Koko kansan presidentti

Suomessa Tasavallan Presidentin maksiimi on olla koko kansan presidentti. Siihen on pyrkinyt Tarja Halonen ja sitä odotetaan myös Sauli Niinistöltä.

Tavoite on ymmärrettävä maassa, jossa presidentti on yleensä valittu muutaman prosenttiyksikön erolla kilpailijaansa. Istuvana presidenttinäkin Halonen valittiin vain vajaalla 52 prosentilla äänistä. Lähes puolet suomalaisista äänestäjistä ei siis halunnut häntä presidentiksi.

Harmittavan pieni ero vastaehdokkaan Niinistön äänimäärästä ei kuitenkaan estänyt hänen kansansuosionsa nousua toimikauden aikana, kun 70–80 prosenttia suomalaisista ilmoitti arvostavansa hänen toimintaansa.

Todellisuudessa Suomessa ei ole koskaan ollut koko kansan presidenttiä. Sellaiseksi ei voi sanoa Urho Kekkosta, ei Mauno Koivistoa eikä Martti Ahtisaartakaan. Silti heillä kaikilla oli virkakaudellaan kansan enemmistön kiistaton tuki.

Vaikka Niinistö nyt valittiin presidentiksi edeltäjiinsä nähden ennätyksellisellä äänimäärällä ja ylivoimaisella äänierolla, niin kannatuksen jakautumiseen pohjoisen ja etelän välillä on kiinnitetty erityistä huomiota. Niinistölle onkin suuri haaste taittaa äänestämättä jättäneiden epäluulot ja saavuttaa koko kansan presidentin asema. Hänen tulisi suunnata näille alueille ensimmäiset maakuntamatkansa heti välttämättömien naapurimaiden vierailujen jälkeen. Uskon, ettei liennytys ole vaikeaa, jos Niinistö siihen tähtää, ja siihen hänen pitäisi tähdätä.

Koko kansan presidentiksi ei voi ilmoittautua, se asema on ansaittava. Tarja Halonen ei ole koskaan täysin sitä asemaa saavuttanut, eikä ehkä aidosti siihen pyrkinytkään.

Hän on hoitanut tehtäväänsä omilla ehdoillaan, ajattelematta koko kansan odotuksia. Presidenttinäkin hänelle suomalaiset ovat loppuun saakka olleet ”me” ja ”te”. Nämä ilmaisut tulevat herkästi keskusteluissa esille. Meihin kuuluvat Tarja Halosen kanssa yhteisen elämänkokemuksen omaavat ihmiset. Teihin kuuluvat varsinkin suomalaiset porvarit ja elinkeinoelämän edustajat sekä useimmat yrittäjät.

Halosella kansallinen jakolinja kulkee edelleen vuoden 1918 kansalaissodan mukaisesti punaisten ja valkoisten rajalla. Se on näkynyt hänen valitessaan tilaisuuksia, joille hän antaa läsnäolollaan arvovaltansa. Niihin eivät lotat ja sotaveteraanit aina kuulu.

Jo vaalikampanjansa aikana Halonen ilmoitti vierastavansa elinkeinoelämän mannekiinina toimimista. Myös presidenttinä hän osoitti haluttomuutensa käyttää arvovaltaansa viennin edistämiseen ja kiinnostui enemmän Afrikasta kuin Euroopasta. Vientimatkoille hän kuitenkin lähti, eikä aina lopulta aivan vastentahtoisestikaan. Elinkeinoelämää mieluummin hän korosti presidenttinä kansalaisjärjestöjen toiminnan merkitystä. Siksi ei ollutkaan yllättävää, että hänen läksiäisissään tammikuun lopulla ei kutsuttujen joukossa ollut ensimmäistäkään yritysjohtajaa tai yrittäjää.

Ahtisaari panosti presidenttikaudellaan näkyvästi uusien työpaikkojen luomiseen. Samaan aiheeseen kiinnittänee arvatenkin huomiota myös presidentti Niinistö heti alkajaisiksi. Sille löytyy perusteensa myös hänen talouspoliittisesta kokemuksestaan ja Suomen viennin nykyisistä vaikeuksista.

Kommentit (212)

Kommentit

Olen sitä mieltä että turhempaa presidenttiä kun Halosta saa historian kirjoituksista hakea.Hän ei edistänyt yhtään asiaa Suomen hyväksi eikä missään vaiheessa ollut koko kansan presidentti.

yrittäjä

Nimimerkille YRITTÄJÄ.
Tarja Halonen on kahdesti vaaleilla valittu Suomen Presidentti. Vaikka Hän ei olekkaan ehkä nimimerkin suosikki, niin ylivoimaisesti Halonen on koko kansan Presidentti.
Ei silti, ylläoleva kommentti kuuluukin niihin ns. korkeammalta taholta tulleeseen määräykseen, missä kehoitetaan kommentti-palstoilla vastaaviin tekeleisiin. "Kynänjälki" kun on selvästi kokoomuksen ja äärioikeiston kynästä.
Jos tulevaisuus on vastaavankaltainen, niin tulevaisuutemme suorastaan hirvittää!!

