reunustaa vuonna 1930 valmistunut , Elias Paalasen suunnittelema Vaasanhalli. Hallin alakerrassa toimi alun perin kauppahalli ja toisessa kerroksessa opiskeltiin. Vuonna 1932 hallin ylläkertaan kiipesivät Helsingin II lyseon, "eli Tossun" opiskelijat. Kun sitten lyseo sai oman koulutalon Torkkelinkadun varrelta syksyllä 1944, niin hallin toiseen kerrokseen muutti Vaasanrinteen yksityislyseo.
Lyseon juuret olivat peräti Viipurissa, jossa koulu oli aloittanut syksyllä 1913 Viipurin reaalikoulun nimellä. Helsinkiin koulu muutti vuonna 1939 ja aloitti Vaasanrinteessä (Nykyinen Kalliolanrinne.) ja samalla nimi muuttui Vaasanrinteen yksityislyseoksi.
Talo vaurioitui kuitenkin toisen maailmansodan pommituksista ja koulu siirtyi poikalyseolta vapautuneisiin tiloihin Vaasanpuistikon laidalle. Koulutyö jatkui Vaasanhallissa aina vuoteen 1959 saakka. Silloin valmistui vaasanrinteeläisten uusi koulutalo Maunulaan. Toiseen kaupunginosaan muutto tiesi myös koulun nimen vaihtoa ja näin Maunula sai omaa nimeään kantavan oppikoulun.
Kalliosta löytyy myös toinen katto jota on hyödynnetty hieman vastaavalla tavalla pihana. Lastenpäiväkoti Touhula sijaitsi Neljäs linja 14:sta sisäpihalla. Päiväkodin piha sijaitsi vuonna 1928 valmistuneen piharakennuksen katolla. Piha on edelleen olemassa ja on nyt talon asukkaiden käytössä.
(Lähde: Kallion Kulttuuriverkoston kävelyfestivaalin tapahtuma: Kallion kattojen yllä)