Kallion kulttuuriverkosto

Kallion kaupunkiopastukset vievät pintaa syvemmälle

Kallion kävelyfestivaali tarjoaa kaupunkiopastuksia kymmenistä erilaisista aiheista. Yksi reitti vie julkisen taiteen pariin.

Harri Ahola

Kallion Kulttuuriverkoston (Kallion kävelyfestivaali) Kulttuurikävelyt on ollut uranuurtaja uudenlaisten opastettujen kaupunkikävelyiden järjestämisessä Suomessa. Kävelyfestivaalin perustaja on Juhani Styrman, jolla on ollut merkittävä rooli uudenlaisen kaupunkiopatuksen kehityksessä.

Kallio on Suomen urbaanein kaupunginosa ja samalla keskeinen osa Helsinkiä, missä korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri aikoina ja eri tavoin. Niinpä kulttuurikävelyt Kalliossa esittelevätkin laaja-alaisesti alueen historiaa, arkkitehtuuria, merkkihenkilöitä, teollista historiaa, puistoja, tragedioita, ravintolaelämää etc...

Kallion kulttuurikävelyt ovat mainio tapa viettää esimerkiksi työpaikan virkistyspäivää Kalliossa. Ne sopivat piristämään erilaisia yksityistilaisuuksia. Tai tulla muuten vaan porukalla tutustumaan Kallioon pintaa syvemmältä ja uusista, yllättävistäkin näkökulmista.

Kf järjestää kulttuurikävelyjä myös esikoulu- ja ala-asteikäisille. Näillä kierroksilla Kallion historiaa, henkilöitä ja arkkitehtuuria käsitellään helppotajuisesti ja lapsille sopivassa muodossa. Opastetut kierrokset sopivat myös osaksi koulujen ympäristö- ja kulttuurikasvatusta. Kierros kestää noin tunnin.

Lisäksi Kallion kävelyfestivaali järjestää kaikille avoimia kuukausikävelyjä. Kävelyfestivaali tarjoaa myös omatoimikävelijöille retki- ja kävelyoppaita itäiseen kantakaupunkiin. Omatoimikävely-esitteiden myynti kallionkulttuuriverkosto.fi/holvi.

Maksullisten kaupunkiopastusten tilaukset ja tiedustelut: kallion.kavelyt@gmail.com Lue lisää: www.kfkkv.fi/.

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet