Päätoimittaja KannalaKirjoittaja on Helsingin Uutisten päätoimittaja.

Uusia kyniä – toivottavasti teräviä

Helsingin Uutisten uudistukset jatkuvat. Aiemmin syksyllä paperilehteen on luotu muun muassa selkeät osastot ravintola-, kulttuuri- ja urheiluaiheille sekä joka numerossa ilmestyvälle henkilöhaastattelulle. Kaupunkiin, sen ilmiöihin ja asukkaisiin liittyvät uutiset ja puheenaiheet ovat pääosassa.

Vuoden 2020 alussa tapahtuu lisää: Helsingin Uutisten paikallisuus harppaa ison askeleen eteenpäin, kun lehteä aletaan julkaista kuudessa eri aluepainoksessa. Painokset ovat HU Länsi, HU Keskinen, HU Koillinen, HU Itä, HU Kaakko ja HU Kantakaupunki.

Helsingin Uutisten uusi rakenne, juttuosastot sekä osapainokset ovat osa kokonaisvaltaista uudistusta. Haluamme olla aidosti helsinkiläinen uutis- ja puheenaihemedia.

Olen koonnut Helsingin Uutisille myös uuden kolumniringin. Eri puolueet, elinkeinoelämä, kulttuuri, urheilu ja kolmas sektori ovat laajasti edustettuna. Uudessa kolumniringissä on monipuolinen kattaus kirjoittajia elämän eri osa-alueilta.

Kolumnisarjan avaa 4.1. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.). Mukana on myös muita maan ja Helsingin kärkipoliitikkoja, kuten Anni Sinnemäki (vihr.), Jussi-Halla-aho (ps.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Elinkeinoelämää edustavat Helsingin seudun kauppakamari ja Helsingin yrittäjät. Moniäänisyyttä keskusteluun tuovat Helsinki Priden toiminnanjohtaja Aaro Horsma sekä Helsingin seurakunnat.

Liikenneasioita puntaroivat Helsingin sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari sekä Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

Uudenmaan ääntä käyttää maakuntajohtaja Ossi Savolainen. Yhteistyöstä tai ristiriidoista Helsingin kanssa kertovat Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä Tampereen pormestari. Koulutus- ja korkeakoulunäkökulmaa luo Helsingin yliopisto.

Helsingin ja Tallinnan kaksoiskaupunkisuhdetta pohtii Hannele Valkeeniemi, lehdistöneuvos Suomen Tallinan suurlähetystöstä.

Samalla kiitän A. - P. Pietilää usean vuoden kolumniurakasta. Kirjoitukset ovat poikineen paljon palautetta, positiivista ja kriittistä, kuten hyvien kolumnien pitääkin.

Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet