Kristillisille virkoja?

Sisäministeri Päivi Räsäsellä riittää nimitettäviä.

Jouko Joke Innanen

Sisäministeri Päivi Räsäselle (kd) osui oikea jättipotti. Sellaisen pienen puolueen edustaja harvoin saa käsiinsä. Hän nimittää ministeriölleen uuden kansliapäällikön, kun Ritva Viljanen (sd) istutettiin Helsingin apualaiskaupunginjohtajaksi.

Eikä tässä kaikki, eläkeikään tällä hallituskaudella ehtivät myös pelastusylijohtaja Pentti Partanen,65, maahanmuutto-osaston johtaja Pentti Visanen,62, ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero,66.

Lisäksi Räsänen rukkaa poliisihallinnon uuteen uskoon. Eli jos kristillisdemokraatit eivät saa kansliapäällikkyyttä, joku muu noista vapautuvista viroista varmaan tärppää.

Helpointa Räsäselle olisi nostaa kansliapäälliköksi EU:n rajatarkastusviraston päällikkö Ilkka Laitinen, jonka nimittäminen jäi porvarihallituksen kaudella sinettiä vaille, kun presidentti Tarja Halonen torppasi kokoomuksen ehdokkaan ja nimitti Viljasen.

Räsäsen mukaan kansliapäällikön paikka kuuluu virkoihin, joita täytettäessä hän käyttää poliittista harkintaa. Räsänen muistuttaa, että kristillisilläkin on päteviä ehdokkaita.

Sellaisia ovat Räsäsen valtiosihteeri, varatuomari ja teologian maisteri Marjo Anttoora ja erityisavustaja, kauppatieteiden maisteri Marjo Loponen. Johtajakokemusta on myös puoluesihteeri-kansanedustaja Peter Östmanilla, joka olisi kuitenkin nimitettävä erivapaudella. Häneltä puuttuu korkeakoulututkinto.

Eduskunta ei saa viime viikosta korkeita pisteitä. Keskiviikon ja torstain istunnoista oli poissa viitisenkymmentä lainsäätäjää. Perjantaina läsnäolonapin painaminen jäi väliin peräti 62 edustajalta. Istunnosta suoriuduttiin pikavauhtia, neljässä minuutissa.

Hallituksen puolustamistakaan ei jaksettu ottaa ihan tosissaan. Luottamuslause kyllä heltisi, mutta poissa oli peräti 57 edustajaa.

Euroedustaja Carl Haglundin nousu Rkp:n uudeksi puoluejohtajaksi ei kaadu ainakaan mainontaan. Vastaehdokas, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson voi vain haaveilla samanlaisesta tuesta. EU -parlamentin liberaaliryhmä ALDE markkinoi Haglundia muun muassa Hufvudstadsbladetin välissä jaettavalla 16 sivuisella lehdellä.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (sd), 61, on yhä vauhdissa. Tuusulanjärven maraton taittui viikonvaihteessa niukasti alle viiden tunnin.

Parhaimmillaan kansalliselle huipputasolle (2.23.23) yltänyt varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps), 68, sen sijaan joutuu pitämään taukoa liiallisen harjoittelun takia. Lähes päivittäinen juoksumatolla treenaaminen oli liikaa Joutsenlahden selälle.

Kommentit (14)

Kommentit

Marjoja pukkaa, mutta kyllä noista Marjoista asianmukaisemman koulutuksen omaa varatuomari Marjo Anttoora, jos vain osaa pitää teologin ammatti-identiteettinsä kurissa. On eduskuntaryhmänsä lainsäädäntösihteeri. Harrastaa omien näpyttelyjensä mukaan "koripalloa, rullaluistelua, lenkkeilyä ja dekkareita - mieluiten ruotsiksi". Tuommoinen kansliapäällikkö ei olisi niitä pitkän-illan-istujia, vaan voisipa kriisitilanteessa vaikka keskellä yötä sännätä suorilta Tatortille.

asiaihminen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012090516045041_uu.shtml

Ja kaverille kanssa annettiin hyvä poliittinen suojatyöpaikka.
Ei pätevyysvaatimuksia,eikä muutakaan vaadita.

Oikean puolueen jäsenkirja riittää,niin homma on sovittu.

Pätevimmät hakijat sivuutettiin,kun hyväveli järjestelmä toimii.
Tässä tapauksessa toimi hyväsisko järjestelmä.

Näin tässäkin tapauksessa,tämähän on ihan normaalia käytätöä.

HW

"Suomessa ei ole korruptiota, se on maan tapa."
Hirveä meteliä tästä yhdestä nimityksestä. Kuka puhuu Uuden Suomen ja Attendon kiertueesta! Mikä yhteys näillä kahdella on? Miten yksi suuri yritys on onnistunut lobbaamaan itsensä kuntavaalikiertueelle? Miksi Uusi Suomi on suostunut moiseen yhden monikansallisen yrityksen mainostamiseen, jonka maine on vielä kyseenalainen? Eihän sekään ole korruptiota...

On se vaan väärin

Tätä maata on johdettu jo tarpeeksi kauan ei-kristillisten poliitikkojen ja virkamiesten ehdoilla.
On siten aivan hyvä jos korkeisiin virkoihin saadaan kristillisen katsomuksen omaavia virkamiehiä ja -naisia.

Joke

Taitaa Räsäsen kristilliset arvot pyöriä enemmänkin omien ja kavereiden etuuksien ympärillä.

Kun omat ja kavereiden poliittisiin virkanimityksiin perustuvat nimitykset, virka-asemat,palkat,palkkiot,kulukorvaukset,ym on kyseessä,niin kyllä siinä on kristilliset arvot kaukana.Aamen.

Maassa maan tavalla,korruptio kukoistakoon.Ai niin eihän tässä maassa tunneta korrutiota.

HW

Turhaa keskustelu, koska kunnalliset ja valtiolliset virat ja toimet on jaettu ja tullaan jakamaan aina poliittisin perustein. Tunnen jonkun verran kunnallisen alan työtekijöitä ja kaikki on enempi tai vähempi sopivia virkaan kuin päteviä.

sivusta seurannut

Viljasen toiminta on ollut niin käsittämätöntä että hyvä vain että tulee tilalle joku toinen. Kristillisdemokraatit todennäköisesti puolustavat suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria enemmän kuin jotkut toiset jotka vain asettuvat elintasopakolaisten puolelle.

Pelleilyyn kyllästynyt

On joskus hyvä miettiä mikä vaikutus näillä nimityksillä on työpaikan ilmapiiriin
ja työhyvinvointiin sekä tuottavuuteen. On myös sitoutumattomia virkanaisia ja -
miehiä, joilla ei näytä olevan mahdollisuuksia eteenpäin EU-Suomessa. Täällähän
alkaa olla kaikki eteläisten maitten huonot puolet, viimeksi tänään suurin eläkevakuutus-
firma paljastui veroparatiiseissa aktiivisena sijoittajana - mutta ei mitään pohjoismaitten
hyviä puolia jäljellä. Moraalinen rappio kukoistaa ja syöksykierre syvenee. Nyt siis KD:n
avustamana.

HYMY HUULILLA

Kun kerran kyseessä on julkisen laitoksen virka, ei pitäisi olla yhtään salaistena pidettävää asiaa mikä on vaikuttanut päätökseen. Kuitenkin näissä asioissa on käytetty ulkopuolisia asiantuntijoita jotka ovat tehneet arvioita. Nämä ovat salaisia.
Tällainen toiminta ei saa luottamusta, mutta eipä voi valittaakaan, kun ei ole faktoja saatavilla.
Kumpa olisi piraatteja hallituksessa.

Julkine Kannanotto

No nimittipä Räsäskä kenet tahansa, niin aina se olisi ollut kuitenkin joidenkin mielestä väärinpäin.
Niin on aina kaikkien ministereiden valitsemien virkojen kanssa.
Miksei keneltäkään tule kunnon ehdotusta, kuka olisi pätevämpi tai parempi.
Varmaan saunakaverin kummin kaiman serkun pojan tyttären veljen koulukaverin tytär.

Linssiinviilaajat

Jos minä olisin räsänen, valitsisin ihan varmasti henkilön jolla olisi suurimmat edellytykset selvityä hommasta. Vaikka se ei olisikaan se pakkopullademari.

Sitten tämä vakaumusasia. Taitaa olla kunkin oma asia.

Entä jos olisi nimitetty joku jolla on enemmistöstä poikkeava seksuaaline suuntautuminen ? Saman tason "vakuuttavaa argumentaatiota" että mediassa jankutettaisiin että "se valittiin kyllä oikeesti vain siksi kun se on homo". Uskoisin että joku älähtäisi melko nopeasti.

pella

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.