Yxs?, Riihimäeltä

Kyllä Tarjaa tulee vielä ikävä, yhdellä jos toisellakin, kunhan äärioikeisto vielä vähän mällää persujen ja muiden typerysten kustannuksella. Sitä saa mitä tilaa.

Suomalainen on vain puoliksi ihminen?

Olen samaa mieltä ja pettynyt kun äänestin Halosta toiselle kaudelle. Eka kausi meni lähes kunnialla. Nyt homot marssivat ja esiintyvät kuin olisivat tärkein osa kansasta. miksi heterot eivät marssi kaduilla? Minä en kehtaisi esiintyä lastani nuremmman naisen kanssa . Sukupuolinen suuntaus ei pitäisi olla marssin arvoinen oli sitten heteero tai homo, vaikka Tarja homoja taisi rohkaista, miksi ei rohkaissut heterojakin marssimaan? Olen sitä mieltä, että onneksi Tarjan kausi päättyi. Niinistö saa näyttää tapansa, mutta naurettavalta tuntuu nuori vaimonasa vanhalla ukolla. Niinistö perusti yhmän nuorisotyöttömyyden vuoksi. Tarjaa sellainen ei huolestuttanut, riitti kunhan homat marssivat.

Pappa

Ei ole muuten vaikeata irtisanoa työläistä Suomessa,pikemmin yksi maailman helppompia kuvioita jos vaikka vertaa Saksaan.Ei kukaan tollaisilla minimipalkkoilla tee mitään Suomessa sen voin jo sanoa kokemuksesta.Meidän perheen oma nuoriso jotka on alle 3 kymppisiä tienaa jo tuhansia euroja kuukaudessa ja salaisuus on se että ovat valineet sellaiset ammattit mitä todellaa tarvitaan .Kun on ahkera ja aimo annos järkeä niin Suomessa pärjää tosi hyvin.Sitten on se joukkue joka aina hakkaa päätä seinään ja kouluttaa itsensä ammatteihin mitä ei tarvita.

yrittäjä

Koko kansasakunnan presidentiksi voi päästä vain kun kansakunnalla on mm. edellisten tunareiden jäljiltä hätä, ei valitsijansa häikäilemättömänä edunvalvojana!
Sauli, kokokansan presidentti, on uusi nimi isämaan pelastajien listalleni
Liitin jo viime vaaleissa ajatuksissani Saulin kansakuntamme suurmiesten listalle, mutta tuolloin ei vielä isänmaan hätä ollut riittävä, että Saulia olisi tarvittu.
Listallani on ensimmäisenä aikajärjestyksessä Kyösti Kallio. Kansakunta oli synnytystuskissa. Veli taisteli veljeä vastaan. Tuolloin astui pohjalainen talonpoika esiin ja nousi keskeiseksi kansamme yhdistäjäksi monikertaisena pääministerinä, puhemiehenä ja tasavallan presidenttinä. Omalla esimerkillään hän osoitti mallia muille mm. lohkomalla omasta tilastaan maattomille ja evakoille tilat. Kaikkensa antaneena isänmaansa hyväksi hän nukahti viimeiseen lepoon sotapäällikkönsä käsivarsille matkalla kotitilalleen Heikkilään, missä rakas vaimoni syntyi sodan jälkeen näkemättä koskaan pappansa veljeä. Stalinille oli yllätys, että kansamme yhteen hiileen puhaltaen urhoollisesti taistellen otti ”vapauttajansa” vastaan ja esti kansakunnan tuhon. Tämän vuoksi Kyösti Kallio on isänmaan pelastaja ja suurmies.
Kallion työtä jatkoi suurmies Tasavallan Presidentti Risto Ryti. Hänellä oli monia ilmiömäisiä kykyjä, joita käyttäen kansakuntamme pelastui tuholta. Viimeisin palvelus isänmaalle oli ”huijata” (uhrata itsensä isänmaan hyväksi) Hitleriltä ratkaiseva apu, kun Stalinin suurhyökkäys oli jo luhistamassa puolustuksemme. Kyvykkäänä lakimiehenä hän kesti sankarillisesti myös oikeusmurhan, väärin perustein tuomitun vankilatuomion, tokoisaemalla: ”isänmaata voi palvella myös vankilassa”!
Rytin läheisenä työtoverina toimi valtionhoitaja, ylipäällikkö ja Tasavallan Presidentti, Suomen marsalkka Karl Gustav Mannerheim. Ilman häntä ja hänen panostaan isänmaan hyväksi Suomea tuskin olisi olemassa. Niin ratkaiseva oli hänen roolinsa jo vapaussodassa ja sittemmin puolustustaisteluissa, sekä poliittinen kaukonäköisyys, mikä pelasti itsenäisyytemme.
Seuraava suurmieheni on yhtä pitkän palveluksen isänmaalle tehnyt Tasavallan Presidentti Juho Kusti Paasikivi. Häntä haettiin apuun aina kun pelastajaa tarvittiin. Kriittisissä tilanteissa, missä vallankumousta pantiin täytäntöön, tämä ainoa suomalainen johon Stalin luotti, kykeni pitämään suitset kireällä, että pahin ei tapahtunut. Paasikivi loi myös pysyvät hyvät suhteet suureen naapuriimme.
Paasikivi ”valitsi” seuraajakseen isänmaallisen, ryhdikkään, supertaitavan Urho Kekkosen. Valinta osui täydellisesti nappiin. Kekkonen onnistui luotsaamaan isänmaan kovissa paineissa rauhallisemmille vesille loistavilla taidoillaan ”veljeilemällä neuvostojohtajien kanssa”. Hän on ainoa listani presidentti, jonka juuri sodan jälkeen köyhyyden, puutteen ja kurjuuden keskelle, vaikeiden sotainvalidien lapsiksi syntyneinä, rakkaan vaimoni kanssa muistamme hyvin.
Nyt valitsemme listan seuraavaa kriisiajan suurmiestä. Ajan kuvaan kuuluu, että tankkien sijaan hyökkäävät markkinavoimat, uhaten työtämme, kotejamme ja tulevaisuuttamme. Pieni Suomi näillä areenoilla on kuin ajopuu maailmansodissa. Nyt tarvitsemme suurmiehen listani jatkoon ja se on yksi ja ainoa … Sauli Niinistö! On hienoa, että myös lähes kaikki muutkin ovat tämän havainneet. Saulilla on kaikki resurssit päästä listalleni isänmaan pelastajana. Hänellä on poikkeuksellinen talouden osaaminen ja rohkeutta puolustaa pientä Suomea. Hän jakaa kaikki ihailemamme arvot rakkaan vaimoni ja minun kanssa, siksi valintamme on Sauli.

Pauli Leppä-aho

Vai supertaitava Kekkonen?
Kannattaa lukea esim. Wikipediasta: yöpakkashallitus ja yöpakkaset

Vai ryhdikäs Kekkonen?
Pitäisi lukea esim. Wikipediasta: noottikriisi

historiatietoa

Voi taivahan vallat, mitä oikeistolaista propagandaa tunget tänne sivulle!
Uskallan sinutella, vaikka aistin sinussa muinaissuomalaisen patriootin partaveden katkun.

Sodat on sodittu ja mannerheimit kuopattu (toivottavasti syvään!) nyt eletään valoisaa tulevaisuutta, ei enää synkkää keskiaikaa.
Se on sitä sinun ja RAKKAAN vaimosi historiaa se keskitysleiriaika.

Tosin tähän päivään luon synkät leirien varjot tuo uusi presidentti, joka kuuluu kolmen kovan koplaan.
Maan hallituksessa kun on kukkaruukkupääministeri Katainen (Kok), ulkomaankauppaurheilija Stubb (Kok) ja nyt sitten resutentti Niinistö (Kok) niin mitä muuta tästä voi osalle kansaa seurata kuin keskitysleiriä!
Sanan varsinaisessa merkityksessä.

Yhtä kamalaa tulevaisuutta teillekin!!

Tarja oli PARAS!

Voi mitä kommunistipropagandaa tuot tänne sivulle! Helppo on kommunistinkin elää vapaassa Suomessa. Ilman Mannerheimiä ja hänen sotilaitaan se ei olisi ollut mahdollista.
Tyhmin on se, joka ei tunne tai ei osaa arvostaa maansa historiaa. Sinua sinuttelen ilman muuta, vaikka aistin ilmassa mahorkkan tuoksun.

Presidentti on valittu ja hyvä onkin. Suoraselkäinen mies ja ennenkaikkea hetero

setämies savosta

Pauli.. hyvin olette miettineet, näin olen itsekin asian ajatellut ja sen on tehnyt vielä helpommaksi koska tunnen Saulin ja tiedän hänet rehelliseksi ja lahjomattomaksi sekä älykkääksi ja tiukaksi talousmieheksi, sopii erittäin hyvin tähän vaikeaan maailman aikaan.
Sauli ei ole koskaan tyrkyttänyt itseään presidentiksi päinvastoin toppuutellut, kun häntä on moneen kertaan pyydetty ehdolle.
Ehkä sallimuksen tahdosta juuri tähän vaikeaan aikaan hänet on asetettu tehtäväänsä.

mietteliäs

Siitä vaan huomautus, että miten Sauli voi talousmiehenä (itse oppineena kokemuksen kautta) vaikuttaa maan talousasioihin? Se on häneltä poissuljettu ja voi vapaasti keskittyä oman taloutensa hoitoon, mitä hän lienee kiitettävästi tehnytkin. Eli hänen tärkein tehtävänsä nyt on keskittyä Jennin hoitoon, samoin kuin Halonen keskittyi Rontin (kai hänen kissansa nimi oli tämä) hoitoon.
Maassamme on muuten hallitus, joka keskittyy talouden hoitoon, toivottavasti.

Jokiniemi Rauno

Ei Ukko-Pekka ole ollut ainoa joka on riskeerannut oman henkensä ja terveytensä Suomen hyväksi.
Niin teki myöskin Risto Ryti, ribbentropp sopimuksellaan hän tietoisesti alleviivasi oman kohtalonsa, Suomen hyväksi äärimmäisissä olosuhteissa!

mietteliäs

Tarja Halonen oli - ei vain Suomen, vaan MAAILMAN paras presidentti!!
Sovinistiukot ovat katkeria pätevälle naiselle, joka ei hurmannut ulkoisella olemuksellaan, vaan oli sitäkin vakuuttavampi omassa tehtävässään.
Oli solidaarisuuden, ihmisarvon, tasaveroisuuden ja globaalin hyvinvoinnin puolella. Tämähän ei riistäjäporukalle ja yltiöheteroille käy. Ei, Ei ja EI!

No, nyt on sitten saatu kansakunnan kiiltokuvaksi sovinnaisen ajattelumallin mukainen, länsimaiset miehen mitat täyttävä musta porvari, kovan luokan kapitalisti, yrittäjien
ystävä - Suomen Zarkozy Carloineen.
Onneksi olkoon, oikeistolaiset!!

On se päivä vielä huomennakin, ellei kapitalistit yksityistä sitäkin kalenterista omiin nimiinsä! Se on maan tapa!

Tarja oli PARAS!

Tarja oli.. mikä sinun mielestäsi tekee Halosen maailman parhaaksi presidentiksi?
Mitä niin erinomaista hän on tehnyt maailman ja Suomen hyväksi, kun keuhkoot noin kovasti?
Miksi ei maailmalla kukaan tiedä näitä Halosen urotekoja joiden vuoksi hänet niin korkealle ylistät?
Minulle on jäänyt koko Halosesta ainoastaan mieleen homot ja lespot ja Putinin hilseiden puhdistelu, siinä kaikki. Epävarman oloinen ihmisenä ei voi mitään hänkin on ollut ja mennyt presidenttinä.

Vilpertti&Valtonen

Oliko Tarja huolissaan suomalaisten nuorten työttömyydestä? Hän oli huolissaan maahamme tulvineista loiseläjistä ja heidän hyvinvoinnista, ei suomalaisten nuorten! Niinistö aloitti hyvin ja perusti ryhmän tutkimaan nuortemme työttömyyttä, mikä ei Tarjaa kiinnostanut. Tarjaa kiinnosti kaikki sukupuolisesti poikkeavat ja heidän tukemisensa. Miksi homojen pitää marssia? Miksi heterot eivät marssi?

Pappa

Mikä olikaan vasemmiston vastaus "kokoomuksen kovaan kapitalismiin"?

* SDP:n ehdokas vuoden 2012 presidentinvaaleissa oli maakaasuputkikonsultti Paavo Lipponen, jota epäiltiin maakaasupuolueen ehdokkaaksi.
* Vasemmistoliiton puheenjohtajana vuosina 1998–2006 toiminut Suvi - Anne Siimes siirtyi vuonna 2007 Lääketeollisuus-yhdistyksen toimitusjohtajaksi. (Wikipedia/Suvi - Anne Siimes)

näin vasemmalla

Kumpikaan mainitsemistasi henkilöistä eivät ole aitoja vasemmistolaisia!
He ovat suoraan sanottuna häpeäksi aatteelle.
Olen useampaan kertaan ehdottanut Lipposta rebuplikaanien ehdokkaaksi USA:n pressan vaaleihin.
Suvi-Anne Siimes tuli väärin perustein puolueeseen, tavoitteenaan vain valta ja raha. Oksettavaa!!

Näitä ylilyöntejä sattuu joka puolueessa, muistelkaapa vain, missä ei olisi vastaavaa tapahtunut!

Heti tuli mieleen Persut ja Toni Halme, siitä samasta lössistä Vihreistä loikannut Veltto, Kokoomuksessa on jos jonkinlaista hämäräveikkoa ja -siskoa, mutta niitä kuljetaan mukana narussa. Marja Tiura onneksi putosi, mutta valtakunnan sovinistisika Kanerva roikkuu siellä yhä.

Joka puolueesta löytyy vesipäitä!!

Tarja oli PARAS!

Kumpikaan mainitsemistasi henkilöistä eivät ole aitoja vasemmistolaisia!
He ovat suoraan sanottuna häpeäksi aatteelle.
Olen useampaan kertaan ehdottanut Lipposta rebuplikaanien ehdokkaaksi USA:n pressan vaaleihin.
Suvi-Anne Siimes tuli väärin perustein puolueeseen, tavoitteenaan vain valta ja raha. Oksettavaa!!

Näitä ylilyöntejä sattuu joka puolueessa, muistelkaapa vain, missä ei olisi vastaavaa tapahtunut!

Heti tuli mieleen Persut ja Toni Halme, siitä samasta lössistä Vihreistä loikannut Veltto, Kokoomuksessa on jos jonkinlaista hämäräveikkoa ja -siskoa, mutta niitä kuljetaan mukana narussa. Marja Tiura onneksi putosi, mutta valtakunnan sovinistisika Kanerva roikkuu siellä yhä.

Joka puolueesta löytyy vesipäitä!!

Tarja oli PARAS!

Tarja Halonen oli mielestäni selvästi heikoin presidentti Suomessa.Hänen "paras" tekonsa oli ja on ,että nyt lopettaa ja lähtee.Koskaan ei Suomessa henkilövaaleissa ole saatu sellaista äänimäärää ja voittoa minkä Niinistö sai.Ja uskon sen suosion jatkuvan.Hän on ihminen jolla on oikeat arvot ja sydän paikallaan sekä tarvittava kokemus ja tieto taito.

konsultti

MITKÄ IHMEEN OIKEAT ARVOT? Tuota mantraa kaikki tyhmeliinit hokevat koko ajan Niinistöstä puhuttaessa, mutta mitä ne on ne ARVOT??
Voiko niitä syödä, voiko niissä asua, voiko niihin pukeutua, mitä niillä voi tehdä?

Ellei ole mitään konkreettista tarjottavaa, ei niillä ARVOILLA tee hevon paskaa!!

Konkretiaa peliin, Kokoomukselaisten ARVOJEN mainostajat!!

Tarja oli PARAS!

Konsultti, olet oikeassa, niin mitääntekemätontä pressaa, kuin Halonen oli ei Suomen historia tiedä. Setaan hän kuuluukin.
Jos joku muuta väittää niin tuokoon esiin mitä tämä Halonen, sitten valtakaudellaan Suomen ja suomalaisten hyväksi teki. Hänellä oli aikaa 12 vuotta ja ei mitään positiivista jäänyt muistettavaksi.

Linssiinviilaajat

Kekkonen on aihettanut koko maaseudun vaikeudet. Maatatalouden tukeminen on Kekkosen aikaansaannos ja on aiheuttanut sen että maaseudulle ei aletttu kehittämääm mitään muuta teollisuutta kun tuet oli pääasia ja niitä kehitettiin verorahoilla. Nyt maaseutu on tyhjentynyt ja edelleen Kekkonen on maaseudun ihmisten mielestä hyvä presidentti vaikka oli perhearvoista piittamaton tunari ja uskoton aviomies ja tälläistä tyyppiä vielä kehdataan ihailla ja mainita että arvojohtaja, varsinainen arvojohtaja.
Maatalouslaki oli Kekkosen aikaansaannos ja jäi Kekkosen jälkeen voimaan ja on tuhonnut autioittanut koko maaseudun ja aiheuttanut kaikille suuria vaikeuksia. Pääkaupunki seutu olisi paerempi jos pakkomuuttaneet maalaiset olisi pystynyt saamaan elantonsa kotiseudullaan, kiitos tästä sotkusta kuuluu Kekkoselle ja hänen nykyisille opetuslapsilleen jotka asuvat pääkaupunkiseudulla mutta ajavat maaseudun asioita jossa ei ole asukkaita.

Vanha asiakas.

Tässä asiassa olen samaa mieltä Vanha asiakas -nimimerkin kanssa. Maatalous ja sen tukeminen on Suomessa tärkeää yhä edelleen. Missä tahansa talousjärjestelmässä ruoan merkitys on keskeinen, mutta Keskustapuolueen politiikka jäi vuosikymmeniksi junttamaan vain maatalouden tukemista. Maaseutuamaisissa kunnissa ei kehitetty muuta elinkeinoelämää, vaikka maatalous työllistää vain muutaman prosentin väestöstä ja on BKT:täkin vain 5-7%. Savupiipputeollisuus karkaa Aasian ja Etelä-Amerikan maihin ja teollisuuspaikkakunnat autioituvat kovaa vauhtia. Kuntauudistusta jarruttamalla alueellisia rakenneongelmia ei ratkaista. Nyt tarvitaan uutta ajattelua ja näkemyksiä ja siinä työssä myös Keskustan olisi syytä olla mukana.

Niilo N-P

Kekkosellla oli sama valta kuin Venäjän tsaarilla ja Kekkonen käytti sitä valtaa häikäilemättä. Valtiosääntömme oli suora kopio Venäjän valtiosäännöstä. Sivistynyt Koivisto karsii pressan valtaa ja Ahtisaari jatkoi. Nyt meillä on ollut kolme surkeaa pääministeriä, nykyinen pöytäkirjan väärentäjä on pohjanoteeraus. Ehkä pressalle olisi pitänyt jättää valta hajoittaa Eduskunta tai hajoittaa hallitus. Nyt meitä hallitaan todella vähällä pöytäkirjan väärentäjän järjellä! Kokkomuksen puoluesihteerikin on näpistellyt myymälästä. Sellaisiako on Kokoomuksen arvot? Kataisen väärennys oli oikeuskanslerin mukaan vähäinen, ehkä vähäisyys johtui Kokoomuksen jäsenkirjasta. Kanerva odottaa hovin päätöstä. Rattijuoppoja on useita ja autolla tappanutkin on kaljupää ja Jaskarikin luuraa siellä.
Onko Katainen muistanut keittää juomavetensä Siilinjärven kulukorvaus kaksiossaan? Ettei tule ripulia järjen ripulin lisäsksi!

Pappa

Oikeuskanslerin mukaan pöytäkirjanväärennys oli vähäinen, mutta ilman sitä meillä tuskin olisi nyt pääministerinä tuo samainen siilinjärveläinen. Uskomatonta, että Espoossa asuvana kuittaa vielä kulukorvauksia Siilinjärven "jalasmökistä". Voiko olla mahdollista vielä nykyään? Eikö näitä kukaan valvo.

A very impotent person

Ei presidentti ole mikään uskonnollisen tai poliittisen yhteisön johtaja, mitä kai arvojohtajuudella tarkoitetaan. Hän on maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtaja ja tätäkin vain yhdessä valtioneuvoston kanssa. Pääministeri on itse asiassa huomattavasti vaikutusvaltaisempi henkilö.

Puheet koko kansan presidentistäkin voisi unohtaa. Ei kukaan sellainen pysty olemaan - turhaa uhoilua Niinistöltäkin. Kunhan nyt pitää kiinni Suomen puolueettomuudesta ja eduista sekä on yhteistyössä muiden valtioiden ulkopolitiikan johtajien kanssa, niin se riittää.

Hannes

Tarja Halonen ei ollut koko kansan presidentti, vaan feministien, homojen, mustalaisten ynnä muiden vähemmistöjen presidentti.

Ei Niinistöstäkään tule koko kansan presidenttiä. Hänesta tulee valtion päämies. Turha hänen on esim. Väyrysen kannattajia nuoleksia. Hoitakoon Sauli lakisääteiset tehtävänsä ja pitäköön viisaita uudenvuodenpuheita. Se riittää.

riitikko

Kuten "Hannes" "Riitikko" totesivat, kenestäkään ei voi tulla koko kansan presidenttiä. Arvojohtajuudella voidaan - jos halutaan - myös ymmärtää sitä, että presidentillä on "arvovaltaa" sanoa, missä "kaappi seisoo" ja kansa hyväksyy tämän suurin piirtein nurisematta, koska hiljaisesti sydämessään kokee presidentin olevan oikeassa. Tietenkin aina on seassa myös niitä, jotka kokevat kärsivänsä vääryyttä. Vastakkain asettuvat maalaiset ja kaupunkilaiset, köyhät ja rikkaat, sairaat ja terveet, laiskat ja ahkerat jne.

Presidentin ensisijainen tehtävä on hoitaa suhteita ulkomaihin ja myös herätellä kotimaan poliitikkoja, jos heidän toimenpiteensä johtavat kohtuuttomiin ihmisten eriarvoistamisiin. Riippuu presidentin näkemyksistä, miten hän ymmärtää eri yhteiskuntaluokkia ja haluista toimia tasapuolisuuden ja tasavertaisuuden saavuttamiseksi. Aika näyttää, minkälainen on Sauli Niinistö. Vielä emme sitä tiedä.

Eläkeläinen

Niinistö ei todellakaan ole koko kansan pressa, ei ainakaan minun ja minäkin ikävä kyllä kuulun tähän kansaan.
Hän ei myöskään tule johtamaan minun arvojani yhtenäkään hetkenä!

Niinistö on rahaeliitin ja vuorineuvosten, sekä Nalle W.:n presidentti!

Kukas nyt puolustaa heikkoja, köyhiä, vähemmistöjä ja muita nurkkaan ajettuja?
Tarja teki niin ja sen pitäisikin olla vain symboliarvoa edustavan presidentin tehtävä.

RIKKAAT ja HYVÄOSAISET MENESTYJÄT pärjäävät kyllä muutenkin, mutta nyt sitä taustatukea tuli taas kerran juuri heille!
Kansa repeilee yhä pahemmin kahtia, kolmia, ja vaikka kuinka sirpaleiksi.

Presidentti-instituutio on täys TURHAKE, muinaisjäänne ja mielettömän KALLIS perässäraahattava kumileimasin. Nythän palkkakin nousi kolmanneksella. Palkka, asuminen, matkat, autot, kaikki ylöspito on VEROVAPAATA!!!
Onko tässä mitään järkeä?? Ei niin sentin vertaa.

No, nyt tuli Persujen ja Kokkareiden mieleinen diktaattori taloon, hänellä oletetaan olevan sitä miehistä kuntoa lapsensa ikäisen naisen naineena.
Tuosta jytkystä kannattajat tuntuvat olevan niin huumaantuneita kuin itsekin olisivat saaneet lisää stestosteronia vajaukseensa.
Eikä kritiikin sanaa hurjasta ikäerosta!! Seuraavat ilmeisesti esimerkkiä ja sellaisenahan tuo instituutio toimiikin. Joskus hyvässä, tällä kertaa pahassa!

Todellista presidentin mieskuntoisuutta ei kukaan tiedä, eikä tiedä sitäkään, kuinka hän pysyy tehtävänsä tasalla. On sentään ikämies. Eläkeikäinen.

Toivotaan parasta, pelätään pahinta!

Ikä sinänsä ei aina merkitse toimintakykyisyyden heikkenemistä. Tunnettua on, että vanhemmalla iällä ihminen kykenee paremmin hahmottamaan kokonaisuuksia ja mielestäni se on aika tärkeä asia yleensäkin poliitikoille, presidentistä puhumattakaan. Vaikka päänuppi vanhetessa kalkkeutuukin ja reaktionopeus huononee, niin takuulla presidentillä on riittävästi aikaa pureskella päässään asioita ja tuoda ne sopivassa tilanteessa julki. Jos presidentti ajaa jonkin tietyn kansanryhmän etua, hän ei ole sovelias presidentiksi. Kuten totesin, Sauli Niinistön tulevista teoista ja suuntautumista ajamaan asioita puolueellisesti emme me "kansalaiset" todellakaan vielä tiedä. Eikä presidentin "mieskuntoisuudella" tai puolisoiden ikäerolla ole mitään tekemistä viranhoidon kanssa. Se on hänen perheensä oma, sisäinen asia.

Eläkeläinen

Hah Hah... puhutpa itsesi pussiin, eläkeläinen!!
Haaviston kohdalla juuri henkilökohtaiset, perheen sisäiset vaikuttivat suomiuroksissa ja heidän pikkuvaimoissaan suoranaisen VAINON.

Iällä on myöskin merkitystä!
Kalkkeutunut itsevaltias-Kekkonen ei olisi koskaan saanut päästä kolmannelle kaudelle, ei tosin ensimmäisellekään. IKL:n miehiä! Ja naisten mies, niinkuin Niinistökin.

Niitähän suomalaiset ihannoivat, ihan jenkkilän tapaan!

Toivotaan parasta, pelätään pahinta!

Ahaa, nyt vasta huomasin kommenttisi, lienen joko kalkkeutunut tai huolellisuus ja tarkkaavaisuus heikentynyt.
Ihan varma on se, että Haavistolta vei paljon ääniä hänen henkilökohtainen suuntautumisensa. Vaikuttiko se ratkaisevasti lopputulokseen, ei meistä kumpikaan, tokkopa kukaan, varman päälle tiedä. Luulisin kuitenkin, että suurin osa kansalaisista sulattaa helpommin nyt valituksi tulleen vaihtoehdon. Presidentin virkaankin voi, jos tarkkoja ollaan, jonkin verran vaikuttaa, millä jalalla sattuu kulloinkin aamulla nousemaan sängystä ylös, onhan presidenttikin vain ihminen. Loput saat kuvitella itse, minulla ei ole elämänkokemuksia tältä alueelta tämän enempää:)
Meissä jokaisessa miehessä on jonkin verran naisten miestä. Ellei kyseessä satu olemaan miesten mies, vaikkapa tälleen:
"Davy, Davy Crockett
Siinä vasta miesten mies"
.....

Eläkeläinen

Tarja oli paras on vaan väite koska mitä Tarja todella sitten teki mikä oli niin hyvää.Eriarvoisuus,köyhyys,Suomen alas ajo teollisuudessa on tapahtanut Tarjan aikana,niin kysyn edelleen että mikä siinä on niin hyvää.Sitten näistä maatalous tuista jotka voitaisiin kyllä heti lopettaa kun nämä meidän Keskot sun muut luopuisi monopooli asemastaan koska heille tämä maatalous tuki on mennyt kun eivät maksa maanviljelijälle oikeata hintaa tuottesta.

yrittäjä

Yrittäjä, minäkin olen kysynyt samaa moneen kertaan, että mikä siinä Tarjassa oli niin hyvää ja mitä ihmeen hyvää hän teki Suomen ja kansan hyväksi, mutta vastausta siihen ei kukaan anna eikä tule antamaan, kun ei ole mitään näyttöä yhtään mistään, niin ei pysty!

Linssiinviilaajat

Hölynpyttyä jälkiviisastelun kanssa. Jokaisen presidentin, niinkuin kansalaisenkin, on synnyttävä omaan aikaansa ja elettävä omassa ajassaan. Ihan turha kaivaa Kekkosen päätöksiä esille. Ei voinut nähdä tulevaa, eikä tehdä päätöksiä v.2012 tilanteen mukaan!

Sama koskee Halosen presidenttikauden alkupätkää. Eikö maailma ole kovasti muuttunut 12 vuoden aikana? Tarja Halonen on kokoajan puhunut eriarvoistumista vastaan ja heikkojen puolesta! Tätä on turha Niinistöltä odottaa. Mies on hyvä laskemaan ja me kaikki olemme vain pelinappuloita valtapelissä. Tosin presidentin valtaoikeuksia on reippaasti kavennettu, eikä ole oikeasti kansalle mitään merkitystä sillä, kuka presidenttiyttä hoitaa.

Valitettavasti vaan valtapuolue, pääministeri ja presidentti ovat kaikki samasta raharikkaiden puolueesta. Seuraavan kuuden vuoden aikana nähdään miten tosissaan slummiutetaan heikommat alueet ja keskitytään rakentamaan Guggenhameja jo nyt erittäin hyvin toimeentuleville.

Lastu lainehilla

Aina voi puhua, puhua ja puhua; samalla 0lla tekemättä yhtään mitään puhumiensa asioiden eteen! Tarjallakin oli liikaa puhetta!!! Tept unohtuvat niiden ollessa vaikeita toteuttaa! Sanojensa perusteella moni tulee valituksi! Menasi onneton Haavistokin tulla...
Mutta annetaan nyt Saulin olla etukäteen arvostelematta mitä hän jätti tekemättä!
Katsotaan ja toivotaan parasta. Ihmisiä me vain kaikki olemme!

Kyyhkynen

Lastu laineilla.. niin Tarja puhui ja puihui, mutta teot jäivät tekemättä.
Ei Häntä voi missään verrata Kekkoseen, Kekkonen sentään luotsasi maamme vaikeissa ajoissa niinkuin siihen aikaan sanottiin "ketunhäntä kainalossa", viisas presidentti oli Kekkonen ei siitä mihinkään päästä.
Tämän myönsi Veikko Vennamokin, vaikka olivatkin Kekkosen kanssa "tukkanuottasilla".

Linssiinviilaajat

Ihmettelen tätä Tarja oli paras hokemaa, että mitä merkillistä tämä kyseinen henkilö on kautensa
aikana tehnyt. Itselleni ei ainakaan tule mitään erityistä mieleen. Sitten tämä joku nim. moitti Kekkosta, ettei maaseudulle rakennettu teollisuutta. Muistaakseni kyllä nimenomaan Kekkosen aikana maaseudulle rakennettiin teollisuutta (Kemijärvi, Kajaani ym.) Kenenkähän presidentin
aikana näitä nyt on lopetettu ja purettu.

säästäjä

Säästäjä, Katsos sille on jäänyt tämä mantra päälle ei pysty lopettamaan Tarjansa ylistämistä, mutta ei myöskään tuo esille mitä ihmeen hyvää se mantransa kohde, sitten oikein on tehnyt.
Aivan samoin toimittiin Neuvostoliitossa Stalinin aikaan, kukaan ei uskaltanut ensimmäisenä lopettaa taputtamista, kun se saattoi tietää reissua Siperiaan.
Kansa hakkasi käsiänsä tuntitolkulla Stalinille ja paukutus loppui vasta, kun Stalin lähti salista.
Ja sitten sitä ukkoa piti vielä nimitellä isä aurinkoiseksi, niin katsos ihminen tekee mitä ihmeellisimpiä asioita, kun on peloissaan tai aivopestynä.

Linssiinviilaajat

Koko kansan presidentti, no jaa?

Äänioikeutettujen suomalaisten näkemys presidentinvaalien toisella kierroksella jakautui seuraavasti:

Niinistöä äänesti 43,1 %
Haavistoa äänesti 25,8 %
Ei äänestänyt kumpaakaan 31,1 %

Joten Niinistö on 43 prosentin presidentti!

Eemeli

Vaalitulos kertoo surullisia asioita suomalaisuudesta.
Suomalaiset ovat virran vietävissä, mainosten ja saippuaoopperoiden mukana meneviä, lapsellista kansaa, joka kuvittelee pääsevänsä idolinsa kanssa samaan yhteiskuntaluokkaan äänestämällä häntä.

Voi hyvät hykkyrät!! Manipulaatio ja isot, MUOKATUT kuvat vaikuttavat kuin huume!
Tästä on kysymys, jos iso osa ihmisistä äänestää äärikapitalistia kun samaan aikaan yhteiskunnan jäsenistä suuri osa juo kuravettä!

Ääliömäistä äänestämistä!

Juuri niin. Onhan se hienoa luulla olevansa kokoomuslainen, vaikka oikeassa elämässä kuuluukin vasemmistoliittolaiseen, sosiaalidemokraattiseen tai persulaiseen yhteiskuntaluokkaan. Ei vaalimainoksiin uhrattaisi rahaa, jos niillä ei saataisi edes tilapäisesti muokattua ihmisten asenteita ja sen myötä lisättyä äänisaalista.

Eläkeläinen

Sivut

Johannes Koroma

Kirjoittaja on työtä tekevä eläkeläinen. johannes.koroma@welho.com

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.