Käsitervehdyksiä

Olin puhemiesvierailulla Puolassa joulukuussa 2012 ja pyysin mahdollisuutta vierailla Auschwitzin keskitysleirillä. Muutama tunti paikassa, jossa yli miljoona ihmistä surmattiin vain yksi ihmispolvi sitten, jättää pysyvän jäljen.

 

Auschwitzin leirille vietiin alun perin Saksan ja miehitetyn Puolan toisinajattelijoita, romaneja ja miehitettyjen maiden vastarintaliikkeen aktiiveja. Leirille päätyi moni työväenliikkeen ja ammattiyhdistysliikkeen aktiivi, Jehovan todistaja ja sotavanki. 

 Myöhemmin leiriä laajennettiin ja siitä tehtiin juutalaisten tietoisen Euroopan laajuisen tuhoamisohjelman yksi päänäyttämö – todellinen kuolemanleiri. Auschwitz laajennettiin Birkenauhun, jossa kuolemasta tehtiin teollista toimintaa. Parhaimmillaan leirillä kaasutettiin ja poltettiin kymmenen tuhatta ihmistä päivässä.

 

Leirin toiminta oli hämmästyttävän suoraviivaista ja julmaa. Heti juna-asemalla tehtiin ratkaiseva jako: suoraan tuhottavaksi valittiin naiset, lapset ja heikkokuntoiset. Vahvimmat, noin kolmasosa saapujista, siirrettiin työleirille. Heidän elämäänsä lisättiin muutaman kuukauden ajan kärsimystä ennen kaasukammiota. Monet nääntyivät pakkotyöhön, nälkään tai kuolivat sairauksiin ennen kaasutusta.

 

Leirin aidan vieressä on tänäänkin komendantin kartanorakennus. Siinä asuivat paitsi leirin päällikkö, myös hänen vaimonsa ja lapsensa. Komendantin idyllisestä puutarhasta löytyy jopa uima-allas. Vaimolle ja lapsille leirin todellista luonnetta ei kerrottu.

Satojen tuhansien ihmisten surmaamisesta vastannut Rudolf Höss oli huolehtivainen perheenisä. 

Natsismi on syyllinen ihmiskunnan historian suurimpiin julmuuksiin, kuuden miljoonan juutalaisen tuhoamiseen ja toisen maailmansodan aiheuttamiin kymmeniin miljooniin kuolemiin.  Historiankirjansa lukenut ihminen ei voi ymmärtää kansanmurhan historiallisen totuuden kieltämistä, tämän julmuuden vähättelyä tai natsismin kuittaamista huumoriksi.

 

Suomi ei joutunut kokemaan natsismia sen koko voimassaan. Ihmisinä voimme kuitenkin oppia myös muiden kokemuksista ja osoittaa ymmärtävämme historian tapahtumia. Olla lujina, jotta natsismi ja sen seuralaiset eivät koskaan enää nousisi uudelleen.

Natsitervehdykset tai natsipukeutuminen pysykööt Suomessa jatkossakin paitsi kiellettyinä, myös halveksittuina asioina. Niin eduskunnassa kuin muuallakin.

 

Kommentit (97)

Kommentit

Oikein Erro Heinäluoma.
Olen oikein tyytyväinen, että tuomitsit eduskunnassa välittömästi rikollisen natsitervehdyksen.
Älköön koskaan ikinä missään natseja tai heidän kaltaisiaan petoja päästettäkö valtaan, eikä hyväksyttäkö minkään muka leikin varjollakaan natsi-itujen tervehdyksiä!

Natsitervehdyksiä eikä muitakaan natsien tapoja tule missään päin maailmaa
hyväksyä, eikä tietääkseni hyväksytäkään ei edes nyky Saksassa.

Tämmöinen julmuus ja raakuus mitä natsit harjoittivat, sitä ei pidä ihmiskunnan koskaan unohtaman ja sille on tehtävä vastarintaa heti ja kaikkialla ja tuomittava
ankarimman mukaan ihmiskuntaa vastaan tehtynä rikoksena!

YKS

Tuntuu unohtuvan monet isommat asiat kuin muutaman juutalaisen kohtalo eero heinäluomalta pelkästään inkeriläisiä luovutettiin suoraan surman ja vainojen suuhun n. 50 000 - 60 0000

Juutalaisten tuhonta oli vain yksi episodi n. 1.5-2.3 miljoonaa, mikä huomattavasti vähempi kuin saksalaisiin kohdistettu joukkotuhonta liittotuneiden toimin.

Tätä miestä http://www.youtube.com/watch?v=WWPn8TbJWBU kommunistisia valheitaan levittävät mm. eero heinäluoma, yrjö rautio, saska saarikoski, ruben stiller pelkäävät

Seppo Lehto armotonta heilausta kansakuntamme tervehdyttämiseksi

http://tamperelainen-nettiaktivisti.blogspot.com

Seppo Lehto

Rotusorto- ja viha eivät koskaan ole vitsi, sanoipa niin kuka hyvänsä. Sitä ei voi hyväksyä missään muodossa ilmenipä sitä vähemmistön tai enemmistön keskuudessa.

Jos jotain asioita on halveksittava, ne ovat natsismiin, kansalliskiihkoon perustuva ajattelutapa ja väkivaltainen käyttäytyminen.

Pähkäilyä

seppo lehto on täällä pelkästään vihanlietsoja ja ajattelematon kakara!
Eero Heinäluomalla ja sosiaalidemokraateilla ei ole mitään tekemistä Terijoen hallituksen tai Stalinin kanssa.
Mutta seppo lehto haluaisi niin kovasti olla natsi ja kun sitä ei hyväksytä alkaa itkeminen ja totuudenpuhujien solvaus!

o.w. kusinen kahdella uu:lla

Sen mitä tekee toiselle, on kunnon miehen siedettävä sama itselle. Olisiko edellisen kirjoittajassa miestä vastaanottamaan kaiken jos ympäristö alkaisi peilaamaan hänen käyttäytymisensä takaisin.

Pähkäilyä

Kannattaako yhden superpellen heilumisista nostaa älläkkää - heittää niskaperseotteella ulos ja päälle vielä naama asfalttiin, niin oppii uhoomaan! Toinen pelle potkitttiin PS-puolueesta eli hyvinhän tää meni! Nää hemmot kuului sodassa käpykaartiin...

t. urho

Rupia on raha

"Natsismi on syyllinen ihmiskunnan historian suurimpiin julmuuksiin, kuuden miljoonan juutalaisen tuhoamiseen ja toisen maailmansodan aiheuttamiin kymmeniin miljooniin kuolemiin."

Kannattaa kuitenkin muistaa, että samoihin aikoihin meidän naapurimaassamme eli ja vaikutti herra Stalin, joka murhautti myös miljoonia ihmisiä. Murhattujen joukossa oli tuhansia suomalaisia. Jos olisimme sodissa menettäneet itsenäisyytemme, lisäksi satojatuhansia suomalaisia olisi päättänyt päivänsä Siperian kaivoksissa.

Paavo Manninen

Totta muistutat Paavo Manninen, mutta natsien hirmutekoja ei voi puolustella toisten diktaattoreiden hirmuteoilla.
Stalin oli pirunriivaama kansanmurhaaja, jota ei myöskään pidä unohtaa, mutta Hitlerin ja Himlerin saatanallisisia hirmutekoja ei silti saa peitellä!

Pirunriivaamat hullut on kukistettava heti alkuunsa ja heidän tapojansa ei missään saa hyväksyä, edes "leikin" varjolla!

o.w. kusinen kahdella uu:lla

"O.W.KUSINEN...", sinä olet esimerkillinen osoitus ihmisessä olevasta, sisäänrakentuneesta ominaisuudesta: Kaikki "nuo" pahat pitää tappaa tai niitä vähintään kiduttaa, kuohita ja heittää lopuksi ikää vankilaan.
Heinäluoma nyt ja kuka aiemmin, kuka jälleen myöhemmin, tuli/tulee taas pisteidenkeruu mielessään, joku ehkä ihan hyvääkin tarkoittaen samaa asiaa jankkaamaan. Mikä olisi tärkeää, olisi löytää keino estää sen pahan valloilleen pääseminen eli: Tasa-arvoisemman elämän lisääminen ja turvaaminen, hyvän elämää kunnioittavan lapsuuden takaaminen, auktoriteettien vaatimaan kunnioitukseen järkevän suhtautumisen kouluttamista, poliittisiin rakenteisiin järjestelmiä jotka estävät kansalaisten tahdon yliajamisen omavaltaisesti niskoja nakellen ja kuulematta jne.
Näitä meilläkin tarvittaisiin. Enemmistöhallitus on osoittautunut yllättävän huonoksi hallintamalliksi kun se koostuu monista puolueista, ilmeisesti koska ne pitävät kynsin ja hampain kiinni saavuttamistaan asemista ja luistavat lupauksistaan sekä puheistaan milloin kierosti tekosyyn järjestäen milloin selittelemättä koska ei ole tarvetta, miljardeja vastuuttomasti poltellen.
Olisi hyvä aluksi palauttaa takaisin presidentin valtaoikeus hajoittaa hallitus vaikkapa rajoitetusti siten, että hajoitus vaatisi 1/3 kansanedustajista, jonka lisäksi presidentin tahdon. Silloin hallituksilla säilyisi jonkin asteinen tarve toimia vastuullisesti päinvastoin kuin nyt. Nykytilanne ruokkii katkeruutta ja ihmisen pahaa.

V. Vasara

Kuules nyt vasara, sä olet moukaroinut nyt ihan väärää päätä!

Missäs mä olen kehoittanut ketään tappamaan tai kiduttamaan?????
Mä kun en ole sanallakaan maininnut hyväksyväni ihmisten tai eläinten kiduttamisen tai tappamisen puolesta, vaan nimenomaan VASTUSTANUT minkään tai kenenkään rääkkäämistä ja julmuutta!

Mutta, kun noin voimakkaasti puolustat pahuutta, niin oikeinko mielestäsi täysin pahaa, läpeensä mätää pahantekijää pitäis paijata, eikä asettaa vastuuseen hirmuteoistaan??

Pahuutta mikä maailmassa on tapahtunut tai tapahtuu, siitä ei pidä koskaan vaieta!!
Natsien kourista pelastuneen Rudi Weiss'in sanoin: NIIN KAUAN, KUIN HYVÄT IHMISET OVAT HILJAA PAHUUS SAA JATKUA!
Ja tuon lauseen alleviivan lopun elämääni!
Ja sinä voit suksia kuuseen!

o.w. kusinen kahdella uu:lla

"O.W. KUSINEN...", mitä tämä on: "Pirun riivaamat hullut on kukistettava heti alkuunsa ja heidän tapojansa ei missään saa hyväksyä, edes "leikin" varjolla!"

Kutittamalla ja torumallako heidät kaikki kukistat? Pitäisikö ehkä kerätä jonkinlainen kielletty sanasto joka paisuu ajan myötä, jota kukaan ei siksi enää arvosta ja joka lopulta kaatuu omaan mahdottomuuteensa?

Uskotko olevasi jotenkin parempi - ehkä tietyllä tavalla oletkin, saanut jotenkin paremman kasvatuksen tms... ääääh, enpä usko. Kielenkäyttösi kuvastaa aika "vapaata" kasvatusta eli ei kasvatusta. Sopivissa olosuhteissa olet aika herkästi samanlainen peto joista puhut, voin olla väärässäkin.

Minä tarkoitinkin siis sitä, että meissä kaikissa on se sama paha (esim. juutalaisten harjoittama arabien kohtelu Gazassa, Jerusalemissa, rajoilla, siirtokunnillaan jne.) ja se täytyy tiedostaa, ennen kuin sitä pystytään hallitsemaan ja ohjaamaan jopa hyvään joskus. Siihen kuuluu olennaisesti ihmisen kohtelu muiden rinnalla saman arvoisena yhteisön jäsenenä. Ylipäätään politiikan pitää muuttua kilpailusta poispäin että ihmiskunnan kehitys voi saada uutta kasvualustaa.

