Päätoimittaja KannalaKirjoittaja on Helsingin Uutisten päätoimittaja.

Rikkinäinen puhelin on yleinen, mutta vaarallinen

Helsingin Uutiset kertoi toissa viikolla (HU 4.1.) Vallilan ala-asteen iltapäiväkerhosta, joka koki koulun päärakennuksen kerhotilat liian ahtaiksi. Iltapäiväkerhon järjestäjä on HJK ry.

Vallilan ala-aste on valmis tarjoamaan lisää tilaa päärakennuksen iltapäivätoiminnalle, jos ekaluokkalaisten määrä jatkaa kasvuaan, sanoo rehtori Sirkku Sagath.

Iltapäiväkerhon käytössä on Sagathin mukaan elokuusta lähtien ollut joka päivä kello 13.15 jälkeen myös kolme luokkahuonetta. Lisäksi koulun liikuntasali on varattu iltapäiväkerhon käyttöön 6–7 tuntia viikossa.

Vallilan ala-asteen päärakennuksen iltapäivätoiminnassa oli vuosi sitten noin 35 lasta. Viime syksynä heitä aloitti 66. Kyseessä on Sagathin mukaan poikkeus, joka johtuu suuresta määrästä ekaluokkalaisia. "Jos ekaluokkalaisia on jatkossakin näin paljon, voimme järjestää iltapäivätoiminnalle lisää luokkahuoneita. Emme ole katastrofitilanteessa. HJK:n ja koulun yhteistyö on erinomaista", rehtori kertoo haastattelussamme.

Iltapäivätoimintaa tarjotaan Helsingissä kaikille halukkaille, mutta yhteen toimipisteeseen ei oteta liikaa lapsia. Koululaisten iltapäivätoimintaan Helsingissä osallistuu noin 10 000 ykkös- ja kakkosluokkalaista. Hieno palvelu!

Koulujen iltapäiväkerhot toimivat kaupungin mukaan asianmukaisissa tiloissa. Ahtauden tunne saattaa kaupungin mukaan johtua siitä, että lapset viihtyvät välillä paremmin sisätiloissa, eivätkä iltapäiväkerhot aina hyödynnä kaikkia heille osoitettuja tiloja. "Palveluntarjoajien ja koulujen on hyvä sopia tilojen käytöstä", leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna sanoo.

Vallilassa HJK ry on ihmetellyt, miksi kaikille kerholaisille ei riitä omaa naulakkoa. Kaupungin mukaan muutostilanteessa ei saada aina riittävän nopeasti uusia naulakoita ja lokeroita, mutta osassa iltapäiväkerhoista voidaan käyttää myös koulujen naulakoita.

Case-Vallila on hyvä esimerkki vuoropuhelun ja viestinnän tärkeydestä – rikkinäinen puhelin on vaarallinen viestintäväline. HJK ry tekee valtavan arvokasta työtä, johon kaupunki on tyytyväinen. Tilaongelmatkin näyttävät hoituvan, kun ne vain nostetaan esille ja käsitellään.

Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet