Päätoimittaja KannalaKirjoittaja on Helsingin Uutisten päätoimittaja.

Uudistukset alkavat

Helsingin Uutiset on Suomen suurin kaupunkilehti jakelumäärällä ja kokonaistavoittavuudella mitattuna. Sen sijaan liikevaihdon, liikevoiton ja paperilehden lukijamäärän suhteen meillä riittää vielä paljon tehtävää – potentiaalia on paljon parempaan!

Aloitin Helsingin Uutisten päätoimittajana virallisesti 1.7., mutta lomien takia tai ansiosta varsinaisesti vasta tämän viikon maanantaina. Helsingin Uutiset on ottanut viime vuosina isoja loikkia verkkomediana: helsinginuutiset.fi on toistuvasti ollut kuukausitasolla Suomen kymmenen luetuimman uutismedian joukossa. Loistava suoritus ilmaiselta kaupunkilehdeltä!

Haluamme edelleen kehittyä ja kasvaa verkossa, mutta samalla panostamme voimakkaasti myös paperilehteen. Tämän takia aloitamme nyt elokuussa mittavat uudistukset, jotka tulevat käyttöön asteittain siten, että ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla muutoksen pitäisi olla silminnähden huomattava. Osin jo sitä ennen.

Paikallisuus on tekijä, joka ohjaa meitä jatkossa entistä voimakkaammin. Helsingin Uutisista pyritään rakentamaan helsinkiläisten oma lehti, niin verkossa kuin paperilla. Tähän liittyen lehden rakenne, aluepainosten määrä ja monet muut asiat tulevat uudistumaan. Paperilehteen luodaan muun muassa selkeät osastot ravintola-, kulttuuri- ja urheiluaiheille sekä joka numerossa ilmestyvälle henkilöhaastattelulle. Kaupunkiin, sen ilmiöihin ja asukkaisiin liittyvät uutiset ja puheenaiheet ovat pääosassa.

Syksyn aikana rakennan Helsingin Uutisille noin 25 kirjoittajan kolumniringin. Haluan mukaan laajan poliittisen kattauksen, elinkeinoelämän, kulttuurin, urheilun sekä kolmannen sektorin edustuksen.

Helsingin Uutisten sisarlehdet Länsiväylä ja Vantaan Sanomat ovat Espoossa ja Vantaalla vahvasti verkottuneita. Helsingin Uutisten osalta yhteistyökumppaneita on liian vähän ja sidosryhmäsuhteita tulee merkittävästi kehittää. Tässä aion olla aktiivinen.

Kaiken keskiössä olette kuitenkin Te lukijat, antakaa meille rohkeasti palautetta ja juttuvinkkejä!

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet