Eduskunta karhujahtiin

Pentti Oinosen (ps) ruuti on kuivaa.

Joke

Eduskunnan eräkerhon tuore johtaja Pentti Oinonen (ps) tekee heti historiaa ja vie kansanedustajat ensi syksynä karhujahtiin Lieksaan. Hirviä, peuroja, jäniksiä, lintuja ja pienriistaa on tähtäilty ennenkin, mutta nyt luvassa on todella uutta ja ainutlaatuista. Kutsujana on kerhon pitkäaikainen aktiivi, viime vaaleissa eduskunnasta jättäytynyt Lauri Kähkönen (sd).

Koitoista varten pidetään oikein ikioma karhukoe Santahaminassa. Eikä tässä kaikki: lainsäätäjille järjestetään myös kurssi metsästäjätutkinnon suorittamiseksi.

Vaikka eräkerholla näyttää olevan toimintakalenteri melko täynnä, kaikkia mahdollisuuksia ei ole vielä suinkaan käytetty. Miten olisi ampumaradan rakentaminen väestösuojatiloihin? Se voitaisiin toteuttaa parhaillaan tehtävän peruskorjauksen yhteydessä. Onhan siellä jo golfin harjoittelupaikkakin.

Demarit, kansanedustaja Matti Saarinen ja häntä säestänyt puhemies Eero Heinäluoma, vetivät vappuna esiin vanhan ajatuksen vasemmistopuolueiden yhdistämisestä. Odotettu vastaus tuli nopeasti vasemmistoliiton puheenjohtajalta Paavo Arhinmäeltä: Ei käy.

Se taisi olla hyvä vastaus myös Sdp:n kannalta, sillä puoluesihteerin paikan kohta jättävän Mikael Jungnerin kuultiin jo leimaavan puoluetoveriensa ehdotukset menneisyyden puheeksi.

”Byrokraattista ja vanhanaikaista. Joutuisin etsimään uuden puolueen”, Jungnerin kerrotaan voivotelleen.

Tilapäistä kaikki on vaan. Näin huokaavat Elinkeinoelämän Keskusliiton työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja järjestön aluetoimintaa vetävä Annaleena Mäkilä. Molemmat onnistuivat petaamaan itselleen paikat EK:n johtoryhmästä edellisessä organisaatiouudistuksessa.

EK:n päättyneiden yt -neuvottelujen tuloksena asemat murtuivat. Johtoryhmään Inkeroisella ei ole asiaa. Hän joutuu Jukka Ahtelan alaiseksi uuteen lainsäädäntö- ja työelämän yksikköön. Apulaisjohtaja Mäkilältä menee paitsi johtoryhmäpaikka myös aluetoiminnan johtajuus.

Tiukasti yrityskohtaisten palkankorotusten ajamiseen juuttuneen Inkeroisen alamäki näkyi jo syksyllä raamisopimusneuvottelujen yhteydessä. Neuvotteluja vetivät EK:n puheenjohtaja, vuorineuvos Ole Johansson ja toimitusjohtaja Mikko Pukkinen.

Lopullinen niitti Inkeroiselle kertoman mukaan tuli siitä, että hän ei irrottautunut teknologiateollisuuden raamisopimuksen vastaisesta kapinalinjasta.

Osansa Inkeroisen vastatuulessa taisi olla kuitenkin myös SAK:n ja Toimihenkilöjärjestö STTK:n puheenjohtajilla Lauri Lylyllä ja Mikko Mäenpäällä, joita ei tyydyttänyt puheenjohtajana yhteisessä työryhmässä toimivan Inkeroisen tyyli työmarkkinoiden pelisääntöjä uudistettaessa.

Kari Valtonen

kari@valtonen.fi

Kommentit (3)

Kommentit

Mahtaneeko eduskunta jakaa metsästyssaaliinsa leipää jonossa jonottaville, että tuleeko tuostakaan eduskunnan reissusta olemaan jotain hyötyä, vai osoittautuuko tuokin reissu pelkäksi rahan tuhlaukseksi??

miten on?

Kirjoituksessa osuttiin ytimeen ja uuden ampumaradan rakentaminen olisi mita tarpeellisinta koko yhteiskunnan kannalta ja myös ekoteko.

Suljetulla alueella Santahaminan erä kerho järjestää rajatulle määrälle, lähinnä vip-luokalle lakisääteiset ampumakokeet, loput, jotka ei täynnä oleville vuoroille mahdu ne muut PK-seudun n. 77 ooo aseluvanhaltijan on tyydyttävä rahvaan osaan ja ajettava 70-120 km suuntaansa lähimmille yleiseen käyttöön oleville radoille Sipooseen, Lopelle ja Iittalaan asti. Jokainen voi laskea varovaisella matematiikallakin, kaikki ei käy radalla, mutta että jos edes osa käy tämä aiheuttaa helposti n. 20 milj. kilometrin vuotuisat liikennepäästöt. Tämä sen takia että mukamas sopivaa paikkaa ei löydetä lentomelualueelta tai edes uudeltamaalta.

stefan

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.