Olen tavannut useamman "hullun" ja onnekseni selvinnyt hengissä heistä... kaikki eivät ole. Kuitenkin heillä on taustallaan järjestään keskimäärin uskomattoman kieroja, loukkaavia, halventavia ja epätasa-arvoisia lähtökohtia - enkä ole edes mielenterveystyössä! Jollain esim. sota-ajan tehtäviin ominaisuuksiensa mukaan valikoitunut, kieroutunut "tappaja"isä. Se osoittaa mikä voima on lapsen lähtökohdilla hänen elämäänsä.

V. Vasara

V.Vasaralta omituinen kyhäelmä. Onko se tulkittava niin, että V.Vasara mieltää kainalokarvojaan tuulettaneen hailaajan töpöttäneen lehterillä kansan asialla vai?

asiaihminen

Tarkoitan osaltaan mm. sitä että kovin kiihkeät kannanotot osoittavat jo itsessään usein että sama pahuus on meissä kaikissa. Sille pitää tehdä jotain uutta jos halutaan pyrkiä ehkäisemään vuosituhansien aikana tapahtuneiden vastaavien tragedioiden syntyminen yhä uudelleen.
Tulkita voit tätäkin tietysti miten haluat ja varmaan tulkinta on täällä aika vapaatakin.

V. Vasara

Kommunismista on haittaa jokaiselle valtiolle, se on puhdas totuus, mutta vielä enemmän olisi natseista ollut haittaa, jos he olisisvat päässeet Euroopan omistajiksi.

Himmlerin omin sanoin: meillä Saksalla ja saksalaisilla ei ole mitään velvollisuuksia sodan jälkeen Suomea ja suomalaisia kohtaan, vaan Suomesta tulee Saksan takamaa, jossa suomalaiset tekevät kaiken työn saksalaisten hyvinvoinnin eteen!

Olen itse nähnyt ja kuullut tämän puheen filminauhalta.
Siis oli tarkoitus tehdä suomalaisista saksalaisten orjia!

Onko vieläkin joku on niin tyhmä, että natsi Saksaan luottaa, jonka teot ja puheet olivat ja ovat pelkkää valehtelua ja juonittelua.

Hitlerin rauha tarkoitti aikoinaan sitä, että tehdään toisen valtion kanssa rauhansopimus ja hyökätään rauhansopimuksen allekirjoittamisen jälkeen juuri ko. maahan yllätyksenä ja näin vallataan turvallisena nukkuva maa ja kansa!

Onko tuossa mitään kunnioitettavaa tai miten tuollaista voi kukaan täysjärkinen ihailla??

o.w. kusinen kahdella uu:lla

Rupia on raha ja toi mieleeni episoodin, jossa puhemies yritti saada suunvuoron Veikko Vennamolta ja kun ei onnistunut, niin eduskunnan vahtimestarit väkisin kantoivat Vennamon käsistä ja jaloista vaakasuorassa tilassa ulos eduskunnan istuntosalista. Vennamo oli pieni suuri mies. Suurmiehen suurisuiset puheet ja elkeet, mutta pienen miehen piperrystä tulokset. Samanlainen on James Hirvisaari (vitsi vitsi) paitsi että Hirvisaari viihtyy nyppimässä napanöyhtäänsä, kun taas Vennamo oli sosiaalinen ekstrovertti ja demagogi.

Paavo Manniselle sanoisin, että joka ikinen vähänkin vanhempi on tietoinen molempien diktaattoreiden, Stalinin ja Hitlerin aikaansaannoksista. Näissä keskusteluissa kuitenkin tulee esille se ero, että tuskin vaan löytyy änkyräisintäkään suomalaista kommaria, joka palvoisi Stalinia tai muistoansa. Tässäkin kuten yleensä keskustellaan Hitleriä ja kansallissosialismia palvovista uusnatseista, joita oudon paljon Suomesta löytyy.

Sitä paitsi Stalinin diktatuuri ja NL:n järjestelmä ei ollut kommunismia nähnytkään. Diktaattorit vain ottavat jonkun ideologian symboolit ja retoriikan verhoamaan diktatuurin joksikin mystistä "kansan parasta" tarkoittavaksi järjestelmäksi.

asiaihminen

Saska Saarikoski, Ruben Stiller ja eero heinäluoma nimenomaan itkullaan Saksasta peittelevät totuutta. Saksa ei miehitä m2:kään alueitamme toisin kuin kommunismin perillinen Russia / Ryssälä, Ryssland millä nimellä sitä sitten kutsutaankaan

Suomen juutalaisetkin taistelivat nimenomaan hakaristin alla ;) sirppiä ja vasaraa vastaan

Seppo Lehto

PS: Suosittelen eero heinäluomalle käyntiä sankarihaudoillamme ja muistamaan kuka, mitä ja keille http://maahanmuuttorealisti.blogspot.fi/

Seppo Lehto

Hakaristi on kansakunnallinen onnenmerkkimme presidentinkäädyistä Tampereen kaupungin perustamiskirjan kultaisiin hakaristeihin ja vapaudenristeihin sotasankareillamme, niin kuolleilla kuin elävillä

PS:) Älä sotke lottoarvontavoittoja ;) 6 miljoonan euron osalta tähän peliin ;)

Samoin Paden Powell piti hakaristiä Partioliikkeen tunnuksena jo Saksan keisarikunnan aikaan ;)

Historiaa tyhmemmille niin että heikottaa ;)?

Historioitsija Seppo Lehto Heilaaja armoton ;)

http://hakaristi-1.blogspot.com

http://viinikan-kirkko.blogspot.com tamperelainen hakaristikirkko

Seppo Lehto

Kyseinen tervehdystyyli on nyt ennenkaikkea tunnettu 1930-1940 lukujen natsien tervehdys- ja kunnianosoitustapana. Siksi sitä on syytä välttää, kun tietää milläistä tuhoa ja viattomien ihmishenkien tuhoamista kyseinen joukkio ja aate sai aikaan.

Ilman näiden toiminnan sivuvaikutuksia ei välttämättä Suomen talvi- ja jatkosotaakaan olisi tullut niidenkin valtavien ihmisuhrien kanssa. Ei siis erityisen "isänmaalliseksi" katsottavaa toimintaa sympasiteerata näitä.

Järkimies

Seppo Lehto kirjoittaa: "Isänmaallinen hailaus Bellamy-tervehdys on lipputervehdyksenä USA:ssakin jo vanhempaa perua ja oli käytössä 1942 saakka.....USA:sta Aatu otti rotulakeihinkin mallia. USA:sta.."

Vaan sen silloisen Saksan toimienhan seurauksena aikaansaatiin miljoonien viattomien ihmishenkien tuho.

Kyseinen tervehdystyyli on nyt ennenkaikkea tunnettu 1930-1940 lukujen natsien tervehdys- ja kunnianosoitustapana. Siksi sitä on syytä välttää, kun tietää milläistä tuhoa ja viattomien ihmishenkien tuhoamista kyseinen joukkio ja aate sai aikaan.

Ilman näiden toiminnan sivuvaikutuksia ei välttämättä Suomen talvi- ja jatkosotaakaan olisi tullut niidenkin valtavien ihmisuhrien kanssa. Ei siis erityisen "isänmaalliseksi" katsottavaa toimintaa sympasiteerata näitä.

Järkimies

Don Eero "unohti", että Suomi oli natsi-Saksan liittolainen sodassa v. 1941-44. Saksan panos Suomen (tynkä)itsenäisyyden säilyttämisessä oli huomattava. Meillä on siis aivan erilainen suhde Saksaan kuin Puolalla oman historiansa kautta.

Manselaisen kahjon kädennostomorjestus ei tee hänestä vähäisessäkään määrin osallista natsien hirmutekoihin. Vielä vähemmän kansaned. "Sarvihiirestä". Heinäluoman pateettisuus asian tuomitsemisessa on hävettävää.

toveri Tannerheim

huuhaa järkimiehen eli kommarin teksti annetaan olla mutta minun asiaa valaiseva tekstini poistettu. Miksi? Likeissä asiapohja kuvien kera

Isänmaallinen tervehenkinen rakastettava hailaus Bellamy-tervehdys on lipputervehdyksenä USA:ssakin jo vanhempaa perua ja oli käytössä 1942 saakka.

Joten huomattavasti suuremmat ihmisjoukot hailasivat USA:ssa jo ennen Saksan valtakunnankansleri Adolf
Hitlerin valtaantuloa.

http://eurovaalihuumoria.blogspot.fi/ sivustolla tarkemmin heilauksista ;)

USA:sta Aatu otti rotulakeihinkin mallia. USA:sta ns. rotulait poistuivat 1960-luvulla, mutta nyt ne ovat uudella tavalla sovellettuina rotukiintiöinä.

Potaskan puhetta hakaristiä on käytetty sekä oikein että väärin päin niin Suomessa, Saksassa, Intiassa (mm synagoogeissa)

Tutustu http://hakaristi-1.blogspot.com sivustolle ennen kuin uliset disinfoa lisää

Rooman tunnuksista ko. hakaristit on suoraan otettu, sillä kyseessähän piti olla 3 valtakunta. Nythän eletään 4 valtakuntaa Rooman 1957 sopimuksen perusteella ;).

Seppo Lehto Heil taas kaikille morottaen ;)

Seppo Lehto

Suomi säilytti kunnioituksen antamalla molempien laitojen kiihkoileville hörhöilijöille heille kuuluvan arvon.

Rintamamiehillä oli tapana sanoa: "itsenäisyyden ja rauhan vaarantamiseen ei ole varaa. Siksi olisi parempi uittaa molempia kiihkoilijoita avannossa niin kauan kunnes tunteet jäähtyvät ja suunsoitto loppuu". "Säpinän aiheuttajiakin" sodanjälkeisessä armeijassa oli tapana paljuttaa. Sitä ei siihen aikaan pidetty minään pahoinpitelynä, koska kohde pääsi paljon helpommalla kuin sodan aikana käytetyssä remmiapelissa.

Pahoinpitelyä ja väkivaltaa en kannata, mutta suosittelen, että kiihkoilijat ja provoisoijat kastelisivat päätään kylmässä vedessä vaikkapa varttitunnin. Jos se ei tunnu auttavan, silloin olisi hyvä hakeutua hoitoon.

Mietteitä

Seppo Lehto voisi lopettaa öykkäröinnin ja ottaa historian oppikirjan käteen ja todeta, että demarit olivat de facto itsenäisyyspuolue. Heidän johdollaan Suomesta tuli itsenäinen 1917.

Seppo Lahtari

Kansallissosialismi on poliittinen aate, johon ei sisälly juutaisten kaasuttaminen. Demokratia on poliittinen aate, johon ei sisälly atomipommien pudottamien viattomien siviilien niskaan.
Jollain tietyllä tapaa tervehtiminen tai pelleily ei tarkoita jonkin menneen hallinnon virheiden hyväksymistä tai toimintatapojen ihannointia. Juutalaisten erityiskohtelu tämän päivän keskusteluissa on muita historian lehdillä kärsimään joutuneita kansanryhmiä kohtaan syrjivää ja loukkaavaa.

Hamsteri

Aatteeseen nimeltä kansallissosialismi nimenomaan ja oleellisena osana kuului ja kuuluu edelleenkin yli-ihmisoppi jonka mukaan n.s. arjalaiset ovat yli-ihmisiä ja muut on luokiteltu heidän alapuolelleen eri tasoille. Sen mukaan alimmat ali-ihmiset piti hävittää.

Demokratia ei ole aate vaan hallitustapa ja -järjestys joka perustuu ajatukseen kansan vallasta. Hallitustapa ei pommita ketään vaan sen hallitustavan käyttäjät.

Kansallissosialistien harjoittamien riittien ja kulttimenojen matkiminen on joko pelkkää kakaramaista leikkiä jossa keskenkasvuinen koettelee rajojaan tai sitten vakavaa hurahtamista vaarallisten aatemaailmojen syvimpiin pohjamujuihin. Lehdosta ja Hirvisaaresta en ole varma kumpaan kastiin he kuuluvat.

Myyryläinen

Näin aamutuimaan tuli hauska mielleyhtymä Tötterströmin 12.10. roomalaistervehdyksestä ja siihen Myyryläisen näpyttelemästä vastauksesta 13.10.

Myyryläisen tavoin olen taipuvainen epäilemään, josko vilkkaat ja karvaiset etelämaalaiset olisivat valinneet tervehtiäkseen lähinnä katatonisesta tilasta kertovan ojentelun. Paitsi jos katakombeista löytyy ao. asentoon jäykistyneitä luurankoja.

Sillä ajatelkaapas tätä: roomalaisen ylimystön haudoissa säilyneet miesten vaatteet ovat olleet pelkkiä kietaisukankaita, jotka on kiinnitetty soljilla. Niitä kuulkaa amfiteattereissa ja pylvässaleissa hulmutellessa jos ylimys olisi ojennellut yläviistoon kätösiään, niin jopa olisi avautunut iso pehko hielle lemahtelevia kainalokarvoja. Ei olisi ollut uskottavaa ei.

En tiedä, mutta luulen, että hillittyjä ovat roomalaiset olleet kehonkielen suhteen. Kaikkinen elehtiminen ja naamanvääntely kuuluu enemmänkin sivistymättömille peräkyläläisille.

asiaihminen

- Panssarikohu
- Hihamerkkikohu
- Natsitervehdyskohu

Mitättömistä asioista "paremman moraalin omaavat" ovat tehneet hysteriaa. Likasankojournalismi on saanut heittää kuravettä sanko kaupalla "pahojen natsien" päälle ja samalla poliitikot ovat saaneet kohun suojassa tuhlata nettoveronmaksajien (vähiä) rahoja ottamalla maahan sisään lisää elättejä sekä jakaen satoja miljoonia vuodessa korruptiomaiden gebardihattuisille sotapäälliköille, yhtenä esimerkkinä maailman korruptoituneimpaan maahan, Afganistaniin 30 miljoona vuodessa.

Suomen hallitus, demareiden kompatessa, jakaa joka vuosi kolmansille maille kehitysapurahaa n. neljän-viiden lastensairaalan verran. Niin vastuuttomat poliitikot pitäisi laittaa - ei uuniin vaan taloudelliseen vastuuseen taloudellisesta vastuuttomuudesta.

Kansalainen Kane

Onko erilaiset natsiporukat ja muut hörhöt eliittimenne liikkeelle laskemia harhauttajia? Voipi olla sellaisessakin salaliittoteoriassa perää. Varuillaan heidän kanssaan kuitenkin sopii olla. Alkuperäiset natsitkin olivat 1930-luvun Saksassa suurkapitalistien asialla. Silloinkin heillä oli huoli työmarkkinoiden rauhasta ja he kaivoivat natsit oluttuvista sitä heille järjestämään. Toivottavasti historiaa ei laiteta toistamaan itseään.

Kehitysapu on pääasiassa yritystukia suomalaiselle teollisuudelle. Siinä sivussa ropisee kuormasta erilaisia konsultti- ja välityspalkkioita. Suurempia kupruja tulee kuitenkin ihan muualla. Edelleenkin B. Brechtin sanat pitävät paikkaansa: "pankkiryöstöä suurempi rikos on perustaa pankki".

Myyryläinen

Ote HS: jutusta koskien Nigaraguan kehityapua.

"Ainoat, jotka varmasti ovat hyötyneet kehitysavusta pitkäjänteisesti, ovat kehitysaputeollisuuden päällysmiehet ja -naiset. Kehitysteollinen kompleksi työllistää maailmanlaajuisesti satojatuhansia: byrokraatteja, diplomaatteja, konsultteja, suunnittelijoita, koordinaattoreita, insinöörejä, kansalaisjärjestöaktiiveja, erityisasiantuntijoita, logistiikkaeksperttejä, tilintarkastajia, tiedottajia, toimittajia. Varsinkin ulkomaankomennuksilla palkat ovat korkeita, autettavien eli maailman köyhimpien tuloihin nähden suorastaan tähtitieteellisiä. Globaalista kehityspotista havittelevat osuuksiaan myös konsulttifirmat. Suomen Nicaragua-apua toteuttivat muun muassa sellaiset suurelle yleisölle tuntemattomat yritykset kuin Niras ja Impact Consulting, eivätkä ne tee työtään hyväsydämisyydestä. Ne haluavat katteita."

http://dynamic.hs.fi/2013/nicaragua/?1305730058459#

Kansalainen Kane

" ... Onko erilaiset natsiporukat ja muut hörhöt eliittimenne liikkeelle laskemia harhauttajia? ... ".

Eivät ole. He ovat oman tiensä/joukkonsa kulkevia huomiota hakevia. Heidän ajattelulleen on ominaista, että mitä pitäisi tehdä jotta heidän huomattaisiin. Kun kyvyt puuttuvat saada positiivista aikaan, niin jäljelle jää häiriköinti ja pahanteko. Syy tähän käyttäytymiseen on heidän narssismi.

Pähkäilyä

Siis mikä tahansa huomiotalous, mikä ei ole suoraan vanhojen puolueiden edustajien esilleottamaa on "narsismia" ;)?
Hel..tti, todellinen harhauttaja iski. Tällä logiikalla kaikki innovointi/ asioiden esilleotto on erittäin leimaavaa?

Oikeusmurhia ei saa ottaa esiin, eikä muitakaan epäkohtia, jottei vaan leimaudu?

Seppo Lehto http://seppo-lehto-huumoria.blogspot.com

PS: Kanadassa poistettiin kesäkuussa 2013 kansankiihotuslainsäädäntö. Kuka on kuullut että siellä olisi ketään "kaasutettu"?

Seppo Leht

Nimim. Hamsteri kirjoittaa: "Kansallissosialismi on poliittinen aate, johon ei sisälly juutaisten kaasuttaminen."

Sen käytännön sovellutuksiin se kuitenkin sisältyi muiden rotuoppien, rasismin ja vammaisista ja muista vähemmistöryhmistä eroon pääsemisen pyrkimyksien kera. Eipä liene syytä "herätellä henkiin" sitäkään aatetta.

Järkimies

Joo, mutta järkimiehenä hyväksythän sen, että diktaattorit ottavat keppihevosekseen jos jotain. Putinkin vakuuttaa, että Venäjä on demokraattinen tasavalta ja oikeusvaltio. Jos joku kyseenalaistaa, niin Putin sanoo ihan nappiin, että demokratioita on monenlaisia ja Venäjällä on venäläinen demokratia. Oikeusvaltiosta ei Putinin tartte sanoa yhtään mittään...

asiaihminen

Asiaihminen on sikäli oikeassa, että monet diktaattorit ja muut poliittiset johtajat omivat milloin mitäkin aatteita omien valtapyrkimystensä keppihevosiksi. Sen jälkeen he käyttävät erilaisia hallintomalleja valtansa pönkittämiseksi ja jotkut heistä myös vääriä ja tuomittavia keinoja. Kansallissosialismi on kuitenkin siinä suhteessa poikkeuksellinen aate, että se suoraan jo itsessään sisältää vaarallisia ja kauhistuttavia oppeja. Yli-ihmisoppi on sen keskeistä sisältöä ja se pitää sisällään ali-ihmisinä pidettyjen alistamisen ja tuhoamisen.

Tuo oppisisältö ei tosin estänyt käytönnön politiikassa yhteistyötä juutalaisten pankkiirien kanssa samaan aikaan kun samaan etniseen ryhmään kuuluvia tapettiin leireillä. Molemmissa ryhmissä eliitti osasi olla joustava kun yhteiset edut löytyivät.

Myyryläinen

Sivut

Eero Heinäluoma

Kirjoittaja on kansanedustaja (sd) ja eduskunnan puhemies. eero.heinaluoma (a) eduskunta.fi

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.