Päätoimittaja KannalaKirjoittaja on Helsingin Uutisten päätoimittaja.

Taksien villi länsi

Keväällä kuopattu Juha Sipilän (kesk.) hallitus sai aikanaan rapaa niskaansa oikein urakalla. Heti huhtikuussa eduskuntavaalien tulosiltana ja sen jälkeen monen kriitikon, myös usean toimittajan, ääni ja kysymyksenasettelu muuttui. Sipilän hallitus nähtiinkin rohkeana uudistajana ja Suomen talouden pelastajana. Näinhän se myös numeroiden valossa, niin työllisyysasteen nousun kuin valtion velkaantumisen hillitsemisen osalta, olikin.

Rapatessa roiskuu, kuuluu sanonta. Antti Rinteen (sd.) hallitus on parhaansa mukaan pyrkinyt pesemään pois Sipilän roiskeita. Pesuveden mukana menee paljon hyvääkin, ja se tulee näkymään valtion velkaantumisen kiihtyvänä tahtina ja työllisyysasteen laskuna, vaikka tavoite hallituksella onkin toinen.

Yhden pahan mokan Sipilä joukkoineen teki. Taksiliikennettä koskeva sääntely muuttui kesällä 2018 ja se näyttää osoittautuvan virheeksi.

Heti heinäkuusta 2018 esiin alkoi pulputa epäkohtia taksikentän- ja toiminnan eri osa-alueilta. Hinnat ja palvelu muuttuivat arvaamattomiksi, totesi moni asiakas kantapään kautta.

Tätä valuvikaa ei ole saatu korjattua. Kun hyppäät Helsingissä taksiin, voit kokea itse joutuvasi kuljettajan rooliin, ainakin jos et ole tarkasti katsonut, millaisen kuskin ja auton kyytiin istut.

Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen saanut opastaa kuljettajaa yksinkertaisesta reitistä, navigaattorin käytöstä tai maksupäätteen toiminnasta. Noussut hinta ja heikentynyt palvelu eivät ole toimiva yhtälö.

Ja kyllä. Edelleen löytyy lukuisia kohteliaita ja ammattitaitoisia kuljettajia sekä taksiyrittäjiä. Kaikki se kura, jota osaamattomat kuljettajat ja huuhaa taksiyrittäjät saavat aikaan, kaatuu syyttä myös alan ammattilaisten niskaan. Ikävää.

Helsingin Uutiset kertoi helmikuussa, että taksiliikenteessä käytettävien ajoneuvojen sekä uusien taksinkuljettajan ajolupien määrä kasvaa yhä voimakkaasti.

Taksiuudistuksen epäkohdat tulisi korjata nopeasti, ennen kuin kenttä on aivan täysi villi länsi.

Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet