A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Älkää antako anteeksi

Kaikki 2000 vuotta ja sitä nuoremmat tekstit on tutkittava.

Valtakunnansyyttäjä on aloittanut Raamatusta. Tutkitaanko seuraavaksi Koraani, kommunistinen manifesti ja taistolaiset äärikommunistit, jotka Yleisradion avustuksella kiihottivat tuhoamaan kaikki muut yhteiskuntaluokat paitsi proletariaatin, jolle haluttiin diktatuuri.

Seisovatko aseelliseen vallankumoukseen kiihottajat vihdoinkin tuomiolla? Rivissä olisi monta poliitikkoa, näyttelijää ja nykyisin sananvapautta puolustavaa toimittajaa.

Pirkka-Pekka Peteliuksen pilkalliset sketsit ovat vain jäävuoren huippu, joka ei sula anteeksipyynnöllä. Jos Päivi Räsänen tuomitaan Raamatun sitaateista, tuomitaanko Petelius samalla mitalla. Vetääkö oikeus sananvapauden rajat sukupuolen, sukupuolisen suuntautuneisuuden, uskonnon, etnisen taustan, kielen, ihonvärin tai jäsenkirjan mukaan?

Historia opettaa. Lenin, Stalin, Hitler ja Mao kunnostautuivat vanhojen puheiden tuomitsemisessa. Kymmeniä miljoonia ihmisiä tapettiin.

Taannehtivalla lainsäädännöllä ja laintulkinnalla saadaan aikaan pahaa jälkeä, kuten tehtiin Suomen sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä 1940-luvulla. Urho Kekkonen pelastautui tuomiosta kääntämällä takkinsa Neuvostoliiton hyväksi.

Savolaisia on pilkattu jo 1500-luvulta alkaen, kun Ruotsin kuningas aloitti kansanosan piinaamisen. Turkulaisia on ivattu vuodesta 1827, jolloin Helsinki riisti Turulta pääkaupungin aseman.

Turkulaisia on sorrettu asuinpaikan, kielen ja kansanluonteen perusteella. Itse jouduin Turun murteeni vuoksi kielikouluun, kun olin tv-töissä MTV:n uutisissa. Kokoomuksen puheenjohtajana toiminut Ville Itälä ei luopunut Turun murteesta ja häntä pilkattiin illasta iltaan tv-sketseissä. Tämä täyttää etnisen vainon tunnusmerkit.

Olkaa varuillanne. Kaiken minkä olette nettiin laittaneet tai mikä löytyy kirjoista, on valtakunnansyyttäjän todistusaineistoa teitä vastaan. Poltetaan siis kirjat, kuten tehtiin Saksassa ja Neuvostoliitossa 1930-luvulla.

Sananvapaus on uudessa vaiheessa, kun mielipaha on pahempi asia kuin mielipide. Elämme outoa aikaa.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet