Kallion kulttuuriverkosto

Encanto Festival uudistuu ja keskittyy Helsinkiin

Festivaalilla on oma Encanto House Band.

Encanto

Perinteisesti keväisin Helsingissä ja Kauniaisissa järjestetty Encanto Festival on siirtynyt lokakuuhun ja tapahtumat keskittyvät jatkossa Helsinkiin. Festivaalin konsertteja järjestettään muun muassa Linnunlaulun huvilolla Kalliossa. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa maineikas saksalainen barokkiviulisti Georg Kallweit.

Viidennen festivaalin teemoina ovat ilo ja kiireettömät elämykset lokakuisessa Helsingissä sekä muistumat monenlaisia tunteita ja ilmiöitä käsitelleistä aiemmista festivaaleista. Barokkimusiikki, teatteri-improvisaatio, tanssi ja nykysirkuksen kerronta reagoivat esityksissä toisiinsa. 

Vuoden 2019 festivaali on silta aiemman ja uuden välillä. Seuraavana vuonna festivaali järjestetään uudella nimellä ja aiempaa laajemmin yhteistyössä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Uusi nimi julkistetaan 21.10.

Festivaalia pyörittävä Encanto Music ry on muusikoiden perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on kansainvälisen yhteistyön lisääminen korkeatasoisen taiteen parissa sekä kasvuympäristön luominen uudenlaisille keksinnöille taiteenlajien reunapinnoilla. "Se on yhdistelmillä leikkimistä ja ihmisyyden syviin kerroksiin pureutumista," linjaa yhdistys toimintaperiaatteitaan.

Encanto ottaa myös kantaa ajan laatuun: -"Ajalla on syvä merkitys tapahtumapäivien kiireettömyydessä ja niiden pitkäjänteisessä kehittelytyössä. Taideprojektien sisältö lisää lämminhenkisiä kohtaamisia".

Encanto -festivaalin ohjelma encanto.fi/festival 


 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet